![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פורום הגראז' בעיות טכניות, טיפולים, קוסמטיקה ועוד.. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#1 | |
|
Guest
|
חדש כאן עם כמה שאלות (פונטו ספייס, אבל מה זה משנה. ערוך)
אז שלום לכולם ברשותי פונטו ספייס שנת 2001 שנקניתה מהשכרה לפני כ-4 שנים
ברצוני לשאול 1)איזה שמן מנוע מתאים לרכב? 2)אני צריך לרכוש ידית למוט ההילוכים ומנורה פנימית(לילה,ליד המראה שנכבית ונדלקת עם פתיחת בדלת).היכן כדאי לרכוש בזול?שמעתי שידית כזו למוט הילוכים עולה כ-250 שקל 3)ישנה מנורה בלוח שעונים שנדלקת לעיתים ומעידה על בעיה חשמלית כמו קצר או חוט רופף ,המנורה נדלקת ונכבית לבד ולא בכל נסיעה,האם כדאי לטפל בעינין? 4)כל כמה זמן צריך להחליף מי קירור? 5)בקרוב עלי לעשות שיפוץ ראש מנוע אני מחפש לעשות שיפוץ ראש יסודי קרי כרסום הראש ויישורו,מישו מכיר מישו בזול ויסודי כי במרכזי רצו ממני 4500 שח!!!!! 6)לגבי שמן גיר,מתי בודקים?מתי מחליפים?והאם יש חלון ביקורת או מדיד,הבנתי שיש בורג מילוי תודה לכולם |
|
|
|
|
#2 |
|
Guest
|
מקסים ידידי
לגבי שמן מנוע מומלץ 40\10 חצי סינטטי של חברה מוכרת כמו קסטרול או ליקוויד מולי
לגבי שמן גיר תבדוק בספר טיפולים של הרכב מתי הוחלף פעם אחרונה זה אמור להיות כל 60000 ק"מ. כנ"ל גם לגבי מי קרור אבל תדאג למלא מים איכותים, בדרך כלל בתחנות "פז" או "דלק" יש מים דיי איכותים. |
|
|
#3 |
|
Guest
|
עוד משהו קטן
לגבי שמן גיר ישנם מכוניות עם מדיד וכאלה בלי מדיד, נראה לי שבפונטו אין מדיד
בכל מקרה לפתוח את הבורג מילוי ולמלא שמן גיר זה הרבה יותר מסובך משמן מנוע לכן עדיף שתשאיר למוסך לעשות את העבודה, זה לא אמור להיות יקר בסביבות 50 ש"ח +- |
|
|
#4 |
|
Guest
|
נוזל קירור, אך ורק פאראפלו (נוזל הקירור של פיאט), ולא שום דבר אחר.
|
|
|
#5 |
|
Guest
|
תודה למשיבים
לגבי שאר השאלות ידית הילוכים ומנורת לילה פנימית זולים |
|
|
#6 |
|
Guest
|
הכי זול זה פירוקיות ובקשר לידית הילוכים אם אתה רוצה משהו יותר איכותיו מיוחד יש בebay האירופאי ותבדוק שהם עושים מישלוחים worldwide המחירים סבירים עד יקרים
|
|
|
#7 |
|
Guest
|
למה אתה צריך לעשות ראש מנוע? מה קרה?
לגבי התאורת פנים, יש כמה סוגים. |
|
|
#8 |
|
Guest
|
מצטרף ל- Caveman ומדגיש, שום דבר אחר חוץ מ- Paraflu אם באמת הרכב שלך חשוב לך... כמה שקלים שתציא יותר היום יכולים לחסוך לך כמה אלפים בעתיד... מהיכן אתה, אולי אוכל להמליץ לך על מוסכים או סדנאות טובות באיזור מגוריך...
|
|
|
#9 | |||
|
Guest
|
Re: מקסים ידידי
צטט:
יש כאלו שטוענים שיש עוד סוג או שניים של נוזלי קירור שמתאימים כמו נוזל הקיחר של פ'יזו, לדוגמה. אבל קרוב לוודאי שמה שמוכרים בתחנות דלק לא מתאים למנועי פיאט. צטט:
צטט:
![]() אם לא המסומנת אז תכתוב איזו לפי הצילום למעלה. נוזל קירור מומלץ להחליף כל שנתיים-שלוש שנים או 60K ק"מ, המוקדם מהם. |
|||
|
|
#10 |
|
Guest
|
אני למדתי על בשרי שבפיאט פונטו אך ורק צריך להישתמש בפאראפלו
הלך לי ראש מנוע פעמיים בפעם השניה הלכתי למוסך המרכזי רצו ממני 4500 שקל לשיפוץ ראש אז הלכתי למוסכניק ''מדרכה'' שעשה לי ב-1000 שקל,כמובן לא ברמה של מוסך מרכזי אז אני כבר מצפה שהראש יילך לי שוב לא שהמנוע מתחמם או לא סוחב,אבל זה יגיע חברה אני יודע שיש כאן הרבה שממש מאוהבים בפיאט ,אבל חברה לצערי זו הפיאט הראשונה שלי והאחרונה שלי ולא בגלל שזה מהשכרה,הרבה תקלות וכבר נאמר שמה שעולה זול עולה ביוקר אחר כך בארבע שנים,הלך לי הגיר(פשוט כל האוזינג של הגיר נסדק),פעמיים ראש מנוע,משאבת מים ידית גיר יצאה ממקומה,צינור מים שנקרע לפתע,רדיאטור נסתם ,מזגן כל שנה תיקון וכו וכו. ואני נהג יחיד ונוהג ברכב בצורה הכי עדינה ומטפל לרוב במוסך מורשה וטיפולים בזמן. אני גר בתא אם יש מישו שמכיר מוסך אמין וזול לפיאט אשמח לשמוע ותודה לכולם על התגובות והסיוע אתם אחלה |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד