![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#11 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: Punto MK2 SX
|
מספר דברים לחבר החדש
שלום עידן,
ראשית, חבל שאתה שואל שאלה שכבר דיברנו עליה עשרות פעמים. אתה אולי אומר לעצמך "יאללה, מה הוא רוצה ממני" - אבל עבורנו זה דיי מעיק, ואין לנו כח לענות תגובות מלאות כששואלים "מה זה נורת הגה אדומה" כשזה נשאל כבר 200 פעמים. עם זאת, מכיוון שמצוקתך ברורה, שכן הרכב נקנה לפני שבוע והעובדה שבעת הקניה הכל היה תקין, ופתאום הבעיה 'צצה' - נתייחס לחלק הזה. מכיוון שלבטח נהגת על הרכב טרם קנייתו, ואף לקחת אותו לבדיקה, ממש לא נראה לי הדבר כצרוף מקרים רע. אני חושש שניסו לרמות אותך. הרכב נרכש מאדם פרטי? יש הסטורית טיפולים? לרוב תקלות הגה לא "נעלמות". מה שאומר שהתקלה היתה צריכה להיות לפני שבוע, או שהסיכוי הממש קטן אך לא בלתי אפשרי - שזה פשוט ביש מזל. בכל מקרה, לא יכול להיות שתפספס דבר כזה. אם כבר החלפת מצבר, ועדיין כלום לא משתנה, כדאי יהיה אולי לגשת למעבדה לרכב של איל נוימן שבעבר הומלץ עליו כמישהו שיכול לתת דיאגנוזה טובה יותר, ולבטח יכול לאפס את המחשב - אולי זה יסתדר. המתן לרפי לין שאולי יוכל לסייע. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: גאלאנט
|
לי גם הייתה תקלת הגה בפונטו HGT 2001, ישנם שלושה מרכיבים עיקריים במערכת ההגה החשמלי בפונטו (תקנו אותי אם אני טועה) - חיישנים על מוט ההגה, מחשב ההגה, והמנוע של ההגה. האחרון הוא זה שבד"כ הולך לעולמו, אבל, בגלל שהמודל שלך נראה לי חדש מידי וגם בדיוק החלפת מצבר אולי יכול להיות שהניעו את האוטו עם כבלים הפוכים ודפקו קצת את המחשב של ההגה. אז כדאי קודם כל לעשות איפוס דרך מחשב של פיאט במקרה שלך. בכל מקרה אני לא ממליץ על חלקים מפירוק בגלל האחריות הדלה. אני תקנתי את המנוע של ההגה אצל אייל נוימן בראשון לציון. האוטו היה שם מהבוקר עד הערב לפי בקשתו. העלות 1730 ש"ח כולל מע"מ ובדיקה. האחריות חצי שנה. מקווה שעזרתי.
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
צטט:
אתה יכול לקנות מפירוקים העבודה לא קשה 3 ברגים ושני חיבורי מחשב רק שהמנוע יהייה אותו דגם |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Senior Member
|
בעית ההגה ביחד עם חוק מרפי הופיעה גם אצלי...
אתמול בלילה, לאחר חניה (כל הדרך עד למקום ההגה היה בסדר גמור!) - מניע את הרכב, וההגה קשה כמו אבן, ואז מבט אחד ללוח המחוונים והגרוע מכל מופיע - נורת הגה אדומה (לא יחד עם CITY דולקת, אם זה משנה משהו). בדקתי נתיכים - תקין. הנעה וכיבוי כמובן לא עוזר. נהגתי כך עד הבית, ההגה לא נורא כל כך בזמן נסיעה, אבל בעמידה - אלוהים ישמור... וחוק מרפי הוא כמובן כי מחר, 3:00 בבוקר, אני אמור לנסוע איתו לאילת ל-5 ימים ![]() קראתי בספר שחוץ מזה שההגה קשה, אין בעיה לנסוע כך לכן את הנסיעה אני לא אבטל... עכשיו גם אני מנסה לנתק את המצבר לחצי שעה ולראות מה יהיה אחר כך... אבל גם אני הצטרפתי למועדון ההגה של הספייס לצערי (אגב, 145K, מפתיחה של תיבת הפיוזים הפנימית, גיליתי סימן צבע על המנוע של ההגה, לכן אני מהמר בוודאות שהוא כבר הוחלף בעבר...) |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
צטט:
|
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס ELX
|
פיצוץ של עצה, מה אני אגיד לך! במשפט אחד שלחת את הבן אדם לקנות הגה או מנוע מפירוק שלא באמת יש דרך לדעת מה מצבם ואחרי זה גם שלחת אותו להתעסק עם מערכת בטיחותית ממדרגה ראשונה. מערכת שיש בה כרית אוויר (שמסוכנת לפירוק), מערכות חשמליות מורכבות וכמובן - המערכת שבאמצעותה אתה שולט על כיוון הנסיעה. אגב, אם הבחור היה יודע להחליף לבד הגה או מנוע הגה אז קרוב לוודאי לא היינו רואים את השאלה שלו כאן. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Senior Member
|
מתעלק על השירשור
האם במערכת ההגה החשמלי יש נוזל מסוים ? שמן ? מים? רוטב?
אם כן האם צריך להחליף אותו מדי פעם ? או לבדוק מפלס ? |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס ELX
|
ממש לא!
הדבר היחיד שמחליפים זה את כל ההגה או "רק" את המנוע פעם באיזה כמה שנים (לרוב 3-8 שנים) |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Senior Member
|
פעם היתה לי תקלה חד פעמית בהגה
נאמר לי במורשה להכניס את הרכב לבדיקה (כ 200 שקל) ושיש 3 חלקים עיקריים בהגה: שניים מהם עולים כ 1000 ש"ח כ"א והשלישי כ- 2000 ש"ח. לא זוכר בדיוק מה החלקים |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Senior Member
|
צטט:
בכל מקרה, דבר מוזר שקרה לי. הנסיעה לאילת התקיימה, הגה קשה אבל לא נורא... באחד הערבים באילת, לאחר ההנעה ההגה תפקד כמו חדש, כאילו לא קרה כלום, הנורית לא דלקה. כיבוי המנוע בסיום הנסיעה, ולאחר מכן הנעה מחדש ושוב הנורית דולקת וההגה קשה. המחשבה שלי היא כזאת - אם המנוע "שבק חיים" - איך פתאום הוא חוזר לפעולה רגילה לחלוטין? אם קו המחשבה שלי נכון - להכין את עצמי לנזק כספי גדול יותר? זה נותן אולי כיוון יותר לעבר חיישנים? |
|
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| פיאט פונטו 98 - פיענוח נורית אדומה | פורום הגראז' | 6 | 31-05-07 13:44 | |
| אכזבה גדולה מהיום... (פרוייקט צביעת מראות) | פורום הגראז' | 3 | 26-05-07 15:09 | |
| פרטים על פיאט קופה 96' אדומה מרחובות - מאתר יד 2 | מועדון פיאט ישראל | 23 | 23-05-07 01:16 | |
| פיאט בראבו אדומה | מועדון פיאט ישראל | 5 | 06-11-06 22:18 | |
| HGT - נורה אדומה של הגה , CITY לא מתכבה , הגה לא זז *הצילו! | פורום הגראז' | 4 | 15-06-06 16:38 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד