![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פורום הגראז' בעיות טכניות, טיפולים, קוסמטיקה ועוד.. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#9 |
|
Guest
|
אני חייב לציין כי נושא חיישני הABS זה בדיחה לכל הדעות . ראשית יש לבדוק תקינות חיבורים . דבר שני אין שום קשר בן מערכת הבלימה לבין החיישנים . אני ממש מתפלא כי שניהם נשרפו הדרך הייחידה שבה חיישן כזה יכול להשרף היא ע"יי קצר מלא לאדמה מאחד החוטים שלו או שחיקה . (במקרה שלך זה לא יכול להיות ששניהם נשרפו בו זמנית . ) החיישן הוא בסך הכל סליל שמקבל פולסים מהגלגלים . אני משתגע מהמחיר שגובים על זה .
ועכשיו אני אסביר למה אני טעון עצבים בנושא . לאבי יש רכב מסוג שברולט קוולאיר. ביום מין הימים נשרף חישן כמו זה של ABS גלגל אחורי ימני . ביקשו 900 שקל לא כולל הרכבה . אני התחרפנתי מהמחיר . פירקתי את החיישן . והתחלתי לפרום את חוטים הסלילים . (לאחר שמדדתי את ההתנגדות בחיישן תקין ) וליפפתי אותם על גלגל (שיהיה נוח ללפף מחדש ) לבסוף (חוק מרפי ) מצאתי את הנתק בסליל . עשיתי הלחמה קטנה (מרחתי מעט לק ציפורניים לבידוד) והתחלתי ללפף בחזרה . כל הסיפור לקח לי אולי שעה וחצי . לאחר הרכבת החיישן מדדתי את ההתנגדות וראיתי כי לא היה שינוי מהחיישן התקין . הרכבתי והפלא ופלא כמו חדש. אז אני רוצה להגיד לך שחסכתי אולי 1200 שקל ( ז**ה לא מרוויחה 1200 שקל בשעה וחצי ) אני כמעט בטוח שהם משפצים את החיישן ומוכרים ללקוחות מחדש. אז לא למהר להשקיע כי אולי תוכל לשפץ את החישנים בעצמך (במידה והם אכן נשרפו ) צריך עדינות , רב מודד , מלחם , ולק ציפורניים ) אני מקווה כי הודעה זו לא מיותרת עקב הבדל בין סוגי החיישנים . אני מניח כי השיטה היא אותה שיטה . עמית |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד