![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#1 | |
|
Junior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו
|
בעיות חשמל
שלום לכולם.
אתמול לאחר שהתחלתי לנסוע ראיתי שנורית ABS ונורית בלם יד דולקות למרות שבלם היד מורד והבלמים עבדו. זמן קצר לאחר מכן ההגה הרגיש רך במיוחד, לא הייתה כמעט התנגדות לסיבובו ובמקביל מד המהירות פסק מלעבוד. לאחר נסיעה איטית של מספר דקות, באופן פתאומי, כל האמור הסתדר ונעלם כלא היה. אציין גם כי יש לי כבר זמן רב נורית מנוע וסל"ד גבוה לאחר ההנעה ללא השפעה על צריכת הדלק או ביצועי המנוע. החלפת חיישן חמצן לא הועילה במקרה זה. האם מישהו יודע מה יכולה להיות מקור הבעיה? האם באמת מדובר בתקלת חשמל? תודה, אמיר |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
בעל מקצוע
מנהל
הגלגלים שלי: בראבו גיר רובוטי, פנדה גיר ידני
|
נורות התקלה וכו'
לא כתבת באיזה מכונית מדובר ושנת הייצור ולפי תאורך אני מסיק שמדובר בפיאט פונטו מעל שנה 2001.
במכוניתך יש 4 חיישני מהירות בגלגלים המשדרים את אות מהירות הרכב אל מחשב ה ABS וממנו גם אל המחשב המרכזי שבמכונית (BODY CIMPUTER) שמעביר את נתון מהירות הרכב גם אל לוח השעונים (לספידומטר) למחשב ניהול המנוע ואם יש הילוכים אוטומטיים/רובוטיים גם אל מחשב ההילוכים. מע' ה ABS גם מנהלת את "חלוקת עומס הבלימה" ולכן אם יש תקלה של אות מהירות הרכב נדלקה גם נורת בלם היד. בברכה - רפי לין
האתר לחיפוש מוסכים ושרותי רכב www.musach.co.il פורום טכני לרכב www.musach.co.il/forum פייסבוק http://www.facebook.com/profile.php?id=600554043 נערך לאחרונה על ידי רפי לין : 04-05-15 ב 21:17. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Junior Member
|
פרטים
הסקת נכון לגבי סוג הרכב ושנת היצור, באמת שכחתי לציין את הפרטים המשמעותיים הללו.
מדובר בפיאט פונטו ספייס, ידנית, שנת 2002. הרכב עבר כ-180 אלף קילומטרים. אני מבין ממה שכתבת שסביר כי התקלה עשויה להימצא בכל אחד מהשלבים, הכל מחיישני המהירות ועד המחשב המרכזי או מחשב המנוע. אנסה לבדוק זאת. תודה רבה על התשובה המפורטת. אמיר |
|
|
|
|
|
#4 |
|
בעל מקצוע
מנהל
הגלגלים שלי: בראבו גיר רובוטי, פנדה גיר ידני
|
בדיקת התקלה
בדיקת התקלה נעשית ע"י התחברות עם מחשב/סורק איבחון תקלות.
יתכן שכעת גורם התקלה נמחק כבר מהזכרון במחשב המרכזי שברכב, אבל יתכן שהוא עדיין רשום וקיים. הכי טוב זה לבדוק כשהתקלה קיימת. בברכה - רפי לין
האתר לחיפוש מוסכים ושרותי רכב www.musach.co.il פורום טכני לרכב www.musach.co.il/forum פייסבוק http://www.facebook.com/profile.php?id=600554043 נערך לאחרונה על ידי רפי לין : 04-05-15 ב 21:19. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Junior Member
|
תודה
שוב תודה,
אפעל בהתאם. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Junior Member
|
פיאטון
בסופו של דבר לקחתי את הרכב לשלום ממוסך פיאטון.
הוא מצא כי המקור לבעיות החשמל היו ביחידה האלקטרונית של הABS ואכן ההחלפה פתרה את הבעיה. בנוגע לנורית המנוע ולקפיצות הסל"ד בהנעה - הוא מצא כי הבעיה הייתה במחשב ואכן שיפוץ המחשב פתר את הבעיה. אני ממליץ מאוד על המוסך, היחס היה חם, לאורך כל הבדיקה והטיפול הצוות השאיר אותי מעורב ופנו אלי לפני כל החלטה שכרוכה בעלות כספית בכדי לוודא שאני מאשר את המשך העבודה. תודה גם לרפי לין על התגובות. |
|
|
|
![]() |
| כלי נושא | |
| הצג מצבים | |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |