![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#1 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט
|
מהו מתח טעינה תקין?
שלום,
באופן כללי, מהו מתח טעינה תקין בפונטו MK2b עם/בלי צרכנים? האם 13.8 ללא צרכנים וכ- 13.2 עם צרכנים (מזגן, אורות, וונטה על מהירות גבוהה), זה תקין? תודה. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט אונו,יונדאי אקסנט,מיצובישי מאגנום
|
כן תקין
|
|
|
|
#3 |
|
בעל מקצוע
מנהל
הגלגלים שלי: בראבו גיר רובוטי, פנדה גיר ידני
|
מתח טעינה
כשמצבר הרכב טעון ותקין, הייתי מעדיף לראות שמתח הטעינה ללא צרכני חשמל פועלים הנו יותר בין 14-14.3V.
צריך להבין, שכשזרם טעינת האלטרנטור גבוה מתח הטעינה שלו יהיה נמוך יותר ולהיפך. בברכה - רפי לין
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
|
תודה.
זרם טעינה גבוה יותר משפיע לרעה על אורך החיים של המצבר? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
בעל מקצוע
מנהל
הגלגלים שלי: בראבו גיר רובוטי, פנדה גיר ידני
|
זרם טעינה
האלטרנטור מייצר זרם בנסיעה שמספק את כל צרכי החשמל ברכב ועוד נותר קצת לטעינת המצבר.
הזרם טעינה אינו קבוע אלא משתנה לפי צרכני החשמל הפועלים ומתח המצבר המשתנה ומתח הטעינה המשתנה. זרם טעינת מצבר גבוה מדי לאורך זמן מקצר את חיי המצבר ופוגע בו. בברכה - רפי לין
|
|
|
#6 |
|
Senior Member
|
תודה על ההסבר.
עם מצבר חדש, המתח טעינה הוא כ- 13.8 בסרק ללא צרכנים ועם צרכנים (ביחד מזגן, אורות, וונטה במהירות גבוהה), המתח יורד לכ- 13.2 . האיש מצברים טוען שצריך להיות לפחות כ-14 גם עם הצרכנים. במוסך אומרים שזה טווח טעינה תקין. האם עם המתחים האלה תהיה טעינה תקינה למצבר? מדובר ברכב שהוא בן כ-7 שנים. |
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| בעיה: צ'ק אנג'ן+נורית טעינה+מנוע חלש... היש פותר? | dotan3310 | פונטו - טכני | 3 | 22-11-11 15:14 |
| בעיה בנורית "טעינה/חוסר טעינה" בלוח שעונים- אונו פייר | gal | אונו - טכני | 7 | 30-11-10 18:45 |
| מתח טעינה יורד | פורום הגראז' | 15 | 01-09-06 02:22 | |
| בעיות חשמל בלוח השעונים נורת טעינה דולקת באונו 93 | פורום הגראז' | 4 | 20-07-05 16:08 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד