![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| יעוץ ברכישת רכב שאלות לפני קניה. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#1 | |
|
Junior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו ELX
|
התייעצות בנוגע לבדיקה של פונטו ELX
החלטתי לקנות פיאט פונטו ועל סמך מה שקראתי בפורומים מדובר על ה-SX ו-ELX בכלליות בין השנים 2001-2003. היום הלכתי לבדוק מכונית אחת וקיבלתי את הדברים הבאים:
בולמי זעזועים- בלאי יתר,בולם קדמי שמאלי פגום ,בולם קדמי ימני פגום. מיתלה קדמי- נקישות יתר. בלוק מנוע- רעש אביזרי מנוע/רצועה/ מותנים וגלגלות. מנוע מזייף/אינו עובד עגול. אבנית חלודה סתימות, תצרוכת שמן מהצילינדרים. ראש מנוע- קורוזיה/אבנית/ סתימות. תיבת הילוכים אוטומטית- בלאי דיסקיות, נקישות יתר, החלף תומכים. מערכת קירור מנוע- נזילות מי קירור במערכת, לתקן משאבת מים/נזילה, קורוזיה/ אבנית/ סתימות ברדיאטור מערכות חשמל- (הוסיפו ידנית) מנעל חורק. גל הנע ציריות- מרווחי יתר. פלוס דברים אחרים יותר קטנים. הבנתי שהטיפול בפונטו אמור להיות לא יקר. בהנחה שמדובר פה על ELX 2001, כמה אמור לעלות תיקון של הדברים האלו? על אילו דברים אפשר להתפשר ועל מה לא? ערן |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
כתבנו בצפון
הגלגלים שלי: :
|
צריך להחליף משאבת מים (ורצוי לעשות גם טיימינג בהזדמנות זאת), לבדוק את הרדיאטור ובמקרה הצורך לנקות אותו, להחליף נוזל קירור לפראפלו ולהחליף בולמי זעזועים קדמיים.
הטיפול ברכב במורשה יקר ויכול להגיע לאלפי שקלים רבים. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Junior Member
|
המשך
צטט:
האם מדובר על סדר גודל של 5-10 ? בנוסף האם צריך לחשוש לדברים אחרים כמו גיר וראש מנוע? |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
כתבנו בצפון
הגלגלים שלי: :
|
טיימינג, משאבת מים, 2 בולמ"ז, ניקוי רדיאטור ונוזל קירור (כולל עבודה) במוסך מורשה, יכול להגיע ל- 5000 ש"ח.
הגיר הרציף נחשב אמין, אבל במידה ומילאו לרדיאטור מי ברז- בהחלט יכול להיות שיהיו בעיות עם ראש המנוע בהמשך. כמה ק"מ הרכב עבר? האם עשו בדיקת דחיסה למנוע? |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Junior Member
|
תודה
צטט:
איך אפשר לבדוק אם מילאו לרדיאטור מי ברז או את הנוזלים שהוא אמור לקבל? האם מספיק ניקוי רדיאטור ביתי במקרה הזה עם חומרים שמוכרים בחנות לשימוש זה? |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: Punto Evo
|
54 כ"ס ל- ELX נשמע לי בעייתי מאוד. זה אמור להיות מנוע עם 80 כ"ס.
חוץ מזה, נזקי קורוזיה ונזילות במערכת קירור יכולים לרמוז על שימוש במים ולא בנוזל קירור. לדעתי כדאי לוותר על הרכב.
|
|
|
|
#7 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: Fiat Punto Spice ELX 16V
|
54 זה סביר.
ההספק של 80 כ"ס זה ההספק מהמנוע כשהוא מקורי. בבדיקה בודקים את ההספק שיורד מגלגלים לכביש שהוא כמה אחוזים טובים פחות וגם פחות בלאי והתיישנות של המנוע. הרכב שלי שנמכר עם 160K הוציא 58 כוח לגלגל כשהמזגן עבד בבדיקה.
|
![]() |
| כלי נושא | |
| הצג מצבים | |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| התייעצות לגבי ג'נטים מגנזיום | דידו | פונטו - טכני | 3 | 24-06-09 18:59 |
| התייעצות ברכישת פונטו ספייס ELX 02 | kusi | יעוץ ברכישת רכב | 1 | 23-11-08 23:18 |
| התייעצות לגבי טיימינג | iz2 | פונטו - טכני | 6 | 23-11-08 00:28 |
| שאלות בנוגע לטיפולים עבור פונטו 2006 | yigal_van | פונטו - טכני | 1 | 20-08-08 23:29 |
| התייעצות לגבי טיפול | פורום הגראז' | 3 | 16-04-06 22:28 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד