מועדון פיאט ישראל  

חזור   מועדון פיאט ישראל > מועדון פיאט ישראל - גרסה קודמת > פורום הגראז'
עקוב אחרינו ב-RSS

פורום הגראז' בעיות טכניות, טיפולים, קוסמטיקה ועוד..

גלריה
תמונות מהגלריה
לחץ על התמונה בשביל גרסא גדולה יותר

שם:  
צפיות: 
גודל:   

יום מסלול לרכבים קלסיים

שם:  
צפיות: 
גודל:   

הפיאט אונו שהייתה לי

שם:  
צפיות: 
גודל:   

הפיאט שלי 2001

שם:  
צפיות: 
גודל:   

פלסטלינה+ווקס לכבוד הגשם

שם:  
צפיות: 
גודל:   

התברסות קצרצרה לפני טיסה

מודעות שרות
shimshon
ofer katzav ad

מועדון פיאט בפייסבוק

כלי נושא הצג מצבים
ישן 30-05-07, 17:53   #1
Guest

הזעת שמן בפונטו (ערוך)

אז ככה, אני לא יודע אם יש נזילה אבל אני לא חושב, יש הזעת שמן במנוע? אני ממש לא מבין בזה ובחלקים... האם יש דרך למנוע את התופעה בעצמי? וכמה חמור זה נראה? הנה תמונות:

(הרכב הוא פיאט פונטו כמובן.. דור ראשון)

ישן 30-05-07, 19:27   #2
Guest

תראה זה ידוע שבמכוניות הללו יש הזעות שמן במנוע- אין לך מה לדאוג מבחינה זו,
עכשיו במנוע יש מצב שנוזל שמן מן האטם של הראש מנוע וגם מהצינור שמתחבר לפילטר אויר מאחורה (יש לך מין נזילה כזאת מאחורה איפה שממלאים שמן- סביר להניח מזה)
צריך לבדוק אני מאמין שזה מהאטם ומהצינור (חשוב לציין שזהו צינור מיוחד אם תשים סתם צינור זה יחזור ) תבדוק גם את המחזירי שמן איפה שהרצועת טיימניג עושה הרושם שנוזל לך משם שמן גם.....
תבדוק את העינין-מקווה שעזרתי-

ישן 30-05-07, 20:40   #3
Guest

?

שאלה האם זה מאבד שמן בכמויות, יוצא לך להוסיף הרבה? עד כמה זה חמור?

ישן 30-05-07, 20:47   #4
Guest

Re: ?

צטט:
במקור פורסם על ידי payala
שאלה האם זה מאבד שמן בכמויות, יוצא לך להוסיף הרבה? עד כמה זה חמור?
כשקניתי את האוטו בנובמבר 2006 הוספתי שמן, עשיתי טיפול במוסך אבל אני לא חושב שהם בדקו את זה. לאחר חודש הייתי צריך להוסיף עוד משהו כמו בקבוק שמן ומאז השמן מלא ואין ממש חיסרון בשמן. אני נוסע כמעט כל יום, רוב הנסיעות הם בעיר ופעם בשבוע מחוץ לעיר. אני לא בטוח שיש נזילה. ההזעה הזאת הייתה ככה ממתי שקניתי אותו

ישן 30-05-07, 21:10   #5
Guest

.

בטיפול כנראה שהחליפו לך שמן, אבל אם אין איבוד גדול, אז כנראה שאין נזילה, מה שזה יכול להיות, זה אטם של מכסה שסתומים - בעיה נפוצה, אבל איך השמן הגיע למעלה? כנראה שיש לך יותר מדי שמן והוא משפריץ מהפתח של מוט מדידה, תבדוק שהוא סגור טוב, ונראה תקין.
אם כן אז תבדוק את מפלס השמן כשהאוטו מונע, הוא לא אמור לעלות עד הסוף, בארך עד לחצי - כשמנועה מתחמם המפלס עולה, ואם יעלה עד הסוף אז פשוט יברח מהפתח של מוט מדידה.

ישן 31-05-07, 00:19   #6
Guest

Re: .

צטט:
במקור פורסם על ידי payala
בטיפול כנראה שהחליפו לך שמן, אבל אם אין איבוד גדול, אז כנראה שאין נזילה, מה שזה יכול להיות, זה אטם של מכסה שסתומים - בעיה נפוצה, אבל איך השמן הגיע למעלה? כנראה שיש לך יותר מדי שמן והוא משפריץ מהפתח של מוט מדידה, תבדוק שהוא סגור טוב, ונראה תקין.
אם כן אז תבדוק את מפלס השמן כשהאוטו מונע, הוא לא אמור לעלות עד הסוף, בארך עד לחצי - כשמנועה מתחמם המפלס עולה, ואם יעלה עד הסוף אז פשוט יברח מהפתח של מוט מדידה.
לא אני חושב שפעם אחרונה שמלאתי השמן נשפך קצת לצדדים אבל מה שמתחת תמיד היה, ובצד ימין בעיקר איפה שלא ממלאים שמן גם רואים את זה. זה סיפור להחליף אטם? צריך להגיע לראש מנוע?

ישן 31-05-07, 03:08   #7
Guest

זה מאוד פשוט להחליף אטם מכסה שסתומים. בפונטו האטמים המזיעים הם בד"כ החליפיים. קנה אטם מקורי והחלף אותו. (רק בעדינות עם הברגים שסוגרים את מכסה השסתומים. הכל שם עשוי מאלומיניום ומדהים כמה בקלות הוא נסדק / נשבר / נגזר).

ישן 31-05-07, 13:40   #8
Guest

זה נורמלי לחלוטין בפונטו... אל תתרגש !
אח של עמית החליף אטם מקורי למכסה שסתומים ואין לו נזילות יותר ... תתיעץ עם עמית הוא יוכל להסביר לך מה לעשות..

כלי נושא
הצג מצבים

חוקי פרסום הודעות