![]() |
|
![]() |
פנדה - טכני טכני - דגמי פנדה בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
![]() |
#1 | |
Member
הגלגלים שלי: פיאט פנדה
|
המפתח קפיץ לא פועל (המפתח שמשודך לשלט האזעקה) בפנדה 2006
שלום לכולם,
קודם כל אני רוצה לציין שזו הודעתי הראשונה פה. נחמד שיש פורומים כאלה שבהם אפשר לחלוק מידע. אני מקווה לשיתוף פעולה פורה ביני לכל המשתמשים ומקווה שאצליח לעזור בדברים מסויימים. לאחרונה רכשתי פיאט פנדה 2006 אותה קיבלתי עם שלט הנעילה/אזעקה. בשלט זה יש כפתור שכאשר לוחצים עליו יוצא המפתח. בנוסף קיבלתי מפתח רגיל נוסף. כאשר אני מנסה להתניע את המכונית עם המפתח "קפיץ" שמשודך לשלט, האוטו מנסה להתניע אך ללא הצלחה. כאשר אני מניע עם המפתח הרגיל האוטו מניע כהלכה. יש לציין שיש באוטו זה אימובילייזר. יש למישהו מושג למה זה קורה והאם אפשר לתקן זאת? תודה מראש לכל העונים, שי. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
בעל מקצוע
מנהל
הגלגלים שלי: בראבו גיר רובוטי, פנדה גיר ידני
|
מפתח הרכב
![]() |
#3 |
מישהו מטפל בך?
הגלגלים שלי: פונטו 90 ELX קבריולט 1600
|
הייתי פותח את השלט נעילה/אזעקה ובודק את הסוללה בו.
![]() |
#4 | |
Member
|
צטט:
הסוללה פועלת מעולה (הנורית חיווי לא פועלת באופן שבו היה רשום בספר שהיא לא תקינה), אני יודע זאת מכיוון שהשלט פועל מצויין מבחינת פתיחה/נעילה, גם שאני בא להתניע הוא מצליח להגיע למצב התנעה אבל הוא כאילו לא מגיע לשלב הסופי שזו מותנע כאילו זה מוגבל על ידי אימובילייזר. יש עוד רעיונות למישהו? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
הגלגלים שלי: לנצ'ה דדרה
|
לדעתי לא כל המפתחות שבאים עם האוטו אמורים להתניע אותו .
לפחות אצלי בלנצ'יה זה כך , וכך גם רשום בספר הרכב . יש מפתח שנועד אך ורק לפתיחת דלתות או משמש בתור מסטר לצורכי שכפול אבל לא לצורכי התנעה . תבדוק , אולי מדובר במפתח שלא אמור להניע את הרכב , דהיינו אין בו רכיב של האמבולזר .
![]() |
#6 | |
Member
|
צטט:
תודה רבה לכולכם על כל התשובות והעזרה, חג שמח! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
הגלגלים שלי: Autobianchi A112 Junior
|
בלוח המחוונים יש נורה כתומה עם סמל של מפתח שנדלקת ברגע שאתה מפעיל את הסויץ', אשר אמורה להיכבות תוך שתיים-שלוש שניות.
כשהמנורה כבית, זהו למעשה סימן לכך שהאימובילייזר זיהה את השבב שעל המפתח וכי ניתן להניע. במידה ולא התקיים זיהוי של השבב, אתה אומנם תוכל לסובב את המפתח, אך האימובילייזר לא ינוטרל, וכך יוצא שאינך יכול להניע את הרכב. לפי תיאור בעייתך, נראה שיש בעיה בשבב של אותו מפתח ספציפי. האם הנורה הכתומה אכן כבית? האם המפתח בעברו עבר זעזוע חזק כגון נפילה ממקום גבוה? נערך לאחרונה על ידי אלעד ס : 28-04-09 ב 18:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Member
|
צטט:
לגבי הנפילה, אין לי שמץ של מושג שכן קניתי את האוטו רק לפני חודש בערך (לי הוא לא נפל). עדכון: שהכנסתי את מפתח הקפיץ, אכן המנורה לא כבתה... נערך לאחרונה על ידי Stefan Shpunk : 30-04-09 ב 20:23. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
הגלגלים שלי: Autobianchi A112 Junior
|
קצת באיחור, אבל טוב מאוחר מלעולם לא:
אכן, החשד שלי התברר כאמיתי. האימובילייזר שלך לא מזהה את המפתח, ולכן מתרחשות הבעיות שציינת. אינני יודע האם ניתן להחליף למפתח רק את השבב, או שמא עליך לרכוש מפתח חדש לגמרי. בינתיים, עד שתסדיר את העניין, יש דרך להניע את הרכב גם כשהשבב תקול: עם הרכב היית אמור לקבל כרטיס שנראה כמו כרטיס אשראי. על הכרטיס הזה חרוטות ספרות, שהן למעשה אותו הקוד שצרוב בשבב. אינני זוכר את ההליך המדויק (שאותו תוכל למצוא בספר הרכב שברשותך), אבל ממה שאני כן זוכר, כשאתה מפעיל סוויץ', אתה צריך לתת לחיצה ארוכה על דוושת הבנזין עד שמנורת האימובילייזר (ההיא שלא כבתה) מתחילה להבהב. עליך לספור את ההבהובים שלה, וברגע שהיא הבהבה כמספר הפעמים של הספרה הראשונה, עליך ללחוץ ארוכות על דוושת הבנזין. המנורה תכבה לרגע, ואז תתחיל להבהב שוב. ספור שוב, וכשהיא תהבהב כמספר הפעמים של הספרה השניה, לחץ שוב על דוושת הבנזין. לאחר שסיימת בדרך זאת להזין את כל ספרות הקוד, הרכב מוכן להנעה. ואתן דוגמה: נניח שהקוד שלך הוא 3259. מה שאתה עושה זה ככה:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
תודה על ההסבר, אבל הבעלים הקודמים לא השאיר לי את הקוד הזה...איך אני יכול לדעת אותו בכל מקרה?
כרגע אני משתמש במפתח הרזרבי שעובד סבבה. ששאלתי במוסך כמה יעלה לעשות מפתח רזרבי הוא אמר לי מחיר מסויים אבל זה יבטל את הפעולה של השלט...לא הסכמתי. ששאלתי כמה עולה לעשות מפתח עם שלט חדש הוא אמר לי מעל 1000 שקל. יש מקום שאני יכול לשכפל את המפתח הרגיל בלי לפגוע בעבודת השלט במחיר סביר? |
![]() |
![]() |
![]() |
כלי נושא | |
הצג מצבים | |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
המפתח לא יוצא מהסוויץ, היכן לחפש את התקלה ?. | davidmzr | מריאה - טכני | 2 | 24-12-08 11:14 |
חלון לא נסגר עד הסוף - באמצעות האזעקה בלבד | רקובי | פונטו - טכני | 5 | 08-09-08 15:17 |
יש לי חור בפנדה | Hitchhiker | פיאט כללי | 4 | 19-08-08 11:38 |
תאורה קדמית חלשה וברקס משמי רעשים | פורום הגראז' | 3 | 10-02-07 12:13 | |
המלחמה בצפון: בלעדי! סרטון מצולם של האזעקות על רקע הפיאט | אוף טופיק | 0 | 22-09-06 15:40 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד