![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#1 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: Spice Young 1.2 2001
|
איבוד נוזל קירור פונטו S60 שנת 2000
היי חברים,
אשמח לשמוע רעיונות לגבי איתור סיבה/מקור נזילה איבוד מים ברכב. אז ככה לפני כחודש וחצי הבחנתי שחסר לי קצת נוזל קירור ברכב, (אני נוהג לבדוק כל שבוע בקיץ, שבועיים בחורף) מילאתי קצת מים מסוננים מפילטר שיש לי בבית- לא נוזל קירור על מנת שאמצא את מקור הנזילה אטפל בה ואחליף כבר את הנוזל קירור למשהו נורמלי. אחרי שבוע בערך הנזילה החריפה ומצאתי חור/סדק בצינור גומי שהולך מהרדיאטור לטרמוסטט, (ממש על הבנד על הטרמוסטט) תיקון פשוט חיתוך האזור שהיה כבר מעוות מהחום והבנד שסגר אותו, וסגירה מחדש, מילוי מים הוצאת אויר ע"י פתיחת הפרפר העליון(נראה לי שיש 2) ברדיאטור ומילוי מים עד ליציאה רציפה של מים מהפתח. רציתי לתת לזה עוד שבוע על מנת לוודא שאין עוד נזילות, לצערי עדיין יש איבוד מים למרות שאני לא מוצא נזילות, (בשבועיים מילאתי חצי ליטר) הלכתי למוסך שאני מטפל בו מיכאל 2000 בב"ש שבסך הכל אפשר לומר שהיו בסדר איתי עד עכשיו. המוסכניק די הלחיץ אותי שאולי הלך אטם ראש, הוא לחץ על הצינור המדובר ולדעתו הוא מרגיש שיש לחץ במערכת) הגעתי אליו אחרי נסיעה של 20 דקות לא יודע עד כמה מדויקת הבדיקה הזו. למרות שאני מאוד עירני לגבי חום המנוע (לא עבר לי מעל לכמעט 3/4 אצלי בדרך כלל המחוג נמצא מעט מעל הרבע, ונפתח המאוורר לזמן קצר ונכבה. (כבר עשיתי ראש לפני 40 אלף בערך 3 וחצי שנים). העלינו את האוטו על ליפט לא מצאנו נזילות, צינורות במקום, פקקים הגלויים נראים תקינים. (הפקק לכיוון הגיר וליד המשאבת מים לא נבדקו מפאת חוסר גישה- למרות שהחלפתי את שניהם באותה התקופה). נשלחתי למכון רדיאטורים שניפח את המערכת עם משאבה על מנת להעלות לחץ ואיתור נזילות לא נמצא כלום, (לדעתו יתכן שהבעיה ברדיאטור- לא בטוח אך יש מעט סימני קורוזיה בצידי הרדיאטור, ממש בקטנה אני אעלה תמונה מחר במידת הצורך) החלפת רדיאטור חדש במוסך כרוכה ב700 שח וגם לא בטוח שתפתור את התקלה. אודה לייעוץ בנושא. |
|
|
|
|
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| פונטו XTR 2000 - שאלות בקשר לחלפת נוזל קירור | yonatan1988 | פונטו - טכני | 5 | 23-02-10 11:13 |
| לפני קניה נוזל קירור פונטו XTZ 2000 | lag5 | פונטו - טכני | 10 | 10-06-08 15:20 |
| ספייס ELX - תעלומת איבוד נוזל קירור | פורום הגראז' | 4 | 01-04-07 18:41 | |
| איבוד נוזל קירור | פורום הגראז' | 12 | 25-01-07 00:48 | |
| איבוד נוזל קירור | פורום הגראז' | 4 | 10-11-06 20:25 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד