מועדון פיאט ישראל  

חזור   מועדון פיאט ישראל > פורום כללי > פיאט כללי
עקוב אחרינו ב-RSS

פיאט כללי מדברים על פיאט בכלליות וחדשות.

גלריה
תמונות מהגלריה
לחץ על התמונה בשביל גרסא גדולה יותר

שם:  
צפיות: 
גודל:   

יום מסלול לרכבים קלסיים

שם:  
צפיות: 
גודל:   

היפיפייה שלי HGT 2002 67000 קמ'

שם:  
צפיות: 
גודל:   

יום מסלול לרכבים קלסיים

שם:  
צפיות: 
גודל:   

התברסות קצרצרה לפני טיסה

שם:  
צפיות: 
גודל:   

התברסות קצרצרה לפני טיסה

מודעות שרות
shimshon
ofer katzav ad

מועדון פיאט בפייסבוק

תגובה

כלי נושא הצג מצבים
ישן 09-07-09, 10:27   #11
VivaItalia
Senior Member

האווטאר של VivaItalia

הגלגלים שלי: פיאט 500, ג'ילרה נקסוס 500
אילן, לגבי ה"בשקט בשקט", הכרומה הספיציפית הגיעה למטרות תקינה טרם תחילת היבוא הסדיר, עדיין לא נתקבל אישור משרד התחבורה לשיווק המכונית וכשזה יתקבל תהיה בטוח שיחל פרסום אודותיה. אמנם אין ספק שהאישור המחיוחל יתקבל ובסה"כ מדובר בהליך פרוצדורלי פשוט ורגיל אך עדיין קבלת האישור כתנאי היא מחוייבת המציאות.
לעניין ה"התעוררות", מדובר בהליך שהחל לפני כשנתיים במגעים של סמל"ת מול היצרן להורדת המחיר כך שתוכל להיכנס לקבוצה 5, מהלך אותו הוביל בהצלחה ובכישרון סמנכ"ל השיווק והמכירות הקודם של סמל"ת, אורן חסון (כיום מנהל השיווק והמכירות\מנכ"ל קיה), כך שאין מדובר ביוזמה של איזשהו גורם בהנהלה החדשה שמנסה "לעשות שריר". בענף הרכב דברים לוקחים זמן, תהליכים מורכבים שמבשילים, בדיוק כמו ויסקי משובח - לאט ...
בקרוב יעלה הקמפיין בטלויזיה לאלפא מיטו ותראה שאותה הרוח שהחלה עם ה-159, ממשיכה לנשוב.
לגבי הפנדה 100HP, אף אחד בארץ לא יקנה פנדה עם ביצים קצת יותר גדולות במחיר של פיאט 500, לא כל מה שניתן למכור באירופה בכלל ובאיטליה בפרט, ניתן למכור גם פה. אנחנו שוק שונה לחלוטין.
ל-dodihob, הכרומה היא לא בדיוק סטיישן במרכב הקלאסי, יותר מונובוקס עם עיצוב מעט כוחני שהתוצאה הסופית שלו נאה ביותר. כאשר סוכם לאחרונה עם היצרן על יבוא הכרומה, היה גם רצון לייבא את הבראבו אך המחיר שהיבואן קיבל לא מאפשר למכור אותה במחיר ריאלי בארץ ומעבר לכך, עדיין אין לה, כמו גם ללינאה, גיר אוטומטי שיאפשר למכור כמויות משמעותיות בארץ, בלי גיר אוטומטי לא יהיה יבוא ואת זה חשוב להדגיש. לגבי הסיידיצ'י, גם כאן סוגיית המחיר היא זו שקובעת שהרי אין טעם להציע אותה במחיר גבוה בכמה אלפי שקלים ממחירה של הסוזוקי SX4 התאומה.
ל-Stio, גם בת-יענה מעדיפה לטמון את ראשה בחול ולחשוב: "לא רואה - לא רואים אותי" ... ודי לחכימא ברמיזא.

ניר.
VivaItalia מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 09-07-09, 11:14   #12
yair068
Senior Member

האווטאר של yair068

הגלגלים שלי: פיאט פונטו
לניר שלום
שים לב כמעט לכולם יש תגובה ועניינית כלפי היבואן.
זה שאתה מגיב באמירות מתנפח בת יענה שב בשקט לא מוסיפה ומראה את פרצופו האמיתי של היבואן.
הייתי שמח מאוד אם היבואן הייה ער לציפיות מלקוחותיו ובמיוחד אלו שהלכו איתו דרך ארוכה והם יודעים בדיוק מהם מחלותיו לאורך שנים ארוכות.
yair068 מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 09-07-09, 12:16   #13
dodihob
מנהל

האווטאר של dodihob

הגלגלים שלי: פונטו elx ידנית / מאזדה 6
מה שלא מובן לי בכל העניין, נכנסתי לאתר פיאט של United Kingdom, ונכנסתי להשוואר דגמים.
שם השוואתי מחירים של ה-500 - Punto Grande 5dr.
עכשיו מה ההגיון בתמחור של סמלת, בבקשה אם אתה יכול להסביר לי אשמח!
Fiat 500 - מחיר באנגליה 9,505 מחיר בישראל 114,990
Fiat Grande Punto - מחיר באנגליה 11,125 מחיר בישראל 90,990
הממ.. משהו לא כל כך הגיוני לי פה. שלא לדבר על הפנדה 100כ"ס שגם מחירה נמוך מהגרנדה.
אבל מה שכן, שוב אני לא הולך לשבור את הראש, אם הם יחליטו שהם רוצים אשכרה למכור מכוניות ויביאו מנועים ואבזור נורמלי במחירים שפויים אז אני ימשיך עם המותג, אם לא יש עוד מספיק יצרנים בחוץ.
ישן 09-07-09, 13:46   #14
stio
כתבנו בצפון

הגלגלים שלי: :
צטט:
במקור פורסם על ידי VivaItalia צפה בהודעה
אילן, לגבי ה"בשקט בשקט", הכרומה הספיציפית הגיעה למטרות תקינה טרם תחילת היבוא הסדיר, עדיין לא נתקבל אישור משרד התחבורה לשיווק המכונית וכשזה יתקבל תהיה בטוח שיחל פרסום אודותיה. אמנם אין ספק שהאישור המחיוחל יתקבל ובסה"כ מדובר בהליך פרוצדורלי פשוט ורגיל אך עדיין קבלת האישור כתנאי היא מחוייבת המציאות.

למה הם מייבאים ל"תקינה" רכבים עם אבזור עשיר מאוד, נוסעים איתם 3 שנים, ואז בתחילת השיווק מוכרים לנו דגמים עירומים? אני מזכיר לך את המס' יחידות מהגרנדה פונטו מולטיג'ט. גם מנוע דיזל מצויין וגם אבזור מלא.
כמו כן- האם גם הגרנדה פונטו אבארט השחורה הובאה לצורך תקינה, או שהיא יובאה על מנת לצחוק על כל הלקוחות ברמיזה מטעם היבואן "לנו יש, לכם אין ולא יהיה"?!

לעניין ה"התעוררות", מדובר בהליך שהחל לפני כשנתיים במגעים של סמל"ת מול היצרן להורדת המחיר כך שתוכל להיכנס לקבוצה 5, מהלך אותו הוביל בהצלחה ובכישרון סמנכ"ל השיווק והמכירות הקודם של סמל"ת, אורן חסון (כיום מנהל השיווק והמכירות\מנכ"ל קיה), כך שאין מדובר ביוזמה של איזשהו גורם בהנהלה החדשה שמנסה "לעשות שריר". בענף הרכב דברים לוקחים זמן, תהליכים מורכבים שמבשילים, בדיוק כמו ויסקי משובח - לאט ...

הכרומה הנוכחית יצאה ב- 2008. אתה אומר שהתחילו משא ומתן על הכרומה הנוכחית עוד לפני שהיא יצאה ועוד לפני שהיצרן קבע את מחירה?

בקרוב יעלה הקמפיין בטלויזיה לאלפא מיטו ותראה שאותה הרוח שהחלה עם ה-159, ממשיכה לנשוב.

פרסומות תמיד היו, בעיקר באינטרנט. בפעם האחרונה עבדו על הלקוחות בעיניים, איפה האמת בפרסום?

לגבי הפנדה 100HP, אף אחד בארץ לא יקנה פנדה עם ביצים קצת יותר גדולות במחיר של פיאט 500, לא כל מה שניתן למכור באירופה בכלל ובאיטליה בפרט, ניתן למכור גם פה. אנחנו שוק שונה לחלוטין.

מאיפה אתה יודע, יש לך חוש שישי? גם אם כן, למה היבואן לא מאפשר הזמנות מיוחדות לכאלה שבכל זאת רוצים את הפנדה הנ"ל על פני ה- 500?

ל-dodihob, הכרומה היא לא בדיוק סטיישן במרכב הקלאסי, יותר מונובוקס עם עיצוב מעט כוחני שהתוצאה הסופית שלו נאה ביותר. כאשר סוכם לאחרונה עם היצרן על יבוא הכרומה, היה גם רצון לייבא את הבראבו אך המחיר שהיבואן קיבל לא מאפשר למכור אותה במחיר ריאלי בארץ ומעבר לכך, עדיין אין לה, כמו גם ללינאה, גיר אוטומטי שיאפשר למכור כמויות משמעותיות בארץ, בלי גיר אוטומטי לא יהיה יבוא ואת זה חשוב להדגיש. לגבי הסיידיצ'י, גם כאן סוגיית המחיר היא זו שקובעת שהרי אין טעם להציע אותה במחיר גבוה בכמה אלפי שקלים ממחירה של הסוזוקי SX4 התאומה.

שוב: למה היבואן לא מאפשר את הזמנת הבראבו, הלינאה והסדיצ'י באמצעות הזמנות מיוחדות וכמו כן את כל דגמי הגרנדה פונטו והפנדה? אם הלקוח מעוניין לשלם בכל זאת?! אי אפשר לבוא ולהחליט בשביל מדינה שלמה "הם לא ירצו לקנות". הם לא רוצים לייבא בייבוא סדיר, שייבאו בהזמנות מיוחדות ושלא יגידו "אי אפשר".
מבחינת חלקי חילוף וטיפולים, מסתובבים פה מספיק רכבים שלא נמכרים בייבוא סדיר, אני לא מאמין שהם עומדים כעת מושבתים מחוסר ידע לטפל בהם או חלקי חילוף.

ל-Stio, גם בת-יענה מעדיפה לטמון את ראשה בחול ולחשוב: "לא רואה - לא רואים אותי" ... ודי לחכימא ברמיזא.

אז יכול להיות שהבת יענה צריכה יועץ שיעזור לה להתייעל. לאחר תקופת הייעול, היא כבר לא תכניס את ראשה לחול מבושה, להיפך: היא תשמור עליו תמיד מעל הקרקע, היא כבר לא תתביש בעצמה, והמבין יבין.

ניר.

הערות באדום...

נערך לאחרונה על ידי stio : 09-07-09 ב 17:07.
stio מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 09-07-09, 17:16   #15
VivaItalia
Senior Member

האווטאר של VivaItalia

הגלגלים שלי: פיאט 500, ג'ילרה נקסוס 500
יאיר, היבואן ער למזומנים מלקוחותיו ... זה עסק כלכלי שתכליתו לךהרוויח כסף עבור בעליו - מכירת מכוניות היא רק הדרך לעשות את זה. אז אולי "ציפיות" היא לא המילה המתאימה אלא היצע וביקוש. השוק הישראלי יודע רק לדבר, קח למשל את המאזדה MX-5, מכונית מצויינת, אפילו מתומחרת לא רע ביחס לענף בארץ. כולם, עיתונאים בעיקר, התכיינו שחייבים לייבא את המיאטה גם אם זה רק בגיר ידני והתוצאה שהיבואן שופך כסף על תקינה, מלאי חלפים, הכשרות וכו' אבל מבחינת מכירות ההישג מוגבל ביותר כך שרווח ממשי הם לא רואים שם אלא יותר מקדם תדמית.
בארץ אלופים בלדבר אבל כשצריך להוציא את הארנק - כולם נעלמים ...
אני מניח שאם יבואו 20-30 חבר'ה לסמל"ת וייבקשו להזמין פיאט בראבו ידנית, לא משנה עם איזה מנוע או אבזור, הם לא יישלחו לדרכם, כנ"ל לגבי כל דגם אחר. אבל צריכים גם לשלם.
dodihob, גם לי לא ברור למה המיסוי כאן כל כך גבוה, זו הסיבה לפערי המחיר. תוסיף לכך שהשוק הישראלי קטן ומצומצם בקנה מידה אירופי או אפילו דרום-אמריקאי ותבין שהשוק שלנו הוא טיפה בים דבר שלא עושה חיים קלים ליבואן רכב ישראלי שמנהל מו"מ עם היצרן שלו לקבל מחיר לפני יבוא.
לגבי ה-500 אסביר לך משהו, כשיצאה ב-4 ליולי 2007 החל מבול של טלפונים לסמל"ת ונרשמו כ-300 מתעניינים פוטנציאליים למכונית. היצרן הקצה לישראל רק כמות מצומצמת של כמה עשרות בודדות לשנת 2008 ולכן גם כשמכרו אותה ב-130,000 ש"ח (ואף יותר כשמדובר בגרסת הלאונג' כמו שלי) לא היתה להם בעיה של קונים. ככה זה כשההיצע קטן מהביקוש - אתה יכול לדפוק מחיר ועדיין יקנו. זה בסדר וזה לגיטימי. כעת היצרן "שחרר" כמויות נוספות וגם את גרסאות ה-1.2 במחירים טובים יותר היות והלחץ על ה-500 באירופה מתחיל לרדת, לכן היצרן יכול להקצות יותר מכוניות לטובת היבואן הישראלי. היצרן מעדיף למכור אותה באירופה שם המיסוי על הרכב נמוך יותר והרווח עבורו גדול יותר מאשר במדינות עתירות מס כמו ישראל.

ניר.
VivaItalia מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 09-07-09, 17:40   #16
stio
כתבנו בצפון

זאת אומרת שאם אני חפץ ברכב מתוצר "פיאט" שלא משווק כאן בייבוא סדיר, אני צריך להגיע לסוכנות עם עוד 20-30 אנשים שמעונינים לרכוש את אותו דגם, ורק אז אולי הם יאפשרו לי לבצע הזמנה?

מאיפה אני אמור להשיג עוד 20-30 חבר'ה?
ישן 09-07-09, 19:23   #17
yair068
Senior Member

האווטאר של yair068

למנהלים

שלום
ישנו דו שייח ענייני ורציני מול ניר .
ושאלתי האם אפשר להכין סקר לשאלות הנ"ל לגבי היבואן סמל"ת

1. האם אתה מרוצה המהיבואן
2. האם אתה מרוצה משרות המוסכים של פיאט
3. האם מחירי החלפים זולים או יקרים
4.בגלל עלויות מוסך וחלפים יקרים אדחה טיפולים או מטפל ברכב לבד
5. האם הייתי מחליף רכב פיאט חדש ובעיסקת טרייד מול היבואן לקבוצת חברים במחיר מוזל לפורום.
6. איזה רכב לקניה(תנו קבוצה של רכבים)

אפשר לנסח או להוסיף יתקבלו בברכה

תודה
ישן 09-07-09, 20:33   #18
ארילו
Administrator
מנהלמנהל

האווטאר של ארילו

הגלגלים שלי: אונו - פונטו - פנדה
ניר כל אלו דברים ידועים ולצערי אני מסכים איתך.
בעצם מה שאתה אומר זה שאם לא היה מבול של טלפונים אז סמל"ת היו מתמחרים את ה-500 כמו שמתמחרים אותה באירופה? (ביחס לגרנדה פונטו למשל).
בולשיט - הרי לא היו מביאים אותה בכלל.

גם כששיווקו פה את האונו ואת הפונטו דור ראשון היבואן לא היה גמיש יותר מדי (אני יודע כי אני רציתי להזמין אונו חדשה בזמנו) וסוכני המכירות נתנו הרגשה של "מי צריך אותך בכלל". מזכיר קצת את הסוכנים של סובארו באותה תקופה.

למה אתה יכול להזמין כל רכב מקבוצת פולקסווגן בכל קונפיגורציה שתבחר (רק זה יקח כמה חודשים) ואצל הרכבים של פיאט אתה לא?

בחייך, לא סתם יש לנו הרבה טענות כנגד היבואן (איך זה שפתאום הם הצליחו לייבא את אלפא 159 במחיר תחרותי?) והתחושה היא שהם הורגים את המותג, וזה חבל.

אולי דברים משתנים שם בעקבות החילופים אבל לצערי זה קורה לאט.

אני מאוד מרוצה מהפיאטים שלי, וגם הרכב הבא יהיה של הקונצרן (אחרי שיסתיים החוזה ליסינג כמובן) אבל אם גם ככה היבואן לא גמיש איתי - אני אקנה אותו משומש
ישן 10-07-09, 01:07   #19
stio
כתבנו בצפון

עם כל הכבוד לכרומה ולרשימת הגימיקים שלה, אני עכשיו חזרתי מנסיעת מבחן על הלקסוס RX450h החדשה, לא ראיתם דבר כזה בחיים שלכם!
רכב היברידי עם 300 כ"ס! לא מתניעים עם המפתח, המפתח מזהה לבד כשאתה מתקרב ופותח לך את הדלתות. כשאתה נכנס ומתניע (ע"י לחיצה על כפתור) אז הכיסא מתקרב לבד וההגה יוצא החוצה. מסך DVD עם ג'וייסטיק לשליטה כל כל הגימיקים, חיישני רוורס עם מצלמה כולל חיישנים קדמיים ועוד ועוד, אז כל מה שניר פרסם פה על הכרומה זה כלום... ד"א הפנסי קסנון ממש מאירים מעולה, אור לבן כזה. רק חבל שהרכב כ"כ כבד (2700 קילו) והוא לא זריז כמו הפאביה.

טוב, אז לאחר החוויה עכשיו, נחזור לנושא שלנו:
כל מה שניר רשם לא אמור לעניין את הלקוח הישראלי. אין מה לקנות פיאט חדשה בארץ, גשו לרכוש מותגים אחרים (ממש לא חסר) עם שירות הרבה יותר טוב, פריסת מוסכים רחבה יותר, מוסכים גדולים יותר ועוד (ואני אומר את זה בעצב).

הרכב הבא שלי בעוד כמה שנים (נוסף לפאביה) יהיה כן של פיאט, אבל זה יהיה בייבוא אישי. קשה לי להאמין שלסוכנות של פיאט אני אדרוך פעם נוספת אחרי ה"חוויה" שעברתי שם.

אביעד- מסכים איתך, אבל תנסה להיכנס לסוכנות של מאזדה- אותו יחס: "תקנה? בבקשה, לא רוצה? צא לנו מהסוכנות" (לא בניסוח הזה אבל זאת ההרגשה).
אגב, הסוכן מכירות של סמל"ת ראה שהסתכלתי בסוכנות כזה מסביב, הוא אומר לי: "לא יודע למה ריק היום, בד"כ מפוצץ פה!" אני לא ידעתי האם לצחוק או לבכות. אין אפילו כלב אצל סמל"ת ועוד זה היה ביום שישי בבוקר, לסוכנים משעמם בסוכנות אז הם מריצים מקט"ים ומספרי שלדה בSAP מרוב שיעמום.

נערך לאחרונה על ידי stio : 10-07-09 ב 01:41. סיבה: הוספת פרטים
ישן 10-07-09, 01:28   #20
yair068
Senior Member

האווטאר של yair068

טוב מה עשיתה עכשיו ?
יצא לי עשן מהאוזניים מתיאור הלקסוס.
חוץ מזה לא הבנתי על מה אתה עונה אחרי הלקסוס אנחנו בליגה ז' מחוז דרום.
לך ספר לניר סיפור השקעתי על הפונטו בסביבות 8K האוטו נוסע חבל"ז ושמתי אותו ביד 2
אתה יודע כמה התקשרו אליי תנחש גורנישט.
תגובה

חוקי פרסום הודעות