![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
|
|
#1 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: VW GOLF 2.0 Manual
|
ממליץ לך לעשות את הדרך לרחובות ולגשת לדוד (הבחור שהגיב לך מקודם).
למרות שהדרך לא קצרה אך שווה את הנסיעה. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: Spice Young 1.2 2001
|
חומר לטיפול בדליפות
היי דוד,
בהמשך לתגובה על החומר שהמלצת להשתמש בו תוכל לומר איך נראה וכמה אמור פחות או יותר טיפול כזה? ושאלה נוספת ואחרונה עברתי על מספר הודעות בנוגע לאיתור דליפה, וראיתי שבחלקן משתמשים במעין סורק על מנת למצוא דליפות... האם שווה לבקש בדיקה כזו? נערך לאחרונה על ידי s_heny : 20-06-12 ב 19:18. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
כן, החומר ומכשיר ההטענה נראה כך:
הכמות הקטנה בראש המיכל היא הכמות הדרושה (מסומן בכחול) ל- 4 צילינדר. ל-6 צילינדר ממלאים עד הסוף. במכוניות 6 צילינדר נפח מערכת הקירור יותר גדול. צריך לעשות ווקום ולהחדיר למערכת גם שמן, משום שהווקום מושך שמן החוצה מהמערכת. שים לב שעל מכשיר ההטענה מסומנים שני קווים. אחד לחומר והשני לשמן. דוד.
|
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
|
עדכונים
אז ככה, אני מעדכן את ההודעה מהקיץ שעבר בהתפתחויות,
הקיץ הגיע ושוב המזגן לא קירר כלל (לא הפתיע אותי כלל - עוד כשהייתי אצלו הרגשתי שהמוסכניך מכר לי סיפור) לא נבכה על חלב שנשפך... או על גז שברח היות ודי איבדתי תקווה בחלופות שיש למגזניסטים בב"ש להציע החלטתי למצות את הרעיון והעזרה מdavidmzr יצרתי עימו קשר ונפגשנו אתמול, מהשיחה הראשונה קלטתי שדוד בחור אמין ונעים, ובמהלך כל התיקון הסביר לי כל דבר שמבצע ממש בסבלנות (אין לי כמעט ידע כלל במערכות מיזוג רכב) סבלתי נסיעה של שעה וקצת עד רחובות מב"ש בלי מזגן אבל אני מאמין שהיה שווה. אחרי שנתנו לרכב להתקרר מהנסיעה, הפעלנו את המזגן דוד חיבר מד טמפרטורה לפתח יציאת האוויר לשם השוואה לאחר הטיפול, לא היה ספק המזגן לא קירר כלל והשעון הראה 37 מעלות! כמו שהיה בפעמים הקודמות כשמלאתי גז היה גז ולחץ במערכת אך לא מספיק על מנת להפעיל את המדחס. הוספנו קצת גז והמדחס נכנס לפעולה והתחיל לקרר אך השעון לא ירד מ10-11 מעלות. דוד החליט ששוה לבצע ואקום והחדרת שמן ומילוי גז מחדש. וכך עשינו רוקנו את כל השמן והחומר הזרחני מהמערכת, ווידאנו שהמד לחץ מורה על 27- למשך כמה דקות טובות. החדרנו גז והמזגן קירר מצויין ירד ל5-6 מעלות תוך זמן קצר מאוד. הוצאנו קצת גז על מנת לפנות מקום לשמן ולחומר נגד דליפות החדרנו את החומר ווידאנו שהטמפרטורה נשארת קבועה. ולפני שהלכתי דוד הציע ללא תוספת תשלום לבצע שטיפה לרדיאטור מזגן בלחץ עם ממיס שומנים. מאז המזגן עובד נהדר כולי תקווה (אני אופטימי) שגם בקיץ הבא יקרר. בהזדמנות זו אשמח להעלות שאלה אם חברים נוספים עם פונטו כמו שלי שומעים רעשים של מעיין יניקה אחת לכמה דקות בעת פעולת המזגן. (לא יצא לי לשמוע את זה באף רכב אחר) ![]() ושאלה נוספת על הדרך כשפתחתנו את המכסה של הונטיל יניקה של המזגן הרגשתי שיצא קצת גז שהצטבר, מתחת למכסה. וגם לפני שסגרנו הרגשתי שעדיין יוצא מעט אני יודע שיש מכסה עם גומיה אך האם זה תקין או ששוה להחליף את הונטיל? דעתו של דוד שהכל בסדר אבל היות והמקרה נמשך כל כך הרבה מעדיף למנוע עצבים גם בקיץ הבא... מצטער על החפירה... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Senior Member
|
מהשיחה הראשונית קלטת גם שאני יותר צעיר. כך לפחות אמרת. אל תדאג גם זמנך יגיע....
![]() בכול מזגן תקין, אם תפתח את המכסה של הווינטיל תרגיש שיצא מעט גז שהצטבר. תפקיד המכסה הוא למנוע כניסת אבק לצינור ולמנוע דליפה מזערית. לפני שסגרנו את המכסה תלשתי חתיכה צרה מעיתון, והראתי לך שאין דליפת שמצריכה החלפת ווינטיל. אבל לשקט הנפשי שלך, אין לי בעיה להחליף לך את הווינטיל. בהזדמנות שתהיה באיזור, כנס אלי ונבדוק שוב את המכסה עם הסקנר. "שומעים רעשים של מעיין יניקה אחת לכמה דקות" חבל שלא דיברת על זה. לדעתי הרעש לא מהמזגן, זה רעש שבד"כ נוצר ממערכת החימום, או צירצור מהמפוח. דוד.
|
|
|
|
#6 |
|
Senior Member
|
*** כשהייתי אצלך שכחתי שזה היה קורה (עברה שנה)
שלא תבין אותי לא נכון אני מרוצה מהטיפול ומהיחס סתם עניין אותי לדעת זה רעש כמו שאנחנו שותים תה חם רק בלי הרעש של הנוזלים... *** |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Senior Member
|
זה לא משנה מה אני אבין. חשווב יותר שהמזגן "יבין"...
![]() דוד.
|
|
|
|
#8 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו S60
|
צטט:
או כמו רעש של קוברה נושפת למס' שניות (למי שביקר בהודו).הרעש מגיע מהדשבורד יותר לצד הנוסע בגלל חוסר גז. בפונטו הקודמת, הייתה לי דליפה של גז מגומיות ה- O-Ring של שסתום ההתפשטות, בסמוך למאייד שנמצא בתוך הדשבורד.
בדיקה והחלפת תרמוסטט עשה זאת בעצמך (מצולם). שיפוץ ראש מנוע פונטו עשה זאת בעצמך (מצולם). מדריך החלפת משאבת מים וכיוון טיימינג - עשה זאת בעצמך (מצולם) מדריך הכנה לטסט לרכב עשה זאת בעצמך מדריך ניקוי מערכת הקירור ברכב, החלפת נוזל קירור וניקוז אוויר עשה זאת בעצמך (מצולם) מדריך בדיקה והחלפת הנורות בלוח המחוונים ותיקון נורת בלם היד הסוררת שלא נדלקת נערך לאחרונה על ידי mechtech : 22-06-12 ב 10:27. |
|
|
|
|
![]() |
| כלי נושא | |
| הצג מצבים | |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| פונטו 60 SX מודל 2000 - מזגן | davidka | פונטו - טכני | 12 | 09-11-10 17:02 |
| בעיית טורים בזמן הנעת בוקר + הפעלת מזגן - פונטו דור 1 2000 | r.a20 | פונטו - טכני | 7 | 19-10-10 19:31 |
| מזגן פונטו 2000 | lavi201 | פונטו - טכני | 1 | 24-08-10 16:13 |
| בעיות מזגן רסקור | liorwohl | אונו - טכני | 4 | 20-08-09 15:47 |
| בעיות חשמל פונטו מודל 2000 | פורום הגראז' | 3 | 27-01-07 14:58 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד