![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| טמפרה - טכני טכני - דגמי טמפרה בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#11 |
|
חבר מועדון
הגלגלים שלי: טמפרה סטיישן קרבורטור
|
אלו הצינורות .
מצורפות תמונות של החיבורים של הצינורות המדוברים.(ואגב גם לכול בית מלאכה להידראוליקה יש מכשיר לחץ,ללחיצת קצוות של צינורות לחץ הידראוליים)(עבדתי אחרי הצבא שנים בבית מאלכה להידראוליקה).וכאן מדובר על צינור קו חזרה)לא צינור לחץ.
נערך לאחרונה על ידי upetar : 27-04-09 ב 18:47. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: PUNTO FUN 2003
|
ברכב הקודם שלי הייתה הזעה מאחת היציאות של המשאבה, פירקתי את הבנד מתכת המקורי שכמובן מורכב ע"י מכשיר מיוחד, חתכתי מעט את קצה הצינור עם סכין יפנית והרכבתי חזרה בעזרת
בנד מתכת רגיל אבל מסוג טוב ואיכותי (בית הבורג בצבע כחול והפס מתכת בצבע כסוף) הידקתי היטב בעזרת T-8 מ"מ ולא סבלתי יותר מהזעה בחיבור. צינורות להידראוליקה ניתן למצוא גם בחנויות לאספקה טכנית שנותנות גם שרות לתעשייה.
|
|
|
#13 |
|
מישהו מטפל בך?
הגלגלים שלי: פונטו 90 ELX קבריולט 1600
|
מחילה מכבודכם אך אני לא כל כך מבין, ואני מבקש לחדד לי באם תואילו בטובכם את הנקודה.
יש לי חבר עם פונטו הגה כח הידראולי. מה שקורה זה שהוא מסובב את ההגה (כשהרכב עומד) כל הרכב שלו מתחיל לרעוד ומתחיל רעש מאזור המשאבה, כמו כן יש לו נזילה ממקום המילוי של השמן הגה כח (מהצינור) אך תמיד הוא דואג שהיה שמן. הוא ניגש למוסך מורשה, שם נאמר לו שככל הנראה אחד הצינורות שלו התחיל להיקרע, והבעלים הקודמים שם צינור רגיל במקום צינור הידראולי, ולכן המשאבה מתאמצת ומשמיעה רעש ורעידות שהוא מסובב את ההגה (כשהרכב עומד במקום כמובן). החלפת הצינור הרגיל לצינור הידראולי רצו ממנו 800 ש"ח רק הצינור ההידראולי. עכשיו אחרי שקראתי מה שאתם רושמים פה, אם הבנתי אתכם נכון, צריך להיות צינור רגיל ולא הידראולי. אז אני כבר מבולבל, מדובר בצינור אידראולי או רגיל שם? מה הייתם ממליצים לבחור לעשות על מנת לפתור את הבעיה? להחליף להידראולי או לצינור רגיל? האם רעד ורעש שמסובבים את ההגה מוכר לכם? *אני לא פותח שרשור נוסף, היות ואנחנו באותו הנושא.
|
|
|
#14 |
|
Administrator
מנהלמנהל
הגלגלים שלי: אונו - פונטו - פנדה
|
יש לו צינור רגיל מותקן. אני מניח שצינור הידראולי מקורי מהחברה יעלה הרבה כסף, אבל אם הוא קונה אותו לפי מטר רץ, אז זה יעלה הרבה פחות.
הוא צריך להחליף את הצינור שלו לצינור הידראולי.
|
|
|
#15 |
|
חבר מועדון
|
ניראה לי שהצינור יונק אויר
וכמו שכבר אמרתי.לכול המ"ע הגה כוח,כול הצנרת צריכה להיות צנרת הידראולית שעומדת בשמו הידראולי.קו לחץ ,מצינור לחץ שניתן להכין בבית מלאכה או ליקנות חדש מקורי\חליפי.וקוי יניקה וחזרה אפשר ליקנות צינור יניקה הידראולי לפי מטר, ובעזרת בנדים להכין לבד.הרעש יכול להיגרם מצינור יניקה של המשאבה שיונק אויר.יש להחליף את הצינור ואת השמן וליבדוק .אפשר תוך כדי עבודת המנוע להזיז את ההגה ,ליפתוח את הפקק של המיכל ,וליראות אים השמן שחוזר מקציף(יש בו אויר).אפשרות שניה זה שהמשאבה עצמה יונקת אויר וזקוקה לשיפוץ.אפשרות שלישית ליבדוק את ההמ"ע (סרוו)על מוט ההגה.כשהמשאבה עיפה והספיקה יורדת כשעולה הלחץ(בהפעלת הגה). "המשאבה לא תחזיק לחץ" והגלגלים גם ירעדו .(בדיקת משאבה מיקצועית עושים עים מכשיר בדיקה יעודי (פלוו מטר).וגם את זה יש בבית מלכה להידראוליקה.
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: PUNTO FUN 2003
|
כל מה שכתוב בשירשור יפה ונכון אבל אין טעם להתקדם
לפני שתוודא שכל הצינורות התקולים הוחלפו בצינורות יעודיים למערכת הידראולית (אך ורק), שאין נזילות ו/או הזעות מחיבורי הצינורות/בנדים, לאחר מכן אפשר להתקדם למשאבה, מסרק הגה וכו' ועל הדרך כמובן להחליף את כל השמן במערכת לחדש. אני כבר כמה שבועות הכנתי את עצמי להחלפת שתי נוזלים (שמן הגה ושמן ברקס) שעדין לא החלפתי וכבר קניתי שמנים והצטידתי במזרק גדול מהאחות הנחמדה מקופ"ח ומשום מה לא יצא לפועל. בימים הקרובים אני מקווה להתפנות לעבודה הזו, אני יצלם שלבים בעבודה ויעלה.
|
|
|
#17 |
|
מישהו מטפל בך?
הגלגלים שלי: פונטו 90 ELX קבריולט 1600
|
המון תודה חברים יקרים
תודה לכם, הבהרתם לי את נקודה בצורה יפה חדה ומדהימה.
יופיטר, נתת לי המון חומר למחשבה, אכן אתה צודק, מדובר ב"הקצפה" של השמן, ועל כן ניתן להסיק כי היא שואבת אוויר, כעת נשאר לי לבדוק לבחור, אם היא שואבת לו אוויר מהמשאבה, או מהצינורות (צינורות נוזלים). אני מאוד מקווה בשבילו שהצינורות שלו קרועים ולא המשאבה היא תקולה. בכל אופן, מה קרה כמו שאמרת, אני אתלבש על עיניין הצינורות, ורק לאחר החלפתם לחדש אני אמשיך לבדוק הלאה. אגב, מישהו יודע מה התעריף למשאבת הגה כח בערך?
|
|
|
#18 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: לנצ'ה דדרה
|
דרך אגב , בקצוות של הצינורות ( ואצלי זה מקורי עדיין) אין שום לחצנים מיוחדים .
בנדים קפיציים מקוריים שנפתחים בעזרת ג'אפקה , על ידי לחיצה על 2 הקצוות . כמו כן , לא מצאתי בספרות מקצועית מידע לגבי לחץ במשאבה , אבל לדעתי הוא לא גדול . קניתי צינור חצי צול ב 15 ש"ח למטר בחנות חלקי חלוף , עמיד ב12 BAR צינור כפול עם הפרדה של סיבים בין השכבות , נראה לי שהוא יעשה את העבודה מצויין . בשישי אחליף אותו .
|
|
|
|
#19 |
|
חבר מועדון
|
אליקו אתה מרגיז אותי
בישביל מה פתחתה שירשור ולא עקבתה כניראה אחרי השירשור,גם אני וגם עוד אנשים עים נסיון אומרים לך צריך צינור מיוחד מחומר אחר שעמיד בשמן הזה ,ואתה קונה אוניברסלי.מסבירים לך שאין לחץ בצינורות האלה ואתה בודק,אז חבל לנו ובהצלחה.
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: לנצ'ה דדרה
|
דווקא עקבתי ולא קניתי אוניברסאלי , ביקשתי בחנות צינור עבור מערכת שמן הידראולי - למה אתה מתרגז , אני לא מבין ?
דרך אגב , צנרת המקורית שונה מהצנרת המופיע אצלך בתמונה . באמת תודה לכול המשיבים ,זה מאוד עזר לי .
|
|
![]() |
| כלי נושא | |
| הצג מצבים | |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| רכב אולי מתחמם בפונטו טורבו דיזל | i12z | פונטו - טכני | 2 | 19-03-09 22:55 |
| פונטו ספייס (MK2) - תאור מערכת ההגה החשמלי. | raanan_t | פונטו - טכני | 10 | 13-03-09 19:00 |
| מבחן דרכים ישראלי ללנצ'יה דלתא באיטליה. בישראל? אולי | stio | פיאט כללי | 1 | 10-06-08 01:47 |
| שאלה (יש מצב שזה על צמיגים, קלבר אולי, אבל לא בטוח) | פורום הגראז' | 3 | 09-08-07 22:01 | |
| אולי תוסיפו גלריות !! | אתר המועדון | 1 | 12-02-07 19:45 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד