![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#1 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס 8V
|
מנורת שמן נכבית רק כמה שניות אחרי ההנעה.
שלום חברים.
לאחרונה באופן קבוע מנורת החיווי של השמן נשארת דלוקה למשך מספר שניות לאחר ההנעה. כמובן שפילטר השמן הוא מקורי (וחדש יחסית, כמה חודשים וכ 3,000 ק"מ), השמן הוא agip 10w40 והמפלס שלו תקין. אני מחליף באופן קבוע (אחת לשנה או 10 אלף ק"מ, המוקדם מביניהם) שמן, פילטר שמן, פלאגים, פילטר אוויר, פילטר מזגן וחלקים נוספים לפי הצורך. אשמח לשמוע אם מישהו מכיר את התופעה, את סיבתה ואת הדרך לפתור אותה. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט אונו,יונדאי אקסנט,מיצובישי מאגנום
|
תחליף יוניט יתכן ויש ליכלוך שתופס אותה או שהפילטר עצמו לא בסדר זו גם אפשרות
יתכן גם לגלוך שהיצתבר על הרשת של המשאבה וזה יצריך פירוק קרטר אתה יכול ללהכניס תוסף לשטיפה ואז להחליף את הפילטר ואת יוניט גם יחד
|
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו SX75
|
לא רואה שום סיבה שבעולם ללכת ולקנות עכשיו יוניט חדשה בלי לנסות ולנקות את הקיימת שהתהליך הוא פשוט מאוד!
כמו כן בדוק הצטברות בוצה בפתח מילוי השמן ובמידה וקיימת יש להוריד אגן שמן ולבצע ניקוי כהלכה!
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
צודקים יאיר ומאור.
אבל עליכם לדעת שגם שחיקה במסבי טלטל וראשי בקרנק יכולה לגרום לתופעה. כמו כן חופש בקמשאט. כמה ק"מ גמע המנוע ?. דוד.
|
|
|
|
#5 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט אונו,יונדאי אקסנט,מיצובישי מאגנום
|
אני יוצא מנק הנחה שלא מדובר בבעיה כל כך חמורה כמו מסיבים בגלל שהוא לא רשם שיש רעשים חריגים או דפיקות מהמנוע
כמובן שגם המשאבה יכולה להיות הגורם או כל חלק מניע אחר של המשאבה
|
|
|
|
#6 |
|
Senior Member
|
ראשית, תודה על תשובותיכם המהירות (-: .
הק"מ כ 199,000. לתחושתי העניין החל מאז שהחלפתי שמן ופילטר שמן, אך אינני יכול להצביע על כך בוודאות. פילטר השמן מקורי ונקנה אצל סודאי (וכך גם השמן, שלפיו מתאים לרכב). |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Senior Member
|
צטט:
צריך להתחיל במה שאתה ומאור כתבתם בהתחלה. דוד.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו SX75
|
אם אני זוכר נכון אי שם בשירשורים ישנים היה איזה קטע עם פילטר שמן מסויים בעל מקט ספציפי שהיה גורם להשהייה בהיכבות הנורה. אולי כדאי לבדוק את הכיוון הזה למרות שהפילטר מקורי! אולי יש כיה מקטים בעניין הזה...
|
|
|
#9 |
|
Senior Member
|
נכון.
הבעיה לא הייתה במקט הספציפי, אלא בפילטרים שלא היה בהם שסתום. בזמן כיבוי המנוע השמן היה חוזר לאגן. בהנעה הראשונה עד שהפילטר היה מתמלא היו כמה שניות של חוסר לחץ, לכן הנורה לא כבתה מיד. זה קרה במנועים שהמסנן מורכב לבלוק בצורה אופקית. כאשר מורכב היה בצורה אנכית, השמן לא חזר לאגן. כל הסוג הנ"ל נעלם מהשוק. כיום יש שסתום בכל פילטר שתקנה גם אם אינו מקורי. דוד.
|
|
|
|
#10 |
|
Senior Member
|
חברים, מה אתם ממליצים לעשות כעת?
יש טעם להחליף את השמן לסוג אחר (בו השתמשתי עד הפעם האחרונה) ופילטר שמן? |
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| רעש מוזר כחצי שניה לאחר ההנעה HGT | מאפיונר | פונטו - טכני | 22 | 06-08-14 19:15 |
| מנורת הגה חשמלי דולקת בעת התנעה ומעלמת אחרי סיבוב ההגה- רעיונות? | מישאל.ח | גרנדה פונטו - טכני | 3 | 24-04-13 11:46 |
| ריח חזק של דלק בעת ההנעה | maor2212 | גרנדה פונטו - טכני | 7 | 03-09-12 15:27 |
| רכב כבה מיד אחרי ההנעה - לאחר החלפת קלאצ׳ | m1011409 | פונטו - טכני | 9 | 27-05-12 00:15 |
| אקדח תדלוק קופץ אחרי 2 שניות בזמן תדלוק | Ilia12345 | פונטו - טכני | 8 | 01-11-11 12:15 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד