![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#1 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: Spice Young 1.2 2001
|
שלום לכולם,
אתחיל בהתנצלות על אורך ההודעה, בכוונה לא חסכתי בפרטים על מנת לקבל חוות דעת שלכם, ברשותי כ4 שנים פיאט פונטו S60 שנת 2000, מאז שרכשתי את הרכב אני חווה תקלות עם המזגן (יוצא אויר חם ולא מקרר) מפאת אכזבה מבעלי המקצוע אליהם פניתי העדפתי לפנות לבעלי מקצוע אחרים. בפעם הראשונה פניתי למוסך השלושה בבש בייעוץ עם המכונאי שהיה מטפל לי ברכב. הם ייעצו לי למלא גז בלבד ולא לבצע בדיקה בגלל נושא העלות. בוצע מילוי גז מבלון בעלות 150 שח והמזגן חזר לקרר עד לקיץ הבא. בפעם השניה פניתי למוסך מורשה (של מיצובישי בב"ש) היות והכרתי מישהו שעבד בו ומסר כי ידאג שיבצעו לי בדיקה כמו שצריך בעלות סבירה, כך היה, בוצע ואקום שמן חומר זרחני וגז והמזגן חזר לקרר, בעלות 200 שח. כשהגעתי לביקורת לאחר כשבועיים לא נראתה דליפה. ולא ידעו לענות מהיכן הדליפה. לא באתי בטענות היות והרגשתי שלא מכירים כל כך את הרכב, (כמה גז להכניס מה אמור להיות הלחץ וכו) הטעות היתה שלי שפניתי אליהם כך שלא באתי בטענות המזגן החזיק לאורך הקיץ. בפעם השלישית פניתי לחנות ליד העבודה בה ממלאים גז בעלות 100 שח מבלון (לא מכונה). המזגן החזיק לאורך הקיץ. בפעם הרביעית חזרתי לאותו הדוכן ושוב מסרו לי שחסר גז, מילא גז בעלות 100 שח, והמזגן חזר לקרר. כששאלתי מדוע הגז בורח בכל שנה ומה עושים על מנת למנוע, מסר לי שזו תקלה ידועה, ואין מה לעשות בנידון ועדיף כבר להחליף רכב. (האוטו במצב מצויין מלבד הגז) שוב התאכזבתי מהתשובה והעדפתי שלא לחזור אליו יותר כי הרגשתי שנח לו שאגיע אליו כל שנה למילוי גז. הגז החזיק כחודש ושוב המזגן הפסיק לקרר. בפעם האחרונה בשבוע שעבר פניתי לחשמל ג'קי בב"ש לאחר המלצה מחבר. המוסך עמוס מאוד והרגשתי שאם כולם מגיעים אליו סביר למדי שיש סיבה. הסברתי בפניו את הבעיה, הוא ישר חיבר מדחס כמו של מקרר או מזגן ביתי עם שעונים וקבע שאין לי כלל גז במערכת. ומסר שהוא יעלה את הלחץ ויחפש דליפה, הוא מסר כי הלחץ נשאר יציב במשך כמה דקות ולא נראה לו שימצא דליפה. הוא ביצע ואקום ושמן, חומר זרחני וגז והמזגן חזר לקרר. הוא ביצע בדיקה נוספת וסחט ספוג עם סבון על המחברים וחיפש דליפה אך לא מצא. אך קבע שהמאוורר שלי אמור לעבוד על 2 מהירויות: רגילה וגבוהה, והוא עובד רק על גבוהה. ובעקבות כך נוצר לחץ במערכת ויתכן שלכן הגז בורח. אגב המאוורר הוחלף מפירוק לפני כחודשיים בעלות 270 שח כולל עבודה. הוא בדק ולא מצא מדוע המאוורר לא נכנס לעבודה במהירות הנמוכה, ומסר שעדיף לעקוף זאת בהתקנת רילי ליוניט של המזגן על מנת שהמאוורר יכנס לפעולה בהדלקת המזגן. קיבלתי הצעתי מחיר של 441 שח, מתוכן 185 רק עבור הרילי. היה לי קצת תמוהה המחיר הגבוה, אבל רציתי לסיים עם זה והרילי הותקן והמאוורר נכנס לעבודה עם הדלקת המזגן. בנוסף ביקש שאגש לשטיפת המנוע על מנת שיוכל לחפש את מקור הדליפה בקלות יותר ואחזור כשבוע לאחר מכן. לאחר פחות משעה המזגן כבר לא קירר והרחתי ריח שרוף. (לא הספקתי לקחת את הרכב לשטיפה) חזרתי אליו הוא ניסה לתרץ את זה שכנראה בשטיפה קרה משהו, למרות שרואים בבירור שהמנוע באותו המצב, כשהסברתי שלא הספקתי בכלל להגיע אליהם, הוא בדק ומצא שהמדחס לא נכנס לעבודה, מצא שיש מספיק גז במערכת. קיצר 2 חוטים שמובילים ליוניט מזגן, והמזגן חזר לקרר. החליף יוניט הסיר את הקצר והמזגן חזר לקרר. הייתי בטוח שיקח אחריות ויבצע את התיקון במסגרת אחריות לעבודה, אך הוא דרש 250 שח נוספים לאחר העבודה ל440 וקבע שלא נגע ביוניט ולכן לא יקח אחריות על כך. לאחר דין ודברים סוכם על 200 שח נוספים, והתאכזבתי מאוד מהשירות וההתנערות שגילה. העדפתי שלא לקחת את הרכב לשטיפה על מנת שבמידה ויתגלו תקלות נוספות ולא יוכל להפיל את האשמה על מישהו אחר. לצערי באמת כך הדבר לאחר כמה ימים ניסיתי להפעיל את המגבים הקדמיים או האחורי והם כלל לא עובדים. רציתי לקבל חוות דעת על המחיר, טענתו בנוגע למאוורר, והיוניט ומה יכולה להיות הסיבה שהוושרים לא עובדים. כמה לחץ תקין אמור להיות?(וגז לפי הבנתי ממנו צריך להיות 550 גרם). מצטער על ההודעה הארוכה, אני באמת אובד עיצות. שי. |
|
|
|
|
| כלי נושא | |
| הצג מצבים | |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| פונטו 60 SX מודל 2000 - מזגן | davidka | פונטו - טכני | 12 | 09-11-10 18:02 |
| בעיית טורים בזמן הנעת בוקר + הפעלת מזגן - פונטו דור 1 2000 | r.a20 | פונטו - טכני | 7 | 19-10-10 20:31 |
| מזגן פונטו 2000 | lavi201 | פונטו - טכני | 1 | 24-08-10 17:13 |
| בעיות מזגן רסקור | liorwohl | אונו - טכני | 4 | 20-08-09 16:47 |
| בעיות חשמל פונטו מודל 2000 | פורום הגראז' | 3 | 27-01-07 15:58 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד