![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#1 | |
|
Junior Member
הגלגלים שלי: 75SX
|
צריכת דלק גבוהה מאד
שלום לכל חברי הפורום,
יש לי פונטו 75 SX XTZ, ושמתי לב שצריכת הדלק שלה גבוהה מאד. יכול להיות שמה שאני אומר לכם מוזר ולא הגיוני מבחינה טכנית אבל לפי דעתי מה שקורה זה ככה: אני בקושי נוסע עם הרכב, מניע אותו פעם אחת בבוקר ופעם אחת בערב, נוסע מרחק קצר של בערך 10 ק"מ ביום. והמחוג של הדלק עדיין צונח פלאים. הבעיה היא שלא רואים את המחוג צונח בנסיעה (מה גם שיש את כל הסיבובים בנסיעה שמשפיעים על המד דלק אז זה לא רלוונטי להסתכל עליו בזמן הנסיעה), כל פעם שאני בא להניע את הרכב אני מסתכל על המחוג ורואה שהוא ירד משמעותית. רק בשביל להמחיש לכם את צריכת הדלק הגבוהה - ביום חמישי שעבר תדלקתי 100 שקלים (היה עוד קצת דלק במיכל אז זה הצטבר לכדי חצי מיכל), מאז נסעתי במצטבר בערך 60 קילומטרים, וכרגע המחוג שלי עומד על מתחת לפס הסימון של הרבע מיכל.. שוב - מספיק שאני מניע את הרכב, נוסע איתו מרחק קצר - והמחוג כבר יורד. יש לציין שמדי פעם אני מריח ריח של דלק (בעמידה). יש רעיונות לאיזה כיוונים להתחיל לחפש? |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: 500 TwinAir Sport 2012 ידני
|
האוטו עבר טסט עם הצריכת דלק הזאת? כי אם כן אז הבעיה היא כנראה נזילה ולא בעית חיישנים או הזרקה וכו'.
המקור הכי נפוץ לנזילות הוא הפילטר דלק: אם בכנף האחורית מעל הגלגל בצד של המיכל דלק יש ריח חזק יותר של דלק אז כנראה שנוזל לך דלק מהפילטר דלק, לפי מה שראיתי בפורום פיאט באנגליה זה בעיה נפוצה בפונטו שגורמת לצריכת דלק גבוהה. את האמת גם אצלי זה קצת מריח מדלק והצריכה לא משהו (אם כי יותר טובה משלך בהרבה) ואני אבדוק את העניין אצלי בקרוב. זה מסביר את זה שמספיק נסיעה קצרה ונעלם דלק - שאתה נוסע אז עובר דלק בפילטר ונוזל החוצה. ובכל מקרה לא יזיק אם תסתכל גם בתא המנוע שאין נזילת דלק.
עכשיו יש 500 TwinAir Sport 2012 ידנית אדומה הפיאטים הקודמים שלי: פנדה 2006 ידנית, פונטו 2000 60sx, אונו 1993 45s נערך לאחרונה על ידי liorwohl : 20-07-10 ב 21:10. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Junior Member
|
ליאור תודה רבה על ההתייחסות,
לא ציינתי בהודעה שיש לי בעיית אגזוז (כנראה חור קטן) שעושה טיפה רעש, קראתי בכמה פורומים שיש דבר שנקרא חיישן לנדא שאמור למדוד את יחס החמצן בפליטה ולפי זה להזריק דלק. האם יתכן שבגלל החור באגזוז הוא נותן פקודה להזרים יותר דלק? למרות שזה נשמע לי לא הגיוני כ"כ, כי אם היה זורם יותר דלק, הייתי רואה את הטורים קופצים ללמעלה ולא כך המצב... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Administrator
מנהלמנהל
הגלגלים שלי: אונו - פונטו - פנדה
|
החור באגזוז גורם לקריאה משובשת של המכשיר במכון הטסטים.
|
|
|
#5 |
|
חבר מועדון
הגלגלים שלי: פונטו 1250 3 דלתות
|
תרים את המושב האחורי .. תפתח את הפחית המרכזית שם שלוש ברגים (מכסה משאבת דלק ) תעיף מבט שהכל יבש שם . יש למשאבות שני חיבורים פלסטיק רגישים מאוד אז לא להתעסק איתם רק להסתכל . ניתן גם להניע ולראות שאיו נזילה .
עמית
|
|
|
#6 |
|
Junior Member
הגלגלים שלי: פיאט בארטון 89
|
תבדוק את העניין של האגזוז בלי קשר לעניין חור זה חור כמו שיודלה היה אומר.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Junior Member
|
תודה רבה!
שבוע הבא אני אצל שמשון בטיפול טיימינג + 10K אז נגיד לו שיעיף גם מבט ויראה שהכל בסדר.. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס SX 2001
|
נשמע סיפור מעניין ,תעדכן אותנו מה נסגר
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Junior Member
|
קצת עדכונים..
אוקיי, קודם כל, מסתבר שהגעתי בדיוק בזמן לטיפול טיימינג.. שנייה לפני שהרצועות נקרעות. מה גם שכשהאוטו היה על הליפט עמדתי מתחת לפילטר דלק בניסיון להריח משהו או לראות אם יש נזילה כלשהי ולא היה כלום אז ככה שזה גם ירד מהפרק. ביקשתי מאלירן המכונאי (התותח!!) שיעיף מבט גם על המשאבת דלק, ומסתבר שהכל יבש שם ואין נזילות. אני אנסה לנפח את כל הגלגלים בלחץ אויר המומלץ (שמתי לב שבגלגלים הקדמיים חסר אויר) ולראות אם זה עוזר במשהו. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס SX 2001
|
לפחות עד עכשיו הכל תקין,מעניין מה גורם לצריכה הזו
|