מועדון פיאט ישראל  

חזור   מועדון פיאט ישראל > פורום טכני > אונו - טכני
עקוב אחרינו ב-RSS

אונו - טכני טכני - דגמי אונו בלבד.

גלריה
תמונות מהגלריה
לחץ על התמונה בשביל גרסא גדולה יותר

שם:  
צפיות: 
גודל:   

שלום חדש .עליתי לאיטלקית מצרפתית

שם:  
צפיות: 
גודל:   

הפונטו היפה שלי

שם:  
צפיות: 
גודל:   

HGT 2001 מחודש

שם:  
צפיות: 
גודל:   

הפיאט שלי 2001

שם:  
צפיות: 
גודל:   

ה- פיאט שלי

מודעות שרות
shimshon
ofer katzav ad

מועדון פיאט בפייסבוק

תגובה

כלי נושא הצג מצבים
ישן 10-03-09, 12:31   #21
almogxxx
Member

הגלגלים שלי: אונו S70 הזרקה
אז ככה הבעיה לא התחילה כשהתקנתי את המערכת היא התחילה לפני בערך שבוע והמערכת מורכבת ברכב כבר מעל לחודשיים .. בכל מקרה עשיתי מפסק שמחובר ככה .
מצבר הרכב - למפסק - מהמפסק לפיוז הגדול של המערכת - ומשם למגבר .. שמתי את הפיוז אחרי המפסק כדי למנוע שריפות של המגבר עם הקטע של המפסק . הדבר נראה תקין ויפה עכשיו .
ניסיתי לנסוע יום יומים בלי המוזיקה ואכן הרכב מניע בלי שום בעיה בועט ונושך כמו שד .
מקווה שזה יפתור לי את הבעיה אעדכן בהמשך ..
בכל מקרה שאלה כללית אחרת .. הצופר של הרכב איך הוא מחובר ?! סתומרת אני יודע שיש פלוס שהולך לצופר אבל אפה הצד השני שלו מתחבר ?! אם הסתבכתם עם השאלה אני פשוט רוצה לדעת איך זה אמור להיות מחובר כי יש לי הרגשה שיש לי בעיה איתו הוא עובד לפעמים ובתוך הקופסא של ההגה על הכבל שלו שמחובר לא יודע בצורה מוזרה לצמת חשמל של הרכב יש פיוז הפיוז הזה כבר פעם שלישית אני מחליף אותו הוא פשוט נמס ..

בתודה . אלמוג .
almogxxx מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 10-03-09, 12:47   #22
raanan_t
Super Moderator
מנהל

האווטאר של raanan_t

הגלגלים שלי: Punto MK2 ELX 2002 Manual
צטט:
במקור פורסם על ידי almogxxx צפה בהודעה
מצבר הרכב - למפסק - מהמפסק לפיוז הגדול של המערכת - ומשם למגבר .. שמתי את הפיוז אחרי המפסק כדי למנוע שריפות של המגבר עם הקטע של המפסק . הדבר נראה תקין ויפה עכשיו .

יפה, כן! תקין, לא!
הפיוז חייב להיות בנקודה הקרובה ביותר למצבר, משמע כמה עשרות ס"מ ממנו. אם המפסק בתוך הרכב משמע הפיוז יושב רחוק מאוד מהמצבר וזה מקום לקצר שעלול להפוך לך את הרכב למדורה ולא בל"ג בעומר.

ניסיתי לנסוע יום יומים בלי המוזיקה ואכן הרכב מניע בלי שום בעיה בועט ונושך כמו שד .

לדעתי הבעיה אצלך נובעת מאחד או יותר מהדברים הבאים:
1. מצבר חלש.
2. חיווט לא תקין. כלומר, בלוי, ישן ולא מוליך כראוי.
3. אלטרנטור שלא מספק את מה שהמערכת שלך דורשת.
אני מהמר על סעיפים 2 ו-3 יחד.
גש לחשמלאי שיבדוק את הטעינה אצלך, גם כאשר המערכת עובדת בעוצמה כמעט מלאה.

מקווה שזה יפתור לי את הבעיה אעדכן בהמשך .
הערותיי באדום.

אגב, האם נתקלת אצלך בתופעה בה כאשר אתה שומע בעוצמה גבוהה אורות הרכב מהבהבים בהתאם למוזיקה?
ישן 10-03-09, 20:52   #23
almogxxx
Member

[COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR]ח זה נשמע מצחיק .. אבל לא זה לא קרה לי עדין חח ד"א הפיוז יושב ממש קרוב למצבר פיזית הכבלים הולכים ככה מהמצבר למפסק בתוך הרכב מתוך הרכב מהמפסק החוט יוצא חזרה לפיוז שיושב ליד המצבר ומשם הולך כבר למגבר שיושב בבג'ג של הרכב .. החיווט שם תקין וחדש תאמת .. הכל חדש . אני דווקא מהמר על סעיף מ"ס 1 שלך .. בסוף השבוע אני אחזור מהבבסיס ואגש לחשמלאי מה להגיד לו לבדוק את הטעינה של המצבר גם כשהמערכת עובדת בעוצמה כמעט במקסימום ?! או שהוא אמור לבדוק אם האלטרנטור מטעין את המצבר במספיק כוח או שהמצבר פשוט מתרוקן ולא שומר על הטעינה ?! לפי דעתי זה המצבר ..
ישן 10-03-09, 21:33   #24
Ron_Dadon
Senior Member

האווטאר של Ron_Dadon

הגלגלים שלי: Punto ELX 16V
שלח הודעה דרך ICQ ל Ron_Dadon שלח הודעה דרך MSN ל Ron_Dadon Send a message via Skype™ to Ron_Dadon
הכוונה של רענן הייתה שהפיוז שלך נמצא רחוק מבחינת החוטים מהמצבר.
אם יש חוט שיוצא מהמצבר, למפסק ברכב וממנו חוזר קרוב מאד למצבר לפיוז - כלומר יש מרחק של לפחות 80-100 ס"מ בין המצבר לפיוז.
ישן 10-03-09, 22:03   #25
almogxxx
Member

סבבה זה מובן אבל איזה ברירה יש לי ? לשים את הפיוז לפני המפסק ? ואז מה זה יתן לי כאילו זה עלול לשרוף את המגבר בכל הדלקה והכיבוי של המפסק .. ד"א עניין המפסק לפי דעתי הגיוני מאוד כי אין מצב שהמגבר מקבל זרם באופן קבוע מהמצבר בלי שום מפסר או טרמוסטט בדרך גם לגבי הדוגמא עם הטוסטר שנתנו למעלה אם לטוסטר הזה אין מפסק או טרמוסטט והוא יהיה מחובר לחשמל הוא יפעל ויתחמם לי שום בקרה כך גם המגבר לא נדלק כי הפנל לא מורכב אבל המגבר עצמו מקבל זרם כל הזמן .. אז חשבתי אולי לשים 2 פיוזים אחד ממש אחרי המצבר בדרך למפסק ואחד אחרי המפסק בדרך למגבר .. זה נראה יותר מדי ברדק אבל אני מפחד ע ל המגבר ומצד שני גם לא רוצה לגמור את האוטו חח
ישן 10-03-09, 23:28   #26
raanan_t
Super Moderator
מנהל

האווטאר של raanan_t

הגלגלים שלי: Punto MK2 ELX 2002 Manual
הברירה שיש לך היא לא לשים מפסק.

ישנו מפסק מובנה בתוך המגבר, בדיוק כשם שיש מפסק בטוסטר.
המפסק המובנה הוא בעצם ממסר (Relay) שמופעל ע"י החוט השלישי המחובר למגבר.
אתה בעצמך אומר שהמגבר נדלק ונכבה בהתאם למה שנעשה ביחידת הראש (רדיודיסק) משמע, יש מפסק רק שאתה לא רואה אותו בעיניים שלך. (הוא מובנה בתוך המגבר)

יש שתי אופציות:
1. אני לא מסביר טוב.
2. אתה קשה.

אם אני לא מסביר טוב אנסח את הדברים כך: (מבלי לפגוע, כמובן).
1. הבעיה שלך היא לאחר נסיעה ולא לאחר עמידה ממושכת.
אם אחרי עמידה ממושכת לא היית יכול להניע, הייתי מבין התעסקות עם המתג שאתה מדבר עליו, בכדי לשלול זליגת זרם פנימית בתוך המגבר.
2. המערכת שלך עובדת תקין. המגבר נדלק ונכבה והוא מותקן כראוי. מתג על הפלוס הראשי הוא מיותר לחלוטין.
3. אמרת שלאחר נסיעה, ללא מוזיקה, אין שום בעיה. משמע המערכת בזמן נסיעה צורכת הרבה יותר זרם ממה שמערכת הטעינה שלך (קרי, אלטרנטור וחיווט בינו למצבר) יכולה לספק. לדעתי כאן הבעיה.

אם אני מסביר טוב ואתה קשה, אין לי הרבה מה לעשות

רק שאלה אחת לי, מה יעזור לך מתג כאשר גם ככה אתה תדליק אותו במהלך נסיעה ואז בעצם יש את הבעיה? כל מה שיקרה הוא שהכנסת אלמנט על קו המתח, בצורה לא נכונה (אבל זה כבר דיון נפרד) שבעצם לא יהיה לך שימוש בו.
ישן 12-03-09, 20:08   #27
almogxxx
Member

סבבה אני אבדוק באמת את מה שאתה אומר יש בזה הגיון כל שהו בכל מקרה תודה .
לגיבי הצופר, מישהו יודע לאן ואיך הוא אמור להיות מחובר ?

נערך לאחרונה על ידי raanan_t : 12-03-09 ב 20:38.
ישן 16-03-09, 22:18   #28
almogxxx
Member

עדכון : טוב אז גיליתי עוד משו כשאני נוסע עם האוטו עם מוזיקה בווליום נמוך גם אחרי נסיעה ממושכת ועם המפסק שעשיתי הכל בסדר גמר .. אבל .. כשאני נוסע עם ווליום גובהה .. כנראה שזה טוחן את המצבר .

דבר חדש שגיליתי במקרה במבט חטוף על המצבר יש חותמת הטבעה על המצבר ( פלומבה כזאת ) שכתוב עליה 1-02
כל חשמלאי ששאלתי מסכים שאכן מדובר בתאריך ינואר שנת 2002 .. דבר שנראה מאוד מוזר זה מעל 6 שנים .. אחד החשמלאים אמר לי שאפשר להגדיר את זה נס רפואי של כל המכוניות [COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR] מצבר שמחזיק מעל 6 שנים זה מוזר מאוד ...

אבל כנראה שמצאתי את הפיתרון . בבדיקה של המצבר למרות שאני לא כל כך סומך על הבדיקה של החשמלאי שהייתי אצלו המצבר מראה על איבוד כוח .

כלומר כנראה שהוא פורק את הזרם בצורה כל שהיא והבעלים הקודמים כנראה רק היה מטעין אותו בהטענה מהירה וזה היה מחזיק לו חודש חודשים ..

ככה שנראה לי שהכיון שלנו הוא בסוף המצבר .
בשיחה עם אחד החשמלאים הוא הסביר לי שבמכוניות אחרות ישנו מצבר שגם אצלי אפשר להוסיף אותו ,מצבר קטן שמחובר גם לאלטרנטור וגם למצבר הרגיל של הרכב והוא בעצם מצבר במיוחד למערכת כדי למנוע את המצב הזה של זליגת זרם מהמצבר הרגיל וכל המפסקים והדברים .

השאלה שלי היא כזאת . האם באמת יש כזה דבר ?! אפה אפשר לרכוש כזה דבר ?!?! ובערך אם משהו מכיר מה העליות של דבר כזה ואם זה יכול לפתור לי את הבעיה ?!

בתודה . אלמוג .

(בדוק את המקלדת שלך, כנראה שיש לך לכלוך שגורם למקשי ה"ד" וה "?", "!" להיתקע. מומלץ לנקות)

נערך לאחרונה על ידי Caveman : 17-03-09 ב 18:13.
ישן 16-03-09, 23:03   #29
saar
מישהו מטפל בך?

האווטאר של saar

הגלגלים שלי: פונטו 90 ELX קבריולט 1600
הוא צודק , יש דבר כזה. בדרך כלל מי שמחבר סאב עם הספק גבוהה מאוד, או לחילופין שני סאבים, אז מוצע לו הפתרון של מצבר נוסף.

למען ההגינות והיושר, לא קראתי את כל השרשור מהתחלה עד הסוף, כי יש לי כמה דברים חשובים לעשות עד שאני אגיע לגיל שבעים. אבל ממה שהבנתי בקצרה, יש לך כבל? אם יש לך אז אחלה. אם לא, שקול להוסיף אותו, כי חוסר בכבל גורם להתרוקנות המצבר ולשתיית החשמל ברכב בעל מערכת עוצמתית עם סאב.
ישן 16-03-09, 23:35   #30
almogxxx
Member

סליחה על הבורות אבל על איזה קבל מדובר ?! אני יודע שיש פיוז ענקי כזה ששמים אותו צמוד למצבר של הרכב אם אני לא טועה 60 A וממנו הולך כבל ישר למדבר של המערכת האם לזה התכוונת ?! לי זה נראה כמו פיוז אולי באמת קוראים לזה קבל חח אם לא אז אפה הוא אמור להיות מורכב ואפה אני יכול להשיג דבר כזה ?!

עוד משו . האם אתה יודע פחות או יותר מהעלות של המצבר הקטן הזה ?! ואיך הוא הולך להתחבר ברכב ?!

בתודה אלמוג .
תגובה

כלי נושא
הצג מצבים

חוקי פרסום הודעות