![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
|
|
#1 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו 96
|
מק"ט פילטר שמן לדור 1
קניתי בחנות חלפים את הפילטר הבא:
![]() נאמר לי שזה אורגינלי, המק"ט שלו: PN71753738 לפי חיפוש המק"ט בגוגל גיליתי שהוא מתאים רק לפיאט בראבה. היה בחנות את זה ועוד פילטר בגודל יותר קטן ועל הקופסא היה רשום "ספייס", אותו לא רכשתי. האם אפשר להרכיב אותו בבטחה? |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
בעל מקצוע
מנהל
הגלגלים שלי: בראבו גיר רובוטי, פנדה גיר ידני
|
פילטר שמן מנוע
כתוב את מס' שילדת המכונית (מופיע ברשיון הרכב) או מס' רישוי ואז אבדוק מה המק"ט הנכון של פילטר שמן למכוניתך.
בברכה - רפי לין
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
|
היי רפי,
שלחתי לך בה"פ |
|
|
|
|
|
#4 |
|
בעל מקצוע
מנהל
|
מסנן (פילטר) שמן מנוע
לפי בדיקה שעשיתי, המסנן שקנית (בתמונה) הנו לפיאט אונו עם מנוע FIRE.
לכל דגמי פונטו דור 1 המסנן שמן הנו מק"ט 71736161 ומחירו 45 ש"ח + מע"מ. בברכה - רפי לין
|
|
|
#5 |
|
Senior Member
|
עדכון:
שאלתי בפורום האנגלי על הפילטר הנ"ל: http://www.fiatforum.com/punto/34476...table-mk1.html מה שהם אמרו בקצרה שזה נראה זיוף, שגם ככה מקורי עולה גרושים. מישהו רשם "Is FIAT boycotting Israel? The OE ones from FIAT dealers don't cost an arm and a leg" בבדיקה אצל מ.י.ר וסודאי אלו הפילטרים שיש אצלם (סיניים). ולפי מה שהבנתי אין יותר במלאי פילטרים מתוצרת איטליה. כל הפילטרים הסיניים האלו יוצרו ב 2011 ולא נתקלתי בתאריך מאוחר יותר. לפי מה שהבנתי גם אין להם דרך להזמין או לקבל מוצרים מפיאט האיטלקית ישירות ולכן הם רוכשים חלפים כאלו (בגלל שכבר לא רוצים להתעסק עם מוצרים ישנים או שפשוט אין להם קשר עם פיאט באיטליה?) רפי הפנה אותי להתקשר לסמל"ת/המוסך המרכזי שמזל שנמצא מטר מהבית שלי אחרת הייתי הופך להם את השולחן. בטלפון נאמר לי "אין דבר כזה פילטרים סיניים, יש פה איטלקי, תבוא." כמובן שוידאתי שלא ארוץ סתם, אמרו לי תבוא, איטלקי יש פה 100 אחוז. עוד בטלפון הפקידה שאלה את איש המחסן "תגיד בפונטו הפילטרים סיניים? והוא צועק לה מעבר לקו "מה פתאום סיניים, רק מקורי". כמובן שהייתי סקפטי לגמרי שהרי גם למיר וגם לסודאי אין, למה שלהם יהיה? ברור שבאתי ואין. הפילטר שהוצג לי היה סיני, מזל שלקחתי איתי את הדוגמא. מנהל המוסך ליווה אותי למחסן, העובד במחסן אמר לי אין דבר כזה סיני איטלקי הכל מקורי פה. הראתי לו את מה שחברי הפורום האנגלי אומרים ומנהל המוסך לא ידע מה לעשות. בעוד המחסנאי מחפש הוצגו לי מספר פילטרים מיוצרים מטיוואן, אינדונזיה ועוד וגם איטלקיים אבל כאלה שלא מתאימים לי לרכב (רק המק"ט הזה לדבריהם מתאים לי 7175373 מנהל המוסך הסביר לי שאין להם קשר יותר עם פיאט העולמית והם מביאים חלקים מהספק ישירות איפהשהוא בחיפה. האם כך הדבר? זה מה שהבנתי רק. ושאת הפילטרים האלה הם בעצם מקוריים אבל עפ"י דוגמא וממשיכים לייצר אותם בסין/טיוואן או מה שזה לא יהיה. בקיצור יצאתי משם. כמובן שתמיד אני בודק ב 7 עיניים לפני שאני רוכש משהו ותמיד מסתבר שאמצא ב ebay את מבוקשי. אין לי בעיה לשים חלפים תחליפיים ברכב ולא להזמין ב ebay אבל כשמדובר בחלק כה חשוב כמו פילטר שמן אתעקש. מחיפוש ב ebay, ככה נראה פילטר מקורי "אמיתי": כפי שניתן לראות המקוריים באמת יש להם או את סמל של פיאט לנצ'יה (כנראה Old Stock), או החדישים שהם 3 סמלים כמו אצלי בתמונה אך עם נתוני סיבוב וכיתוב מותבע made in italy. כל אחד מאלה מתאים למספר רכבים, 500, גרנדה, ספייס וכו'. וחלק שמתאימים לדור 1 מתאימים רק ל 16 שסתומים או קבוצה של 16V. בקיצור יש מוסכמה מאוד מוחלטת לאיזה דגם ספציפי הפילטר מתאים, לא שכמו בארץ "זה לכל הפונטו, קח". הפילטר שרכשתי אמנם נראה ככה אבל גם נראה שהטביעו עליו את הכיתוב עקום. בקיצור, אצטרך לחפש בדיוק את הדגם שאני צריך ב ebay כי עדיין אין לי מושג מה המק"ט הנכון. ומעתה והאלה אם לא אמצא פה בארץ אחד נורמאלי ואני לא מאמין שאמצא, אזמין לי איזה סטוק קטן מ ebay שישמש אותי. כמו ברכב אספנות מסתבר שהחלפים פה בארץ נעלמים לאט לאט. תבדקו טוב טוב מה מוכרים לכם או שמים לכם במוסך. גם בספייס נתקלתי באותו סיפור, וראיתי רק סיניים. לא יודע לגבי פיאט 500 וגרנדה, יכול להיות שגם שם זה פילטר מתוצרת אחרת. אשמח מאוד שנציג סמל"ת יבדוק את הסיפור, לא יכול להיות שאצטרך לחפש פילטר שמן בנרות ועם הרבה בלבול מצידם עם המק"טים או הייבוא. נערך לאחרונה על ידי chesh : 11-03-14 ב 11:49. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
בעל מקצוע
מנהל
|
מסנן שמן מנוע
את המסנן שקנית ומופיע בהתחלת השרשור, היכן ואצל מי קנית?.
בברכה - רפי לין
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| פילטר אויר בפונטו 1600, 90 כ"ס | timur87 | פונטו - טכני | 11 | 13-04-13 21:36 |
| מחפש מכסה פילטר לפונטו (כ"ע) | skyyy | קניה | 0 | 15-05-09 22:44 |
| בקשה להמלצה לגביי פילטר פתוח/אגזוז "לחץ" | ספייס06 | שיפורים וקוסמטיקה | 3 | 24-04-09 15:29 |
| החלפת פילטר גיר רציף (אוטומט) המלצה מ-"שמשון" | student | פונטו - טכני | 2 | 31-03-08 00:24 |
| פונטו mk1 - כיצד מנקים "פילטר" נשם? | פורום הגראז' | 2 | 04-03-07 00:39 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד