![]() |
|
![]() |
פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
![]() |
#1 | |
Junior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו ספייס
|
פיאט פונטו ספייס 2005 אוטומט 16V עבר 205 אלף ק"מ - אשמח ליעוץ,
שלום לכולם,
כמו שרשמתי בדיון אחר, התחדשתי ברכב הנ"ל ומיום ליום רשימת הליקויים הולכת וגדלה. אז.. ניגש ישר לעיניין, 1. הרכב אוכל שמן ברמה של חצי מדיד ל 100קמ, בערך. ידוע לי על נזילה קלה, אולי טיפה אחת אחרי נסיעה ארוכה, ממחזיר שמן תחתון (לא נוגע ברצועת טיימינג). הייתי במוסך שמשון ואמרו שאין צורך לגעת בזה כרגע. כמות השמן שהרכב אוכל, טבעית? זו הנורמה? 2. הבנתי כי כאשר המנוע קר, הטורים אמורים להתחיל ב 1100 ולרדת לאט לאט. אצלי הם 800 קבוע. חיישן כלשהו? 3. בית מצערת. הטורים לא כל כך יציבים, בעיקר בהאטה ולקראת עצירה, כמו כך דוושת הגז לא מגיבה בנעימות, בעיקר בהתחלה. התחלתי לפרק את האיזור אבל עצרתי באמצע כי לא היה מפתח מתאים, אבל גשפירקתי את הצינור שיוצא מבית הפילטר ועובר לבית מצערת ראיתי שיש שמן, ממש טיפטף. גם בית המצערת עצמו שומני ויש בו ממש הצטברות של גושי בוץ כאלה.. הצינור נשם הוחלף לפני כחודש וכרגע הוא דיי שומני, ודיי מוזר לי ששומניות כזאת מתחברת לצינור שמגיע לבית מצערת שאמור להיות "סטרילי". מה הולך כאן? 4. צריכת דלק. אל תנסו להגיד שאני לא מודד נכון ושהצריכה אחלה. 550קמ על 40 ליטר, 90% בינעירוני, נהיגה מתונה ורגועה. מזדה 97' 1600 שותה פחות מהפונטו הזאת. אם משווים צריכות דלק של פונטואים בחו"ל, אז ממש שמיים וארץ. אולי זה קשור, אבל יש ריח ממש חריף של גזים מהאגזוז ומריחים אותם גם אם פותחים את מכסה השמן מנוע. תערובת עשירה מידי אולי? 5. מכת גז לאיזור ה 4-5 אלף טורים ועזיבה מיידת של הדוושה גורמת לטורים לרדת כמעט עד הסוף, המנוע מגמגם ונכבה. יש לציין שאחרי שמניעים ומנסים שוב, הטורים אומנם מגמגמים אבל לא נכבה. לא שאני נותן מכות גז להנאתי, אבל זה קרה פעמיים. בפעם הראשונה המחשב הספיק להציג שגיאת לחץ שמן. בפעם השניה לא הציג כלום ופשוט נכבה. 6. הדלקת אורות חזית גורמת לרכב לרעוד. שינוי בטורים משנה גם את עוצמת פנסי האורות חזית. המצבר נראה בסדר, מניע כל פעם ללא שום מאמץ. קצת יותר פרטים לגבי תחזוקת הרכב, עבר טיפול לפני 1000קמ, כולל פלאגים, פילטר אוויר, פילטר שמן, שמן 5-40. טיימינג נעשה לפני שנתיים ו 45 אלף ק"מ. יש לציין כי כל החלקים ככל הנראה לא מקוריים. שוב, עבר כ 205 אלף ק"מ, לא ידוע על שיפוצי מנוע. הרכב לא מתחמם, מגיע לטמפרטורת עבודה (אמצע) תוך כ 5 דקות ולא עובר אותה ויהי מה. בכביש מהיר הטמפ' לפעמים טיפטיפה מתחת לחצי. אז..כן.. תורכם. ![]() נערך לאחרונה על ידי jackreacher : 01-03-16 ב 21:46. |
|
![]() |
![]() |
כלי נושא | |
הצג מצבים | |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
פיאט פונטו ספייס דינאמיק אוטומט שמן גיר רציף | psyrex | פונטו - טכני | 3 | 08-02-16 01:00 |
האם ניתן לדחוף רכב אוטומט מספר מטרים? (פיאט פונטו אוטומט) | BoazBoaz | פיאט כללי | 3 | 25-11-14 09:26 |
צרצור חלש ב-2000 סל"ד - פונטו ספייס ELX 2005 | danielzoran | פונטו - טכני | 2 | 17-01-10 00:01 |
ייעוץ ברכישת פונטו ספייס אקטואל 2005 + דו"ח בדיקה | kobyt | יעוץ ברכישת רכב | 4 | 22-10-09 17:46 |
מחפש פיאט פונט ספייסו 2005 אוטומט... | Hermes | קניה | 0 | 28-06-08 11:36 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד