![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
|
|
#1 | |
|
חבר מועדון
הגלגלים שלי: פונטו 1250 3 דלתות
|
הסבר כללי :
לכל מנורה יש התנגדות פנימית מסויימת שמערכת חשמל התאורה (בעיקר ממסר האיתות ) יכול לחוש עם נצרך פחות מדי זרם . ובכך מאותת מהר מהרגיל . אם הנורה נשרפת כלומר ירדה ההתנגדות כלומר נצרך פחות זרם כלומר האיתות יעבוד יותר מהר . ולנושא של הפנס הקידמי קיימים גם מערכות שמזהות נורה שרופה גם בפנסי החזית על אותו עיקרון . אם החלפת לנורה עם הספק נמוך יותר או לד לצורך העיניין יתכן כי תקבל התראה על נורה שרופה למרות שהכל תקין . לנושא הקצר : יתכן וקיים קצר איפה שהוא המערכת שמפיל עליו את כל ההספק שצורך הפיוז . אני מאמין כי קיים ממסר לתאורת הרכב צריך לאתר אותו ולהחליפו . וכמובן למדוד עם רב מודד את העומס על קו החשמל של תאורת הרכב ולראות אם העומס מתאים להספק המנורות . לדוגמא מנורה 55W = זרם בריבוע כפול ההתנגדות או מתח כפול זרם . ולכם 55 לחלק ב12 שווה 4.58 אמפר לנורה . נניח שתי נורות 9 אמפר ועוד קצת למנורות חניה נניח 10-11 אמפר . שבחשבון מהיר = ל1.1 אום התנגדות . נתק את כל המנורות ובדוק עם רב מודד התנגדות אחרי הפיוז (כאשר הוא בחוץ ) ולגוף הרכב . וראה מה ההתנגדות . ללא נורות לא צריך להיות עומס . אחרי הכל אם אתה שואל אותי אני חושב שחיבור האדמות שלך במערכת התאורה לא מחוברת כראוי ולכן או שיש מגע רופף איפה שהוא . מגע רגעי משפיע על מערכות חשמל כקצר . עמית מקווה שעזרתי . עמית
נוהג על פונטו דור ראשון 3 דלתות .. הבייבי שלי .. עצה : מי שאוכל פחות נשאר רזה ומוריד משקל מהרכב .... נערך לאחרונה על ידי Amit : 02-05-11 ב 09:11. |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Member
הגלגלים שלי: Punto Spice SX
|
צטט:
תודה, אלכס |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
צטט:
כי יש חשש שהוא מקוצר. בדוק ועדכן. דוד.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Member
הגלגלים שלי: Punto Spice SX
|
טוב בינתיים מוקדם יותר מצאתי פיוז 7.5 אמפר ושמתי והכל עבד טוב עד שהדלקתי אורות גבוהים ואז ככל הנראה הוא נישרף.
החלפתי עוד פעם לאחד אחר 7.5 אמפר, עשיתי נסיעה ועדיין הכל עובד. עכשיו, אם אני מחליף את ממסר 11 ו12 מה הנזק שזה יעשה? אילו השלכות יהיו לזה? ואם זה אכן יפתור את הבעיה אז ללכת לחשמלאי ולבקש שיבדוק לי את הממסרים? תודה |
|
|
|
![]() |
| כלי נושא | |
| הצג מצבים | |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| מקרה מאוד מאוד מצחיק עם חברת הביטוח | ליאור23 | פורום המועדון | 2 | 06-07-10 17:34 |
| פיאט פונטו מזגן.בעייתי | avikoosh | פונטו - טכני | 24 | 21-06-10 13:09 |
| תדלוק בעייתי | עידו אכדרי | פונטו - טכני | 10 | 07-09-08 22:52 |
| פנס קידמי ימני ל Hgt | partom | קניה | 9 | 21-12-07 01:24 |
| עדכון חשוב מאוד מאוד לאחר החלפת הפלגים בפיאט אונו 1400 70s.. | פורום הגראז' | 1 | 11-04-06 15:36 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד