![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#21 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
נראה שכן צריך להסביר לך את מהותן של התקלות שכתבת.
אין קשר בין פריצת הראש לאיבוד ניצוץ. אתה סומך יותר מידי על בדיקת סקנר. הסכנר לא יצביע על על פריצה באתם הראש וגם כאשר יצביע לכיוון החלק התקול, לא תמיד החלפת החלק פותרת את הבעיה(מניסיון). פריצה צריך לבדוק ע"י בדיקת לחץ. לא נראה לי ששם הבעיה. שהרי כתבת, "כאמור אין איבוד מים או סממנים אחרים לאטם ראש כמו התחממות, טחינה, אגזוז משתין או ניפוח של המי קירור" אל תמסור את הרכב לשיפוץ ראש נוסף. לא נראה לי שזה יפתור את התקלה. הייתי הולך על בדיקת חיישנים ידנית. כתבת שחיישן טמפ' חדש. זכור שגם בחלקים חדשים יש לפעמים פשלה. דוד.
|
|
|
|
#22 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: היה היתה ספייס ולא תהיה יותר
|
למה אתה אומר שאין קשר בין איבוד ניצוץ לאטם ראש פרוץ ?
בעיית קומפרסיה, איבוד או כניסת אוויר לצילינדר יכולה להגמר בתערובת לא מוצתת. זה בדיוק מה שקרה פעם קודמת, אחרי תקופה מסויימת גם החל איבוד מים קרי יש שלבים לפריצת אטם זה לא בינארי - פרוץ לגמרי או לא פרוץ. שלא תטעה אני מעריך מאד את הכוונה שלך לחסוך הורדת ראש, היות ואין אינדיקציות אחרות לחיישנים אני לא מסכים עם הכיוון שלך. בכל אופן יבדקו החיישנים עם סורק תקלות ייעודי במוסך, אני מקווה שאבחר מוסכניק מספיק מקצועי לזה. מה שניתן לבדוק ידנית סורק תקלות חייב להצליח לזהות כבעיה. איטיות חיישן או תגובה מחוץ לחלון - מה שקשה לבדוק ידנית סורק תקלות אמור בסופו של יום להציג כבעיה. הבעיה לא בחיישן טמ"פ , ד"א גם החיישן הקודם חדש - ז|"א שני חיישנים חדשים של שני יצרים שונים שמראים בדיוק את אותה התנהגות - תסכים איתי שהסיכוי אפסי ששניהם דפוקים באותה צורה. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Senior Member
|
"למה אתה אומר שאין קשר בין איבוד ניצוץ לאטם ראש פרוץ ?"
אתה מערבב בין שתי בעיות שונות. נכון שבעיית קומפרסיה, איבוד או כניסת אוויר לצילינדר יכולה להגמר בתערובת לא מוצתת. אבל עדיין זה לא אומר שיש איבוד ניצוץ. ואני מוסיף, "יכולה להגמר בתערובת לא מוצתת כהלכה". "מה שניתן לבדוק ידנית סורק תקלות חייב להצליח לזהות כבעיה." לא נכון. אני מדבר על זיהוי של סורק והחלפת חלק שלא הביא לפתרון הבעיה. אני יכול לספר לך על פולו של בחור שנכשלתי איתו בטסט על CO פי 10 מהתקן. מאחר שהבחור היה לחוץ בזמן, נכנסתי למוסך לבדיקת סקנר ו-4 גזים. הסקנר כתב שחיישן חמצן תקול. תחליף אמרתי. לאחר החלפת החיישן לחיישן אונברסלי חדש. הבעיה לא נפתרה ולא היה שיפור. אני אומר שוב, "אין קשר בין איבוד ניצוץ לאטם ראש פרוץ" גם אם האטם פרוץ, עדיין יהיה ניצוץ. ![]() דוד.
|
|
|
|
#24 |
|
Senior Member
|
דוד האוטו הניע קירטע ונכבה. יש לי כבל קבוע באוטו ומותקן על המחשב הנייד שצמוד אלי תוכנת סריקה.
כל בוקר אני סורק תקלות לפני ההנעה מאז שזיהיתי כמה התנהוגיות מוזרות - לא נרשמו תקלות. תקלה נרשמה רק מיד אחרי שהנעתי והרכב נכבה. (קרה פעמיים החודש , בפעם הראשונה לא נרשמה תקלה) המחשב רכב לא ממציא תקלות על זה נסכים, אם הוא אמר בפולו שהחיישן דפוק , אז או שהחיישן דפוק או משהו בתערובת גרמה לחיישן להתנהג בצורה דפוקה. אם הוא אומר שיש איבוד ניצוץ אז יש איבוד ניצוץ - הרי הרכב נכבה מיד לאחר ההנעה , אחרת לא היה נכבה. עוד דבר- לא בהכרח שהאטם פרוץ כמו בספרים כי לפחות שהרכב היה אצלי מחוץ למוסך לא היתה שום התחממות - אבל כן כנראה שמשהו בהרכבה לא תקין וצריך למצוא מה זה. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Senior Member
|
"תקלה נרשמה רק מיד אחרי שהנעתי והרכב נכבה. (קרה פעמיים החודש , בפעם הראשונה לא נרשמה תקלה)"
אתה אומר בדיוק את מה שאמרתי. שאין לסמוך ב-100% על בדיקת סכנר. כמו שלא ניתן לסמוך על מכונת אמת, ובכל זאת בודקים בשניהם. "אם הוא אמר בפולו שהחיישן דפוק , אז או שהחיישן דפוק או משהו בתערובת גרמה לחיישן להתנהג בצורה דפוקה." מה זה "משהו בתערובת" ?. המשהו הזה יכול להיות חיישן שלא משדר למחשב כמו שצריך, למשל חיישן MAP, אז למה שהסקנר לא יצביע עליו או גם עליו ?. לתקלה שמניע מקרטע ונכבה, יכולות להיות כמה סיבות. אפילו חיישן קרנק מלוכלך. בסה"כ רציתי להבהיר לך שלא תתמקד בפריצת אטם ראש, ולא תבקש שיפוץ ראש נוסף. הראש יגיע לחרט ושוב ישחיז אותו, אולי יהיה נמוך מידי ואז אתה בבעיה יותר גדולה. לדעתי אל תדבר במוסך על שיפוץ ראש, בקש לעשות בדיקות ממה נובעת הבעיה, ורק לאחר מכן תחליט מה עושים. דוד.
|
|
|
|
#26 |
|
Senior Member
|
100% לקחתי לצומת ליבי.
מה זה "משהו בתערובת" ?. המשהו הזה יכול להיות חיישן שלא משדר למחשב כמו שצריך, למשל חיישן MAP, אז למה שהסקנר לא יצביע עליו או גם עליו ?. אני מנחש שאם היה מזוהה בעיה בMAP או בכל רכיב מקדים לפני הפליטה היתה שגיאה עליו בנוסף או במקום. הגיוני שהראשון שמזוהה כגורם לבעיה לפי הסדר (תערובת - הצתה - בעירה - פליטה - חזרה לתערובת) צריך להרשם ראשון ואחריו כל השאר לפי הסדר. אם לא נרשם מידע אחר - אז זה מידע בפני עצמו וככה צריך להתייחס אליו. סה"כ זה מחשב מנטר שגיאות, אין לו סנטימנטים. ד"א יכול להיות שהראש כבר עכשיו מושחז יתר על המידה וזה שורש הבעיה של למה לא מספיק אדי מי קירור יוצאים דרך הפין בטרמוסטט ולכן לא מחממים את המים ברדיאטור ולכן קפיצות הטמ"פ, מי יודע. לפרק ראש מחייב השחזה נוספת גם אם הראש תקין לגמרי ללא איכולים ? נערך לאחרונה על ידי gibson9655 : 12-04-14 ב 19:50. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Senior Member
|
דוד תראה קטע ,
http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=17249 שרשור שפתחתי לפני הפריצה הקודמת. ההודעה שלי : 04-12-13, 22:22 שלום לאחר כמה שבועות של גמגום בוקר או כשהמנוע קר , השגתי כבל ELM127 ותוכנה , אכן נירשמו תקלות p0300 p0304 שתיהן מצביעות על בעיות הצתה (אחת בכמה צלינדרים והשניה בצלינדר 4) מישהו נתקל בתקלה דומה ויכול למקד את הבעיה ? (פרט לתשובות לקוניות כמו להחליף כל רכיב אפשרי בהצתה) אני מהמר על חיישן הצתה רק בגלל שהתופעה מתרחשת רק כשהמנוע קר מצד שני לא התקבלה אינדיקציה עליו ישירות. מישהו מכיר ? רפי לין ? תודה ההודעה שלך : קוד תקלה p0300 מצביע על כשל בפלג, או קוייל, או קומפרסיה נמוכה. קוד תקלה p0304 מצביע על כשל באחד החיישנים ECT/MAF, לבדוק צילינדר מס' 4. תתחיל בלבדוק קומפרסיה במנוע קר. דוד. וואלק זכרתי שהיה איבוד ניצוץ רק לא זכרתי שפתחתי על זה שרשור בהקשר הזה. ד"א איבוד הניצוץ נעלם אחרי הראש (לפני יותר מחודשיים) וצצו שוב רק השבוע ועם התנהגות זהה, מצחיק יכולתי פשוט לשרשר את ההודעה ההיא כי חזרנו לאותה נקודה. טוב נעצור בזה נמשיך במוסך אחרי החג. |
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| החלפת יוניט מאוורר 2 פינים ליוניט 3 פינים | matansab | פונטו - טכני | 4 | 23-09-12 11:48 |
| יוניט שעון לחץ שמן | אלעד ס | 127 - טכני | 17 | 04-08-12 11:28 |
| יוניט מאוור | s_nadav | פונטו - טכני | 18 | 14-06-09 02:50 |
| יוניט שמן מזייפת | פורום הגראז' | 20 | 22-01-07 19:57 | |
| יוניט לחץ שמן | פורום הגראז' | 2 | 15-12-06 12:26 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד