![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#1 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: Spice Young 1.2 2001
|
כשל בלם יד בטסט פונטו דור 1
היי חברים,
הרכב פונטו S60 דור1 שנת 2000, ניגשתי החודש לטסט שנתי לרכב, נכשלתי על מספר רב של סעיפים אך הכל תוקן, למעט סעיף של בלם עזר ימין. קצת רקע, הייתה נזילה ממשאבת הבלם האחורי צד ימין, המשאבה הוחלפה בוצע ניקוי של השמן שהצטבר בדראם, בוצעה מתיחה של בלם היד ע"י פירוק הכיסוי של הידית פירוק 2 ברגי אלן כך שיהיה ניתן להגיע לבורג מתיחה ובוצעה מתיחה של סיבוב או שניים. לאחר התיקון בלם השירות האחורי תקין מבחינת בלימה ונזילות אך עדיין בלם עזר לא מספיק יעיל. היות ואני ניגש למוסך רק לביצוע עבודה ולא איתור התקלה ממניעים ברורים לכולם, אשמח לקבל מכם רעיונות מה כדאי לבדוק או לעשות, (אני יודע שלעיתים יש צורך להחליף רפידות כאשר יש נזילה, אך הן נוקו כהלכה ואינן המקור לתקלה, היות ובלם השירות האחורי עובד תקין) אני מצרף את טפסי הטסט להתרשמות. אגב חוות דעת על המחירים של התיקונים שביצעתי הטיפול בוצע בלי קשר לטסט טיפול 400 שח (החלפת שמן מנוע ACDELCO 1040, פילטר שמן RABIT, פלאגים CHAMPION, פילטר אוויר, פילטר דלק) 2 צמיגים קדמיים סינים חדשים 420 לוחית רישוי 50 שטיפת מסרק הגה 30 תוסף לדלק BG44 עלות 90 החלפת משאבת בלם אחורי 170 (עלות המשאבה והשמן כלולים) 130 אישור מוסך היות והתיקונים לא בוצעו במוסך נערך לאחרונה על ידי s_heny : 25-02-14 ב 11:32. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס SX
|
המתיחה של הבלם יד בוצעה מתוך הרכב?
תנסה לבצע כיוון מהגלגל עצמו, ישנה אפשרות לכוון את מרחק הרפידה מהתוף. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
|
היי אלי,
תודה על המענה, כן המתיחה בוצעה מהאום מתחת לידית בלם אודה אם תוכל לפרט מעט כיצד מתבצע הכיוון מהדראם? או להפנות לקישור או סרטון שמסביר. סתם להבנה אם הייתה בעיית כיוון זה לא היה אמור להשפיע על יעילות בלם השירות? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו 96
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
הנה לך בתמונה כיצד מכוונים מהגלגל.
משחררים מהידית עוברים לגלגלים, ואז מכוונים מהידית שבזמן המשיכה יעלו 3-4 שיניים. האם קנית בסוף מיכלי גז קטנים למזגן, כפי שהעלתי לך ?. ![]() דוד.
|
|
|
|
#6 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט אונו,יונדאי אקסנט,מיצובישי מאגנום
|
חשוב לציין כי אם אינך בטוח במה שאתה עושה עדיף לך ללכת למוסך כי הבלמים זה משהוא בטיחותי
|
|
|
|
#7 |
|
Senior Member
|
היי chesh אני לא יודע למה אתה מתנגד לפלאגים והמסנן,
אני עם הרכב 6 שנים וכל שנה החלפתי ולא היו לי איתם בעיות. על רכב ששווה בלחץ 6 אלף שקל לדעתי לא מצדיק שימוש בחלפים מקוריים, למרות שהפלאגים הם הפלאגים שהיצרן המליץ בספר הרכב. דוד תודה על המענה, קודם אגיב שבנוגע למיכלי גז והיוניט לא התקדמתי, (עברתי ניתוח וגם לא היה במלאי באתר של alibaba היוניט לחץ מזגן) דווקא אני מתכנן להזמין בקרוב לקראת הקיץ. אל דאגה העדכון יגיע. בנוגע לבלם, אני לא מתיימר להיות מכונאי רכב או אפילו קרוב, אבל יש מצב שהמערכת של הדראם אצלי ניראת קצת אחרת, ממה שאני זוכר ופתחו אצלי ברכב לפחות 4 פעמים את התוף האחורי, יש קפיץ אחד ארוך למעלה, ואחד קצר למטה, את הגלגלי שיניים האלה הייתי זוכר אבל אני כמעט בטוח שהם לא קיימים . שוב הרכב S60 שנת 2000 לא ספייס, בלי ABS. יש מצב שיש דגם אחר? יאיר תודה על הדאגה, אני מסכים ב100% יש דברים שאני ממש לא משחק איתם וזה בלמים, הסיבה ששאלתי זה לטובת ביצוע התיקון המומלץ אצל בעל מקצוע ולא להסתמך על גורם שברב המקרים לא אובייקטיבי וינסה למצוא סיבות הזויות ויקרות לתיקון. הלכתי עם הרשימת ליקויים לכמה מוסכים לחוות דעת והצעת מחיר וההבדלים היו יותר מ500 שקל לפה ולפה באמת שכל אחד יעריך את העבודה שלו באיזה מחיר שיחליט אבל בכל זאת... |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Senior Member
|
אני בדרך כלל בעד חלקים תחליפיים, ידוע שעל מקוריים המחירים בשמיים אך חלקים אלו כל כך זולים (50 שקל מקסימום) שאני לא מבין על מה חוסכים. הפרש בין פילטר תחליפי כזה למקורי הוא אולי 15 שקל.
אצל חבר שלי ברכב היה פילטר שכתוב עליו Rabbit ועוד כיתוב ברוסית, לאחר 7 אל"ק שפורק הפילטר הוא היה נראה כמו הצרות שלי, כולו נזל מכל כיוון, וגם רוב הכיתוב נמחק. פילטרים אלו הם סינים או יותר גרוע ומאיכות כל כך ירודה. כל פונטו או ספייס שיצא לי להכיר עם שימוש בפילטר שמן מנוע תחליפי הייתה מתקתקת את הנשמה ואף פעם המנוע לא היה נשמע טוב או היה נאלץ לעבור כיוון שסתומים ודברים אחרים כי השימון לא הגיע כמו שצריך בהתנעות קרות. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Senior Member
|
אני מבין מאיפה זה מגיע, אבל דפקט בפילטר אחד לא מחייב שכולם לא מספקים את הסחורה,
קח בחשבון גם שפילטר שמן נוזל יכול להיות גם פונקציה של אבן או משהו שקפץ מהכביש, או סגירה בלי רגש או כלי לא ייעודי. (קרה לי באיביזה שהייתה לי לפני הפונטו לפני 8 שנים) בכל מקרה מסכים איתך שהבדל של 20 שח לפה או לפה לא יעשו אף אחד עשיר ![]() על מה אתה ממליץ? והאם יש לפילטר מלאי בחנויות החלפים הסטנדרטיות? |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Senior Member
|
על מסנן שמן רק מקורי.. לגבי דברים אחרים שים מה שאתה רוצה
לא חושב שיש בעיה להשיג אותם, רוב חנויות החלפים מחזיקות כזה מקורי שעלותו לא עולה על 50 ש"ח. |
|
|
|
![]() |
| כלי נושא | |
| הצג מצבים | |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| פונטו שנת 2000 (סטייל) נכשל בטסט פליטת CO | אדי01 | פונטו - טכני | 4 | 14-10-10 18:20 |
| פונטו 98 נכשלה בטסט על חיישן חמצן.מהיכן לקנות חיישן חמצן?[מקורי עולה 870-1000 ש"ח] | shay2828 | פונטו - טכני | 11 | 08-08-10 12:50 |
| נכשלתי בטסט | elx_master | פורום המועדון | 30 | 17-02-10 21:04 |
| נכשלתי בטסט על צינורות בלם.פיאט פונטו.מה עושים?? | shay2828 | פונטו - טכני | 6 | 16-05-08 20:11 |
| דיסיקם ורפידול בלם ל-hgt | פיליפ | פונטו - טכני | 1 | 03-12-07 21:00 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד