![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#141 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו 96
|
כן
|
|
|
|
|
|
#142 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
אם כך זה בסדר.
כאשר צובעים פעם שנייה ובכלל, חייבים להוריד את הלכה. אחרת הצבע מתקלף. דוד.
|
|
|
|
#143 |
|
Senior Member
|
עידן, במחשבה שנייה חשבתי שכדאי לבדוק גם את שסתום הקניסטר, לפ האוטודאטא שיש לך.
בדוק ועדכן. הכנתי לך שסתום תקין למקרה הצורך. ![]() דוד.
|
|
|
|
#144 |
|
Senior Member
|
אין לי רב מודד ואני מעדיף להגיע כבר אליך לבצע בדיקות נוספות
|
|
|
|
|
|
#145 |
|
Senior Member
|
חבל שלא דיברת. יש לי שני מכשירים רב מודד דיגיטלים. יכולתי להשאיל לך אחד.
תגיע עכשיו הפועלים והטרקטורים נעלמו, בשל המצב בגדה. הרחוב פתוח. דוד.
|
|
|
|
#146 |
|
Senior Member
|
טוב הגעתי אל דוד בסופו של דבר, קודם כל אציין שנפתרה הבעיה אחרי בדיקות ארוכות שביצענו דוד ואני. ולהלן השלבים:
שלב 1: בהתחלה בדקנו את הקניסטר, בדקנו מתח עם רב מודד ומצאנו שמגיע מתח אבל לא שמענו את השסתום נפתח/נסגר במתח שחיברנו לסירוגין. חיברנו צינור בכניסה לשסתום על מנת לנשוף פנימה ובשום מצב לא עבר אויר. כשחיברנו מתח חיצוני למצבר השסתום כן נפתח. אבל הבעיה לא היתה בו. עדיין קיימת בעיה עם השסתום שלא נפתח מהמתח שמגיע אל הקונקטור. שלב 2: ביצענו בדיקת תת לחץ לסעפת יניקה: ![]() אמנם הנתונים לא היו כפי שמופיע בנתוני יצרן אבל היו קרובים לכך אז דילגנו על שלב זה משום שיש סיכוי שבשעונים ישנים יש מעט זיוף. ![]() שלב 3 - בדיקת EGR: בדקנו בתחילה מתח בקונקטור של ה EGR והיה תקין. ניתקנו את הצינור שמקשר בין ה EGR לבין הסעפת והתאמנו פקק על מנת לסתום את חור הסעפת. בבדיקה זו התקלה לא חלפה. שלב 4 - בדיקת קומפרסיה: כשפירקנו את כל הפלאגים, התגלה שפלאג מס' 1 היה משוחרר. לאחר שהוצאנו אותו גילינו שהחסרינה של הפלאג שבורה: ![]() נתוני הקומפרסיה הם 150PSI בשלושה צילנדרים. בצילינדר מס' 3 הקומפרסיה היתה 160. דוד קבע שהבעיה לא בקומפרסיה אלא הפלאג שהניצוץ בורח ממנו. ![]() החזרנו הכל למקום עם פלאג משומש אך תקין. המנוע עובד עכשיו כמו שעון שויצרי והתקלה חלפה לחלוטין. עבדנו 4 שעות על הרכב ודוד ביקש שלא אהלל אותו בפורום... |
|
|
|
|
|
#147 |
|
Senior Member
|
שמעו סיפור מצחיק. באמצע העבודה עידן שאל אותי "למה כתבת שאני דפוק". "אני, חס וחלילה מעולם לא כתבתי דבר כזה" עניתי
משך אותי ביד לעבר החלקים הישנים והראה לי את משאבת הדלק הישנה שהחלפנו לו לפני כשבוע. לא התכוונתי חלילה למה שאמר. אני פשוט מסמן כל חלק ובמקרה הזה חשבתי בזמן הפנוי, לבנות מערכת חיצונית כדי להפעיל משאבות. ולבדוק שוב את הלחץ. אולי הייתי צריך לכתוב עליה, "דפוקה של עידן". ![]() עידן, הרגת אותי היום עם העבודה שעשינו. בגלל ששברת את החרסינה של הפלג. לפחות למדת היום כיצד יש להרכיב פלגים. אני סולח לך בגלל שכאשר אכלת, אני הקפצתי את אשתי עם החיפושית, וכשחזרתי ראיתי ששטפת את הכלים, גם את אלה שהיו בקערה. כל הכבוד אתה איש אשכולות אמיתי. מקווה שלא נעלבת כאשר אשתי שאלה אותך אם אתה רוצה לאכול ענית "מה יש לאכול", "מה פה מסעדה" אמרה. ![]() מה שחשוב שהצלחנו יחד לפתור את הבעיה. את המזגן נתקן בפעם אחרת. דוד.
|
|
|
|
#148 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט אונו,יונדאי אקסנט,מיצובישי מאגנום
|
כל הכבוד דוד לאתר תקלה שנוצרה ע"י אדם זה הרבה יותר קשה מאשר לאתר ולפתור תקלה שניגרמת עקב בלאי של הרכב
עידן חבל שלא תיקנת את המזגן על הדרך
|
|
|
|
#149 |
|
Senior Member
|
יאיר. ניצלת היום בנס מעבודה קשה. מקווה שמחר תעבוד קשה. תבוא מוקדם.
![]() למעשה איתור התקלה לא אמור היה לקחת זמן רב. כל מכונאי היה מאתר פלג שבור בשתי דקות. מאחר שהרכב היה במוסך וגם בבדיקת המחשב לא נמצאה התקלה, והמנוע עבד עגול בסרק ורק כל כמה שנייה נתן בום קטן באגזוז ובהעלאת טורים לא היה זיוף, קשה היה לעלות על זה. נאלצתי לבצע מס' בדיקות שהתקבלו גם על דעתו של עידן. כאשר פירקתי את הפלגים כדי לבדוק קומפרסיה, גילנו שפלג היה משוחרר לגמרי (ניפתח ביד) ושבור. דוד.
נערך לאחרונה על ידי davidmzr : 17-06-14 ב 21:30. |
|
|
|
|
|
#150 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט אונו,יונדאי אקסנט,מיצובישי מאגנום
|
איזה עיין על העבודה שלי מחר אלירן אמור לבוא
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| בעיה בחשמל או אלטרנטור ? פונטו קבריו 95...צריך עזרה בבקשה ! | dave7ballplayer | פונטו - טכני | 7 | 11-09-11 21:08 |
| הפונטו קבריו שלי.. | dave7ballplayer | גלריה | 9 | 09-09-10 02:54 |
| בעיה בהגה (קשה כמו בטון) פיאט קבריו | מנש המטורף | פונטו - טכני | 15 | 28-04-10 16:24 |
| פונטו קבריו | ארילו | גלריה | 1 | 06-01-09 23:05 |
| בית פילטר אוויר באונו - מה בורר את האוויר שנכנס דרכו? | פורום הגראז' | 1 | 29-11-05 17:23 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד