![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
|
|
#1 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: אוטוביאנקי Y10 FIRE 87 ז"ל, פונטו SX75 96 נמכרה, פונטו ELX 01 כרגע...
|
דוד, זה כל הרעיון בנגדים להפחית זרם חשמלי.
ציטוט מויקיפדיה: "נגד הוא רכיב חשמלי שתכונתו העיקרית היא התנגדות חשמלית. כאשר עובר זרם חשמלי בנגד, נוצר על פניו מפל מתח, על פי חוק אוהם. התנגדות חשמלית נמדדת ביחידות אוהם (Ω), ונהוג לסמנה באות R. בנגד ישנה המרה של אנרגיה חשמלית לחום (אנרגיה תרמית). אפשר לראות בהתנגדות חשמלית את המקבילה החשמלית לחיכוך המכני - היות שהיא יוצרת הפסד אנרגיה שאינו ניתן למיחזור (מעין כוח לא משמר)."
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
כל מה שכתבת נכון וידוע.
אבל לא ענית על מה ששאלתי. ברור שהנגד מפחית זרם חשמלי. אז איך זה יגרום למחשב לחשוב שהנורה צורכת יותר זרם, אם הזרם מופחת ?. ההיפך הוא הנכון בלי נגד יזרום יותר זרם. אז מה הרעיון של להוסיף נגדים ?. דוד.
|
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
|
הנגד פשוט מדמה התנגדות לזרם, זה הרעיון, לא?
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: אוטוביאנקי Y10 FIRE 87 ז"ל, פונטו SX75 96 נמכרה, פונטו ELX 01 כרגע...
|
עכשיו עשיתי ניסוי עם נורת חניה מסוג W5W סטנדרתית ונורת לד זהה.
בנורה הרגילה יש התנגדות של 3.2 אוהם ובלד ההתנגדות כ"כ נמוכה שהרב מודד לא מזהה הנגדות כלל. יוצא שמחשב הרכב צריך לזהות התנגדות של כ 3.2 אוהם כדי לא להתריע על נורה שרופה. כאן נכנס הנגד לתמונה שמשלים את ההתנגדות של הזרם שחסרה בלד.
|
|
|
#5 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: Grande
|
את הנגד מרכיבים במקביל ללד ולא בטור
נדרש נגדים מפזרי חום כי הם יתחממו. לפי דעתי הנגד נדרש לדמות 5W הוא: 12x12/5 = 28.8 אוהם |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: APESS
|
דוד, צודק, הניסוח שלי היה מוטעה.
ובכל זאת, זו הדרך. בזמנו שידרגנו כך פנסים של חבר שהתקין לדים ברכבו. אם לומר את האמת, ההשקעה לא כזו שווה לדעתי. |
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| נורה ימנית אחרונית ?+ נורה שמאלית של הלוחית זיהוי לא עובדות | Sufadev | פונטו - טכני | 7 | 15-01-11 15:07 |
| נהגת בפונטו HGT צהובה | lrl23 | פיאט כללי | 4 | 20-05-10 23:03 |
| נורה צהובה שנדלקת ונכבית ומד סל"ד תקול | orarie12 | פונטו - טכני | 3 | 03-04-10 17:26 |
| מידע לגבי קופה צהובה מאשקלון.. | blueuno | פורום המועדון | 6 | 01-11-09 18:52 |
| נורה צהובה בלוח שעונים | פונטו - טכני | 1 | 09-09-06 15:33 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד