![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#11 |
|
Administrator
מנהלמנהל
הגלגלים שלי: אונו - פונטו - פנדה
|
לגבי הנגד - אתה יכול פשוט לקצר אותו ולנסוע ככה. אם הרכב מפסיק להתחמם סימן שצריך להחליף את הנגד. זה הכל.
לגבי החיבור של היוניט - תנתק את הפלאג ממנו, ותראה שיש שם 3 שקעים. כאשר הסוויץ' פתוח (והרכב כבוי כמובן) תקצר את השקעים. והמאוורר אמור לעבוד במהירות נמוכה בקומבינציה אחת ומהר בקומבינציה שניה. זה ייתן לך חיווי אם החיווט בסדר. ולגבי היוניט עצמו - אפשר לנתק אותו ולשים בסיר עם טרמומטר ולבדוק מתי הוא מוליך.
|
|
|
#12 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: PUNTO FUN 2003
|
חיפוש יתן לך את זה (שים לב לתגובות של ארילו ורפי לין)
http://www.fiatclub.co.il/forum/show...8%F8#post26847
|
|
|
#13 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו XTZ-75 שנת 98
|
אז הנה אני חוזר עם תוצאות וממצאים:
קפצתי היום לת"א לנחום סודאי וקניתי את נגד המהירות המקורי. מייד לאחר מכן קפצתי לגל אור,וקניתי יוניט מאוורר.בנקודה הזאת,מאוד התלבטתי אבל לבסוף הגעתי להחלטה הנכונה.[תקנו אותי אם אני טועה.]: יוניט המאוורר המקורי שישנו בפונטו מגיע עם פתיחה של:87-92 ו 92-97. מכיוון שהיוניט הזאת במצבה הנוכחי מעלה לי את מד חום המנוע מעל החצי בקצת,החלטתי לקנות יוניט עם פתיחה יותר נמוכה. מחיפוש בפורום שעשיתי,ומעוד כמה אבחנות בפורום אחרים,הבנתי שיותר מדיי נמוך זה לא טוב,כי זה לא שומר על טמפרטורת מנוע נכונה,מה שיכול לגרום למנוע לא לעבוד כראוי.וכמובן עוד שלל סיבות. דיברתי עם המוכר בחנות לגבי היוניט והוא אמר שיש לו יוניט:77-82 82-87.אמרתי לו שאני חושש שזה קצת יותר מדיי נמוך בשבילי ואולי יש לו משהו אחר.בקיצור האיש עשה מאמץ,והביא לי יוניט עם:82-87 ו-87-92.בקיצור זה היה נראה לי הכי נכון לקנות.לא את היוניט המקורי הגבוה מדיי,שמעלה לי את המד חום קצת טיפה מעל החצי,ולא את היוניט הנמוך מדיי,שאולי יכול לעשות לי נזק לטווח הארוך.<היו עוד כאלה שהציעו לי לקחת פתיחה של:67!!> מצוייד בשתי הפריטים הללו,הרמתי טלפון לרפי לין,ועם רצון מצידו,שמתי פעמיו אליו על מנת שיבדוק את נגד המהירות. רפי בדק את הנגד,וגילה שדווקא המהירות הנמוכה עובדת,ואילו המהירות הגבוהה לא עובדת.הוא היה די מופתע מהעניין,ובדק את הממסרים.לאחר מכן,הוא נזכר שיכול להיות שצריך סוויץ'.לאחר ששמתי סוויץ',רפי בדק את הנגד,וראה שהוא עובד ב-2 המהירויות. לאחר שהודיתי לו על אבחנתו המדוייקת,קפצתי למכונאי שלי,וביקשתי ממנו להחליף לי יוניט מאוורר. חיכינו עד שהרכב התקרר,הוא פירק את היוניט,החליף בזריזות את היוניט החדשה שהבאתי,וניקז אוויר רק מאחורי הבית פילטר אוויר.אמרתי לו למה הוא לא מנקז אוויר מהרדיאטור,והוא ענה לי שברדיאטור הזה,<רדיאטור עם מיכל העיבוי עליו>אין ניקוז מהרדיאטור.[יש לציין שגם רפי לין ראה את הרדיאטור,וגם הוא לא מצא היכן נמצא פתח ניקוז האוויר.בתחילה הוא חשב שהרדיאטור לא מקורי,אבל לאחר מכן הוא ראה שעל הרדיאטור יש סמל של לאנצ'יה,משמע לדבריו שמדובר ברדיאטור מקורי.בכל אופן העניין היה מאוד תמוה לו,היכן נמצא ניקוז האוויר ברדיאטור] לאחר הוצאת היוניט הישנה,בדקתי אותה היטב וראיתי שהיא היוניט המקורית.היה חרוט עליה בפירוש:87-92 92-97. הפעלתי את הרכב,התנעתי,ובינתיים תודה לאל,הרכב לא עובר את החצי.אין ספק שהיוניט שהבאתי[82-87 87-92]פתרה את העניין בקלות. תודה רבה לכל העוזרים ולכל המסייעים.ואקנח ב-2 שאלות: 1-האם המכונאי שלי צודק ואין ניקוז אוויר מהרדיאטור? 2-האם מהירות 1 של הנגד אמורה לעבוד גם שאין סוויץ'?[אצלי להזכירכם קרה הפוך:כאשר לא היה סוויץ' המהירות הנמוכה עבדה,ואילו המהירות הגבוהה לא עבדה.רק לאחר שהיה סוויץ' 2 המהירויות עבדו כרגיל.]. שי |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Administrator
מנהלמנהל
|
1. אני לא מכיר רדיאטור של פונטו דור ראשון שאין בו ניקוז אוויר - אבל לך תדע.
2. כן, כתבתי לך שבשביל הבדיקה הסוויץ' חייב להיות פתוח. 3. לגבי היוניט - קח בחשבון שעכשיו המאוורר תמיד יעבוד על מצב 2. זה לא הכי בריא לרכב. 4. תנסה ביום חם לעלות לירושלים או לרמה"ג (או העליות של ערד, או סדום או מצפה רמון) ולראות מה קורה למד הטמפרטורה.
|
|
|
#15 |
|
Senior Member
|
לגבי הניקוז אויר המכונאי עשה מה שצריך, על אחד הצינורות מתחת לבית הפילטר באיזור קיר האש יש בורג ניקוז ומשם כנראה הוא ניקז.
לגבי היוניט מאורר אני לא ממש אוהב את הרעיון למרות שלא הרחקת לכת לכיוון ה67 מעלות, בכל מקרה אם כל מערכת הקירור תקינה אני לא רואה סיבה לשנות סדרי עולם, אבל אם זה מה שעושה טוב קטונתי. בגדול המהנדסים בפיאט קבעו למנוע טמפ' עבודה מסויימת אז אני לא רואה סיבה לסתות ממנה, שוב במקרה והמערכת תקינה.
|
|
|
#16 |
|
Senior Member
|
אין ספק שאין פתרון קל מזה, אבל לא לזה התכוון המשורר, זה מה שנקרא הבה נתחכמה.
|
|
|
#17 | |
|
Senior Member
|
צטט:
2-במידה והמאוורר יעבוד תמיד על מצב 2 כמו שאתה אומר,למה זה לא בריא לרכב? 3-לסיכום:האם כדאי לי להחזיר את היוניט המקורי לרכב,ולהישאר על מצב שחום המנוע עולה טיפה מעל החצי במצב שהרכב עומד?[האם זה שמד החום עולה טיפה מעל החצי במצב עמידה,ולאחר כדקה שתיים הוא חוזר חזרה לחצי,לא יכולה לגרום בטווח הארוך לנזק של ראש מנוע?] 4-עוד דבר מעניין:כאשר הרכב בנסיעה בינעירונית,המד חום לא מגיע לחצי.רק בנסיעות עירוניות הוא מגיע לחצי.האם זה תקין?[מצב זה היה גם שהיוניט הייתה מקורית]. בתודה שי נ.ב-אם צריך ומומלץ להחליף את היוניט ליוניט המקורית אז אני אעשה זאת. |
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Senior Member
|
צטט:
הטרמוסטט מקורי חדש.משאבת מים חדשה. שוב:השאלה היא האם זה תקין שמד החום יעלה קוביה אחת מעל מד החצי ולאחר 2 דקות הוא ירד שוב לחצי,או שזה לא תקין? במד שעון החום,בקו החצי יש 2 מלבנים.כאשר היוניט המקורית הייתה מורכבת,אז החום מנוע היה עובר את המלבן השני שבחצי,לדקה 2,ואז שוב חוזר למלבן הראשון שבחצי.שוב:השאלה האם זה תקין? יכול להיות שזה באמת מצב תקין,וסתם עשיתי טעות שהחלפתי את היוניט. אודה לכם אם תעזרו בעניין. אם צריך ומומלץ,אחזיר שוב את היוניט המקורית הקודמת. |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו
|
האם מהירות 1 ומהירות 2 עובדות אם כן אז בסדר.
אחרי שהכל תקין עולה במחשבתי שיוניט חום היושבת על ראש המנוע מאחור המראה את הטמפ' בשעון החום מזייפת בטיפה |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Administrator
מנהלמנהל
|
צטט:
2. זה לא בריא למאוורר. בלאי גבוה יותר. 3. המצב הקודם גם לא תקין. יכול להיות אבל שלא הייתה בעיה בכלל עם הטמפ' אלא עם יוניט החום, או עם הארקה לקויה למרכב. 4. תקין. בנסיעה בין עירונית הטמפ' המוצגת צריכה להיות בין הרבע לחצי.
|
|
![]() |
| כלי נושא | |
| הצג מצבים | |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| טמפ עולה מעל החצי פונטו 1100 | Amit | פונטו - טכני | 2 | 02-04-08 20:41 |
| פונטו ספייס SX 2003 מתחממת בעצירה - אשמח לעזרה | פורום הגראז' | 4 | 21-08-07 12:50 | |
| אשמח לעזרה בנוגע לחיישני ABS פונטו ספייס | פורום הגראז' | 14 | 04-08-07 02:04 | |
| פונטו ספייס 2003 יותר מדיי מרעישה / טורים גבוהים אשמח לעזרה | פורום הגראז' | 10 | 29-05-07 17:13 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד