![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#1 | |
|
Member
הגלגלים שלי: פונטו קבריולט
|
שלום לכולם שמי אייל אני חדש וזקוק דחוף לעצה מקצועית אומנם אני מכונאי רכב אבל הייתי רוצה לראות מה אתם אומרים בנושא. יש לי שני רכבים מסוג פונטו אחד 95 קבריולט והשני שנת 97 דגם 75 s בשניהם אותו גיר בבוקר כשקר הגיר נותן הרגשה תפוסה במשך כ7 דקות ההילוכים עוברים קשה מאד עד שהשמן בגיר מתחמם ואז ההילוכים עוברים חלק .שאלתי במוסך פיאט באיזה שמן גיר הם משתמשים לרכב הזה והם אמרו לי שהם שמים שמן 80-90 החלפתי שמן בשני הרכבים והבעיה לא נפתרה בשניהם. לדעתי השמן הזה לא ממש מתאים וצריך שמן יותר דליל קצת שיוכל לעבור טוב גם כשהאוטו קר האם אני צודק .? אנא עיזרו לי בתודה אייל
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Administrator
מנהלמנהל
הגלגלים שלי: אונו - פונטו - פנדה
|
תחליף שמן, כבר דובר על זה בעבר.
בצע חיפוש
|
|
|
#3 |
|
Junior Member
הגלגלים שלי: פונטו דור 1 , פורד קונקט
|
אז תתעצבן !!! אבל לא בגלל הגיר
הגיר לא מעצבן אלא חוסר ידע והיכולת שלך להתמודד מעצבנים אותך , חבל אלה החיים שלך ...
אני בטוח שמדובר בשמן שלא מתאים תבדוק מה אומרים המומחים ...בהצלחה . |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: Punto MK2 SX
|
אני החלפתי שמן גיר לא מזמן
...ולא היה הבדל כלל... (ספייס 2001, שמעולם לא הוחלף בה שמן גיר, למרות שעשו לה קלאץ במרכזי לפני שנה+)
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
סמב"צית
הגלגלים שלי: פונטו ספייס
|
אתם ממש מעשירים כאן את הידע שלי
בדיוק באתי לשאול אם זו רק אני או שככה כל הרכבים. כל בוקר כשהרכב קר אני צריכה לסבול מחוסר יכולת מוחלט להעביר הילוכים בלי להפעיל הרבה כוח וסבלנות. (ואין כאלה כשכולם מצפצפים מאחורה) זה היה לי ככה גם באונו הקודמת ואף פעם לא תהיתי בעניין כי חשבתי שזה בגלל שהגיר ישן... אז מדובר בשמן גיר? פשוט לבקש מהמוסכניק להחליף וזה אמור לעבור? |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: Punto MK2 SX
|
צטט:
בהנחה שאת אכן 'נותנת' קלאץ עד הסוף, אם ההילוכים לא עוברים, אני מציע שתקפצי למוסך להחליף שמן גיר. לא חייב להיות מורשה, כי זו באמת פעולה קלילה ביותר לביצוע ואורכת מעט זמן - אך רצוי שהמוסך ידע איזה שמן גיר לשים, ולא ינסה לשים את מה שיש לו. אני שילמתי על ההחלפה 150 ש"ח, וכפי שציינתי, לא חל שיפור. אולי משהו ממש מינימלי. במקרה שלך, שהוא קיצוני בהרבה ממה שקרה אצלי - אני חושב שזה יכול רעיון לא רע. כל דבר אחר בקשר לגיר יהיה יקר בהרבה. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: הונדה סיוויק
|
גם אצלי קיימת הבעיה בבוקר שהאוטו קר, אולם אצלי ההילוכים לא קשים בצורה רצינית אבל יש הבדל בין זה שהרכב קר לזה שהוא חם...
|
|
|
#9 |
|
Member
|
אז איזה סוג שמן שמים בפונטו ??..
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Member
|
איזה סוג שמן לתיבת הילוכים
אני רוצה לדעת סוף סוף איזה סוג שמן הולך לתיבת הילוכים של פונטו שנת 97 החלפתי לפני שבוע שמן 80-90 וזה לא ממש השמן המתאים כשקר השמן לא עובד רק שהוא חם. פעולה לא בריאה שלוקחת 5 דקות עד שהרכב מתחמם ןאז ההילוכים עוברים תודה לכם על העזרה אייל
|
|
|
|
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד