![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#1 | |
|
Member
הגלגלים שלי: PUNTO MK2 ELX
|
קלאץ קשה - דורש החלפה?
פורסם גם בקארספורום
שלום רב בשבוע בקרתי במוסך עם פונטו ספייס 2001. המוסכניק טען שהקלאץ' קשה. אני נוטה להסכים איתו, אם כי אין לי ממש למה להשוות, כי אני נוהג ברכב זה בלבד. המוסכניק טוען שבגלל שברכב הזה יש משאבות קלאץ הידראולית, קלאץ' קשה יכול להגרום להם נזק בטווח הארוך. לכן לדעתו הקלאץ' דורש החלפה. חשוב לציין בהקשר זה שהרכב עבר 110K ק"מ בלבד והקלאץ' עדיין מקורי אבלן מפריד מצויין וההילוכים עוברים טוב. ואין שום בעייה אחרת חוץ מקשיחות בדוושה . הרכב ננהג בעדינות ובעיקר בכבישים מהירים. האם הטענה שקלאץ' קשה דורש החלפה נכונה? האם סביר שאחרי 110K ק"מ צריך להחליף קלאץ'? הרי קלאצים אמורים להחזיק, בנהיגה עדינה פי 2 ויותר מזה. לא כך? אודה מראש על תשובות בעלי המקצוע |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס SX
|
סבירות גבוהה שהגיע הזמן, לקלאץ אין אורך חיים מדוייק והרבה תלוי באופי הנהיגה,
זה יכול לנוע בין 50 ל 150 אלף +\- . נערך לאחרונה על ידי Nuker : 17-01-14 ב 19:16. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
הסבירות נמוכה שהגיע הזמן להחליף את הקלאץ .
אם אין החלקה או רעידות בשחרור הרגלית, טרם הגיע זמנו. Nuker, האם אפשר לקבל הסבר, מה קורה מכנית במערכת הקלאץ', כאשר הוא קשה ?. דוד.
|
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס SX
|
דוד, שים לב שלא התייחסתי למה שהמכונאי אמר לו כי מה שאני לא בטוח לגביו אני לא אומר (מאד משתדל לפחות P
,110K זה בערך רמת חיים של הקלאץ' ואם נהייה קשה זה כנראה משחיקה מצטברת, נכון, הוא לא חייב לרוץ ולהחליף ויכול לחכות שהקלאץ יתחיל להחליק, לדעתי אין טעם למשוך. אם הוא היה אומר שהלחיצה קשה והקלאץ' הוחלף לא מזמן המחשבה הייתה אחרת, במידה ואנו דנים בפתרון הקושי לאור המידע שהוצג האחוזים יהיו לטובתי באם יחליף קלאץ' "הבעיה" תיפתר. אינני מכונאי רכב ואין לי נסיון אז הותקלתי, אבל קלאץ קשה ככל הנראה נובע משחיקה\עיוות בפלטת לחץ ו\או באצבעות של השמש. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: Grande
|
אולי כדאי לשמן את הכבל או את הבוקסות של הקלאצ?
אולי ניתן לבדוק חיכוך על ריק (בלי להיות מחובר לקלאצ עצמו (דוושה+כבל) - אולי ניתן לשחרר את שני האומים ולבדוק? |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
ברכב המדובר אין כבל קלאץ', אלא משאבות.
דוד.
|
|
|
|
#7 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו SX75
|
צריך לקחת בחשבון שכאשר רפידת הקלאצ' נישחקת ומיצטמצמת בעובייה אז בזמן שהרפידה תהיה צמודה לגלגל התנופה אצבעות טס הלחץ ייפתחו עוד קצת מה שיצמצם את החופש הקטן שיש לדוושת הקלאצ' (מהיתקרבות האצבעות אליו) וזה בטח גם הקושי של מהלך הדוושה שפותח השירשור ירגיש בזמן הלחיצה. מה דעתך דויד?
|
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| למכירה או החלפה. | davidmzr | מכירה | 4 | 01-03-13 13:13 |