![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#1 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: Punto Evo
|
נורת כרית אויר נדלקה ללא סיבה, ספייס SX 2002
שלום.
לפני כמה ימים נדלקה לי הנורה של כרית האויר יחד עם נורה מהבהבת של ביטול כרית אויר נוסע. עכשיו, כשאני מניע, נורית ביטול כרית אויר מהבהבת כמה שניות ונכבית, והנורה האדומה של כרית האויר ממשיכה לדלוק. ניסיתי להעביר את הכרית אויר נוסע ל-OFF וחזרה ל-ON, ללא תוצאה. אני מתכוון להכנס למוסך כשיהיה לי זמן ולבדוק את זה עם מחשב. האם יש משהו נוסף שאפשר לבדוק לפני כן? היכן נמצא המחבר של כרית אויר נוסע למחשב? איך הוא נראה?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
|
תקרא פה...
http://www.fiatclub.co.il/forum/show...E0%E5%E5%E9%F8 קרה לי לפני שנה, בערך באותה התקופה. אצלי זה נגמר במתג לא תקין (בדיקה + חלק + עבודה יצא בערך 300 שקלים במורשה). והקטע האבסורד - לפני יומיים קרה לי בדיוק אותו הדבר (נורת כרית אוויר + ביטול כרית נוסע), וגם אני צריך להגיע למוסך לבדיקה שוב
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
|
תודה על התגובה.
אני אנסה להעיף מבט בעצמי קצת לפני שאני ניגש לאפס את התקלה במוסך. תואר בהנדסת חשמל כבר יש לי. אז עכשיו נשאר לראות איך מפרקים את המפסק.
|
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
|
אז ככה...
ביקרתי במוסך שמשון והתקלה נפתרה ע"י החלפת צמת חיווט חדשה וסוויץ' ביטול כרית נוסע. עלות 677 ש"ח כולל מע"מ. מה שקצת גרם לי להרים גבה, זה שמהתחלה הוצא לי להחליף את הצמה והמפסק, ולא אחד מהם, מהקל אל הכבד. הצמה החדשה עלתה פחות ממאה שקלים והמפסק כ- 250 ש"ח. המפסק עצמו הוא חתיכת פלסטיק עם כמה מגעים, לא משהו שנראה שיכול להתקלקל בקלות
|
|
|
|
#5 |
|
Senior Member
|
אכן, חתיכת פלסטיק עם 2 רכיבים אלקטרונים זעירים על הלוח (אם תפתח את 2 הברגים של מכסה החיבור תמצא אותם). אבא שלי חבר שלי עובד בתיקוני רכיבים אלקטרונים, ואני לוקח לו את הישן שלי שהוצהר כפגום ע"י האקזימנר בשביל שיבדוק אם ניתן אולי לתקן אותו, למרות שלא יודע מה זה יעזור, אחרי הכל חייבים להתחבר לאקזימנר לאיפוס.
באמת נשמע מוזר שהחליפו את שניהם ביחד. אם הבעיה בצמה, יכול להיות הרי שהשידור למחשב שיש תקלה במפסק הוא שגוי. אצלי עדין הנורה דלוקה (מה שכן הנורה הכתומה כבתה לאחר שהייתה דלוקה גם), פשוט לא יצא לי להגיע למוסך (לא למטרה הזו בכל אופן
|
|
|
#6 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: Punto XTZ
|
רון
רון, שלום,
תיקנת אצלך את החימום ברכב או שנשאר ככה עם מעקף ורדיאטור חימום מנותק? |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Senior Member
|
פשוט נראה לי שברגע שהחליפו את הצמה, הדבר ההגיוני זה לחבר את המפסק הישן ולראות אם הבעיה נפתרה, אבל מלכתחילה לא ניסו.
חיים אמר לי שזאת ההנחייה של היצרן לבעיה הזאת להחליף ביחד. אני אצטרך לסמוך עליו בעניין הזה, פשוט נראה קצת מוזר שלא מנסים אפילו לאבחן את הבעיה במדוייק אלא מחליפים הכל.
|
|
|
|
#8 | |
|
Senior Member
|
צטט:
|
|
|
|
#9 |
|
Member
הגלגלים שלי: Punto spice ELX
|
|
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| מנורת כרית אויר. | YOSI-BR | פונטו - טכני | 15 | 19-04-09 00:23 |
| פונטו ספייס 2002 שאלה חשובה. תודה (נורות נדלקות ללא סיבה) | <<האריה השחור>> | פונטו - טכני | 16 | 28-12-08 20:26 |
| פונטו ספייס 2002 נחנקת עם פילטר אויר | arielm76 | פונטו - טכני | 6 | 07-11-08 19:42 |
| נורת כרית אוויר - ספייס 01 | Ron_Dadon | פונטו - טכני | 21 | 25-10-08 11:56 |
| נורת כרית אויר | Punto03 | פונטו - טכני | 1 | 01-04-08 19:21 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד