צטט:
|
במקור פורסם על ידי liranet
רציתי לנצל את הירידה כדי לחסוך בדלק אבל אם אתה אומר שזה לא יועיל לי בכלום.. אני יפסיק
לגבי הנסיעה שבה הרכב התחשב ונסע קדימה כאשר היה בתזוזה לאחור זה היה ממש לאט בחניה.
באמת מעניין לדעת מאיזה מהירות קורה הניתוק...
ה-L נועד לעליות תלולות או כדי למנוע התדרדרות הרכב...
|
מי מלמד נהיגה היום, באמת שאין לי מושג.
הפעלה בסיסית של הרכב רבותי.
לעולם לא נמצאים בN. ביחוד בתיבה אוטומטית. בתיבות ידניות הנהיגה הנכונה ביותר היא שאיפה להימצא בהילוך משולב 100% מזמן הנהיגה. למעט עצירות מוחלטות, אני לא רואה סיבה בכלל להיות בהילוך סרק. גם במהירויות איטיות מאוד, אל תדאגו, הילוך שני מחזיק יפה מאוד והרכב לא יכבה. בנוסף, לא משלבים לראשון אלא בעצירה מלאה ומוחלטת, או מהירות זחילה (פחות מקמ"ש אחר).
באשר לתיבה אוטומטית כלשהי, כל עוד נוסעים, D, עוצרים לפרק זמן ממושך, P. בלי משחקים עם הילוכי סרק. זה לא בטיחותי בעליל, זה מזיק, כן מזיק לתיבה וזה גם לא חוקי (לא שבודקים את זה...). מה גם שזה לא יחסוך דלק כי גם ככה תיבות אוטומטיות מתוכננות להעלות להילוך גבוה בזמן שלא לוחצים על דוושת הגז.
תיבה אוטומטית כשמה כן היא, היא פועלת באופן אוטומטי ולא משחקים עם ההילוכים בזמן נסיעה.
L נמצא שם כדי לבצע בלימת מנוע בירידות ממושכות. מה שאפשרי בידני בהורדת הילוך פשוטה. ניקח לדוגמא את הירידות של ים המלח, שם יתכן ונצטרך להשתמש בהילוך זה, אולי אפילו הילוך שני. לא מעבירים להילוך הזה כדי להאיץ או בגלל כל מיני סיבות אחרות.
המלצה שלי, לבצע העברה בין הילוכי כיוון בעצירה מוחלטת בלבד. בדיוק כמו שאנחנו רצים מהר קדימה, ואז לפתע רוצים לשנות כיוון, אם ננסה להתחיל ריצה אחורנית מידית אנחנו יכולים ליפול קדימה, או להזיק לברכיים יותר מידי. ברכב זה דומה מאוד, אנחנו נשחק את גלגלי השיניים של התיבה, וחבל על הכסף. זה תקף לשתי התיבות, ידניות ואוטומטיות.
לירן, אני לא בא לתקוף אותך חס וחלילה, זו פשוט במה טובה לכתוב את מה שכתבתי.