![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#21 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
צטט:
הקירור מושפע מעט מסל"ד המנוע, ומההפרש בין טמפ' המעבה לטמפ' האוויר החיצוני. 2. נכון. אתה ועידן אילצתם אותי להפעיל מזגן בפונטו שקניתי ולצלם. לא בודקים קירור לפי "מזגן מקפיא" או לפי "סבבה" אלא לפי מכשיר. כל אדם רגיש לקור בצורה אחרת. תיקנתי היום את המזגן בפונטו שקניתי. בתמונה המצורפת, הנעתי את הפונטו ולאחר 5 דקות בטורים סרק קיבלתי 6.5 מעלות. כאשר פתחתי את הדלתות, השעון עלה במעלה אחת. ב-2000 סל"ד למשך 2 דקות ירד ל-5.5 מעלות. אם המצב לא בערך כך, יש בעיה וצריך לתקן. עידן מעניין שהיית אצלי מס' פעמים ולא דיברת על המזגן. או שהזיכרון שלי הולך ונחלש. האם בדקת כמה עולה נבה ומסב חדשים ?. לדעתי נלך על חדש. תודיע לי אם אתה בא ביום שישי. דוד.
|
|
|
|
|
#22 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו 96
|
התרגלתי כבר לאופן הפעולה של המזגן ב 6 שנים האחרונות שהוא לא מקרר משהו בתוך העיר
וגם התרגלתי לנסוע לרוב עם חלונות פתוחים, סתם מעמיס על המנוע והדלק. מחוץ לעיר אני מפעיל את המזגן והוא מקרר מאוד בשיוט. מדדתי בזמנו עם טרמומטר את המעלות מפתחי המזגן. אני חושב שהיו בסביבות ה 7-8 מעלות בנסיעה בינעירונית. אך בעיר היו בסביבות ה 20. כמו שאמרתי הוחלף כל חלק אפשרי במערכת המיזוג חוץ מהמעבה. נבדוק את זה אצלך אם יהיה לך זמן, זה לא ממש מפריע לי כרגע. לא בדקתי כמה עולה חדש וכן אני אבוא ביום שישי בצהרים. מה שכן, אין לי פילטר מזגן ברכב. מאחורי הפלסטיק טורפדו של המגבים יש רק חור. האם אמור להיות פילטר מזגן אם זה מזגן מקורי? |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Senior Member
|
אפילו שאין פילטר, זאת אינה הסיבה שהמזגן לא יקרר כראוי.
מחר אהיה באזור התעשיה ואבדוק בייחס לנבה והמסב. לבקשתך הקודמת, הנה התמונת של הפונטו שלי. אין ספק ששלך יותר יפה ומלוקקת. ![]() לא יכולתי לצלם את הצדדים, בשל מקום צר. אבל אין פגיעות בפח ובצבע. דוד.
|
|
|
|
#24 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט אונו,יונדאי אקסנט,מיצובישי מאגנום
|
אחלה רכב דוד
בנוגע למזגן אם הוא הלא מקרר יכול להיות שיש סתימה במעבה או שהצנרת מלוכלכת מאוד מבפנים דבר המצריך ביצוע שטיפה כי לכלוך גורם לזרימה לא תקינה ופעולה לא תקינה של המערכת ושסתום ההיתפשטות במקרה והשסתום תופס את הלכלוך הזה צריכים לבדוק הכל בעיקר אם מדובר ברכב שהוא לא חדש אני אישית היתי מעדיף במצב כמו שלך CHESH לעשות שטיפה של המערכת ולראות מה עושים הלאה בהנחה והמדחס ותקין ולהחליף את השסתום על הדרך גם כי כבר מפרקים אותו לצורך ביצוע שטיפה |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Junior Member
הגלגלים שלי: פונטו MK1 מאזדה 6
|
הרכב נראה טוב דוד .
שלי לא כל כך יפה ולא כל כך נקייה . אם כבר תמונות אז הנה שלי קניתי אותה לפני חודש כרכב שני בשביל לקחת את ציוד הגלישה לים ( קייט סרפינג ) ובשביל לפרק ולתקן מה שבא לי הוחלף בנתיים : טיפול 10,000 פלנג' מים ביחד אם טרמוסטט (החלפת מים בוצעה כבר יותר מ10 פעמים ועדיין יש שאריות חלודה - בסוף נחליף לפרסטון או פארפלו) משאבת בלם + נוזל צלחות רפידות סטרטר (פירוק) מדחס (פירוק) התקנת שלט לנעילה מרכזית ( 40 ש''ח ) קישור למי שמעוניין http://www.aliexpress.com/item/Free-...737242382.html את העבודות עשיתי לבד מתחת לבית ![]() ![]() ![]() ![]()
נערך לאחרונה על ידי Roslan : 25-06-13 ב 20:01. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו 96
|
הנה שלי אחרי ניקוי יסודי
![]()
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס SX
|
דוד, כשאני מדליק את המזגן ברכב אני רואה שבזמן פעולת המדחס הסל"ד עולה!, בנוסף לזה בזמן עמידה מרבית ההספק הולך למדחס ככה שזה מפצה על הסל"ד הנמוך. בכל מקרה סביר מאוד להניח כי זה לא בעיה של מדחס.
כשאתה אומר שהקירור מושפע מהפרש הטמ"פ בין המעבה לטמפרטורת הסביבה החיצונית אתה מחזק את מה שאני אומר שרוב הסיכויים שהבעיה במעבה. פינוי החום מהמעבה תלוי בהפרש טמפרטורות זה ובביצועי המעבה כלומר בתקינות שלו. |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Senior Member
|
צטט:
עכשיו אם המעבה סתום ע"י ליכלוך חיצוני כלומר צלעות קירור סתומות אז התפוקה תיהיה נמוכה בנסיעה איטית כמו כן גם אם המאורר אינו תקין בנוסף יש את מה שרשמתי בנוגע למצב הפנימי של הצנרת |
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Senior Member
|
אלי, אין ספק שהכיוון שכתבת " שרוב הסיכויים שהבעיה במעבה". נכון. אבל יכולות להיות סיבות אחרות.
כמו למשל, דליפה בשסתום דחיסה בתוך המדחס. בודקים זאת ע"י ניתוק הצינור מהמייבש, וחיבורו לשעון לחץ. נותנים למדחס מתח ישיר ומניעים. מגיעים (אם בכלל) ללחץ של 100 PSI, מנתקים את המתח ומכבים מנוע. מחכים כ-10 דקות ורואים אם הלחץ בשעון ירד. אבל למזגניסטים בעונה אין זמן, והם מחליפים על ימין ושמאל. כך גם בודקים מדחס מפירוק, מרכיבים אותו למכשיר עם רצועה למנוע חשמלי, ונותנים מתח כדי שהקלאץ יצמד. (כשיהיה לי זמן אבנה מכשיר כזה ממנוע של מכונת כביסה. בינתיים אני מוסר לבדיקה אצל היבואן). את שתי היציאות מחברים לשעונים לחץ ויניקה, כאמור בדחיסה אמור להיות 100 PSI וביניקה 30 וקום. אם הלחץ של הדחיסה יורד, השסתום מדליף. ברכב כאשר הסל"ד גבוה הוא מחפה על הדליפה, אבל בסרק אין מספיק לחץ. דוד.
|
|
|
|
#30 | |
|
Senior Member
|
צטט:
|
|