![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#1 | |
|
Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו ספייס
|
ראש מנוע
שלום לכולם.
מדובר בפונטו ספייס יאנג 2003 60 כ"ס. בימים האחרונים הרכב איבד מים. חיפשתי נזילות ולא מצאתי. בנוסף הוא רעד בניוטרל ותחילת נסיעה ונדלקה המנורה של המנוע (יותר נכון הבהבה). במוסך אמרו לי שצריך לעשות חצי אוברול שז ראש מנוע (השחזה) ועדיף כבר להחליף רינגים ומייסבים. המוסכניק אמר שהוא פתח את הפלגים והזרים אויר בלחץ וראה שהמים ברדיטור עולים כך בעצם יש זליגה בניהם. אשמח אם תוכלו לענות לי על מספר שאלות: 1. מה משמעות בדיקה זו 2. בדקתי את השמן במדיד והוא נראה לי נקי (ללא מים) אז לאן נעלמו המים שהיו ברדיטור? 3. מה מפריד בין המים למנוע (הוא אמר שנפרץ שם משהו)? 4. מה זאת אומרת השחזת ראש מנוע? תודה רבה |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו
|
הבדיקה מאוששת שיש לך פריצה באטם ראש מנוע.
כנראה שהמנוע מתחמם ולכן הוא קיבל עיוות כך שצריך השחזה . הצעה אישית בשבילך גש לחבר הפורום דוד מזר יש לו ראש מנוע תקין ללא השחזה . הוא יתקן לך את הכל במחיר ממש סביר ביותר גם ישר ואמין לגבי החלפת רינגים ומיסבים צריך לבדוק ולראות בפירוק כך שהמלצת המוסך לבנתיים מנופחת עלות במוסך תעלה לך בסביבות 5000 ש"ח |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו ספייס
|
המוסך כבר התחיל לעבוד על הרכב אתמול. סתם רציתי להבין מה זה בדיוק אומר חצי אוברול.
תוכל להרחיב בנושא אטם ראש מנוע? מה תפקידו וממה הוא עשוי? תודה |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו
|
בין חיבור הבלוק לראש המנוע ישנו אטם שאוטם את המעברים בין מובילי השמן למים
עשוי מאסבסט עם נחושת כמה עולה הסיפור חבל שראש המנוע לא מתאים לדור 1 אחרת הוא היה אצלי ממש חדש |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס ELX
|
משהו יכול להסביר בבקשה למה לתקן אטם ראש עולה כל כך הרבה ?
מה הקטע לעשות רכיב שע"מ לתקן אותו צריך יומיים עבודה ? גם במכוניות חדשות זה ככה ? |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
כן, גם במכוניות חדשות זה כך, ואפילו יותר יקר.
אין מושג כזה, "לתקן אטם ראש". העבודה כרוכה בגורמים נוספים. עבודת המכונאי. פירוק והרכבה מהמנוע, החלפה וכיוון הטיימינג, הנעה ובדיקת נזילות. רצוי באותה הזדמנות לבצע ניקוי סעפת יניקה ובית מצערת. חלקים אלה לא נמסרים לחרט. עבודת חרט ראשים. פירוק הראש לחלקיו והכנסתו לחומר ניקוי למשך שעתיים. בדיקת לחץ עושים במקרה שהיתה חדירת מים לשמן או שמן במים, השחזת שטח, שסתומים וזיצים. מילוי חורים בהלחמה במקרה הצורך. הרכבת גומיות שסתומים, ניקוי ושחרור לחץ ממרימים הידרולים, כיוון שסתומים. חלקי חילוף. סט אטמים שלייף הכולל מחזירי שמן, רצועת טיימינג, מותחן (יש מכוניות שיש שני מותחנים ויותר). שמן, מסננים שמן דלק ואוויר. טרמוסטט, פרפלו, פלגים, על הדרך יש לפעמים גם החלפת צינורות מים בלויים. דוד.
נערך לאחרונה על ידי davidmzr : 10-11-11 ב 23:32. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס ELX
|
ומה עם האלמנט !?
בקיצור, שלא נדע מצרות
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
האלמנט על חשבון הגשש החיוור.
![]() דוד.
|
|
![]() |
| כלי נושא | |
| הצג מצבים | |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| מנוע מתחמם + מאוורר תקול + מנורת מנוע דולקת עזרה ! | dekel | פונטו - טכני | 22 | 02-08-11 01:14 |
| חלקי מנוע ווראש מנוע למכירה, החל מ-10 ש"ח. | borisd | מכירה | 0 | 30-04-11 21:27 |
| שיפוץ מנוע פונטו S55 מנוע 1108 | vadvad | פונטו - טכני | 11 | 10-05-10 15:36 |
| כמות שמן מנוע פונטו ספייס 02,מנוע 1245 16 שסתומים | gibson9655 | פונטו - טכני | 11 | 03-10-08 19:11 |
| התקנת מד חום מנוע בפונטו 55 מנוע 1108 {עזרה דחוף} | פורום הגראז' | 3 | 31-03-06 11:18 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד