![]() |
|
![]() |
פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
![]() |
#11 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס
|
אני לא מסכים. הכל תלוי בתנאי השטח ואופי הנהיגה.
באם שני תנאים אלו זהים ורק צריכת הדלק עלתה, יש מקום לשאלה. אצלי הרכב שותה 1:20 (מדוד) מחוץ לעיר בנסיעה של 90 קמש. אך אם אאיץ מהר, אעמוד ברמזורים, אסע 110 וכו', צריכת הדלק תהיה 1:14. וצריכת הדלק בתוך העיר היא בסביבות 10 (אם יש פקקים) שזה אומר ממוצע של 1:12! אבל אם אסע לאט (90 קמש) עם תאוצה איטית ומתונה, ודרך נהיגה של hypermiling ... אז בתוך העיר 1:14 ומחוץ 1:20 שזה אומר ממוצע של 1:17. מכובד. נסה לבדוק צריכת דלק מחוץ לעיר ב90 קמש. בדוק כמה אומר לך המחשב וכמה באמת בפועל המשאבה אומרת. בנוסף, נסה לסוע טכניקת hypermiling |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Junior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו
|
בדקתי את הצריכה כשנסעתי היום מחיפה לנתניה ובחזרה בלי פקקים ובמהירות קבועה של בין 90 ל100 קמש ולפי החישוב שלי האוטו עשה 11 קילומטר לליטר
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Senior Member
הגלגלים שלי: ניסאן קשקאי, סניק
|
איזה חישוב עשית?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Junior Member
|
מילאתי טנק מלא בסוף הנסיעה מילאתי שוב, וחישבתי לפי כמה ליטר מילאתי וכמה קילומטר נסעתי
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Senior Member
|
נשמע גבוה. האם הרכב עמוס? גגון? ספויילר מותקן? לחץ אויר בצמיגים תקין?
שלב הבא זה בדיקה במוסך עם 4 גזים וסורק תקלות, חשוב שיבדקו אם הממיר מומנט של הגיר מתפקד. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Member
הגלגלים שלי: פונטו ELX
|
הבדיקה הכי טובה ומדויקת שאתה יכול לעשות:
למלא עד הפקק מילוי, שהולך להישפך לך הדלק לנסוע על 90 בלי האצות מיותרות(מומלץ נסיעה רחוקה ככל האפשר), ולמלא בחזרה עד הפקק בחזרה. כל דרך אחרת לחכות עד שהמשאבה תיפסק מוטעית ולא מדויקת, כל הזמן יש נפח של אוויר שונה במיכל דלק, ויכול להיעצר לך יום אחד ב38 ליטר ויום אחר ב41.2 ליטר. תחשוב שנניח עשית בתוך העיר 470 ק"מ, לפי 38 ליטר יוצא כי הצריכה היא 1 ל12.3, לפי 41.2(עד הפקק 100% בטוח) יוצא לך 1 ל11.4 ק"מ אל תיבהל מצריכה של 1 ל9 בתוך העיר, ועוד בחיפה עם כל העליות סביר לחלוטין. אצלי, בימי הקיץ עם מזגן , ללא כל האצות מיותרות , רק פקקים(אזור המרכז) ומזגן, 1-8 לא מילה גסה. באותו יום אם אני עושה תל אביב - חיפה עם מזגן על 90 ואין פקקים 1 ל17 ו1 ל18 די בקלות. נבדק עשרות פעמים, הרכב מטופל מעבר להוראות יצרן. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Junior Member
|
דוד שלי אמר לי שיכולה להיות בעיה בקרבורטור, אין לי כל כך מושג מה זה הוא אמר שזה משהו שקשור להזרקת דלק
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Senior Member
|
אז אמר.
מבחינתי הוא אמר שיש בעיה עם המכונית וזה בדיוק מה זה אומר...שום דבר. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
בעל מקצוע
מנהל
הגלגלים שלי: בראבו גיר רובוטי, פנדה גיר ידני
|
פיאט פונטו "ספייס"
בפיאט פונטו "ספייס" אוטומטית (או גיר רציף או גיר רובוטי) אין ממיר מומנט.
כמו כן כמובן שאין קרבורטור אלא מערכת הזרקת דלק רב נקודתית. בברכה - רפי לין
![]() |
#20 | |
Senior Member
הגלגלים שלי: שוקל בראבו
|
צטט:
ולענין צריכת הדלק, קצת מוזר לקרוא על צריכה של 9.9 בנסיעה עירונית כמעט טהורה שהיא צריכת דלק לגמרי סבירה ועל צריכה נמוכה ב 10% בנסיעה בינעירונית נינוחה כשההבדלים אמורים להיות גבוהים משמעותית. אני מעריך שאופן המדידה של צריכת הדלק אצלך אינו מדויק וכדאי, לפני שאתה מתחיל לפרנס כמה מוסכניקים, לאמץ את שיטות המדידה שהוצעו לך כאן ושעיקרן מילוי המיכל עד לקפיצת האוטומט שבמשאבה, נסיעה עד שתידלק נורת האזהרה של שעון הדלק, מילוי חוזר באותה משאבה ובאותו אופן וחלוקת הקילומטראז' שנוסף בליטרים שנוספו בין שני המילויים. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
צריכת דלק מוגזמת וזיהום אוויר HGT | מאפיונר | פונטו - טכני | 11 | 12-04-12 01:16 |
צריכת דלק מוגזמת ומעצבנת hgt | מאפיונר | פונטו - טכני | 2 | 11-03-12 01:57 |
צריכת דלק מוגזמת בפיאט פונטו ספייס 2001...או שלא? וגם- שאלה על צמיגים | assafy | פונטו - טכני | 9 | 06-03-11 11:25 |
צריכת דלק מוגזמת. פונטו דור1 שנת 2000 | r.a20 | פונטו - טכני | 8 | 17-07-10 21:47 |
הרכבזולל דלק - צריכת דלק מוגזמת!!! | Lexxxa | בראבה - טכני | 5 | 11-08-09 15:39 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד