![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#21 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
מאחר שאתה גר בבאר שבע (רחוק) עדכן אותי יום יומיים לפני שתבוא.
דוד.
|
|
|
|
#22 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו SX75
|
דוד אני רואה שיש ביקוש מצד הבאר שבעים לשירות שלך.
אולי כדאי שתפתח פה סניף התיקון הבא שאני עושה חייב להיות אצלך.
|
|
|
|
#23 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: Spice Young 1.2 2001
|
אני ממשיך לעדכן את הפוסט
יצרתי קשר אמש עם דוד ובהתראה די קצרה קבענו להיום בבוקר, בבדיקה המדחס לא נכנס לפעולה (אם אני זוכר נכון) המזגן לא קירר בכלל, בדיקת לחץ עם השעון הראתה שיש גז אבל לא מספיק, ניקוז מעט גז והכנסת גז חדש עד לטמפרטורה הנכונה והמזגן חזר לקרר מצוין. בבדיקה עם סורק דליפות לא אותרה דליפה. על הדרך פניתי לדוד עם בעיה קטנה אך מציקה עם הפנס האחורי השמאלי. בעת לחיצה על הבלם ואיתות שמאלה, מתגבר קצב ההבהוב לתקתוק מעצבן. פתחנו את הפנס גילנו המון קורוזיה וחלודה, ניקוי עם ספרי שמן, שיוף הנורות ובית הנורות, החלפת נורת וינקר שהייתה כבר עייפה, בנוסף עדיין הייתה בעיית מינוס, בוצע לא מזמן ניסיון לתקן את הבעיה ע"י חיבור מינוס מהגוף לחוט השחור בקונקטור של הפנס, אך המגע בין החוט לגוף לא היה מספיק טוב, שיוף אזור המגע לבורג פתרה את התקלה. אני אמשיך לעקוב במהלך הקיץ ונחנוך את הסורק דליפות שקניתי. בכל מקרה הגז בורח בעיקר בתקופת החורף, בייעוץ מול דוד סוכם שאפעיל את המזגן על קירור מספר פעמים גם בחורף לצורך שימון המערכת. ברצוני להודות לך דוד, גם על האדיבות, המקצועיות והרצון לעזור למרות שאינך חייב, וגם על הלימונים היה כיף לקבל ממך שירות וללמוד עוד כמה דברים. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
שי, בעיה קטנה בפנס האחורי כתבת ?. זכור שהבעיה בחשמל לקחה יותר זמן מהטיפול במזגן.
![]() דוד.
|
|
|
|
#25 |
|
Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס
|
האם מדובר על "מחלה" בפונטו שכאלו? יש לי שני רכבים פונטו 2003. בישן יותר (כבר חמש שנים אצלי) גם יש את אותה הבעיה שמוצגת בפוסט. גם אני ממלא כל שנה גז כי העלות של לפתוח דשבורד מאוד יקרה.
ברכב ה"חדש" שגם הוא מ-2003 גם מצאתי את הבעיה הזו (קניתי את הרכב לפני חצי שנה בחורף) ורק עכשיו בקיץ גיליתי שגם לו יש בעיה כזו (כולל רעשי "התה המרוקאי"). האם זו מחלה ובאמת אין מה לעשות עם זה מלבד לפרק/לשים גז מחדש כל שנה/להחליף אוטו?!?! באמת מבאס עיניין המזגן. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: uno 1.4I.e.s
|
גם אני בעל פיאט פונטו כמו שלך.. כשקניתי אותו בעל הרכב (מכונאי) הבטיח לסדר לי את המזגן בעקבות
בריחת גז במכה אחת, קבל כמה עצות לבדיקה: המהירות הגבוהה חייבת לפעול ועדיף שהיא תעבוד מהנמוכה בשביל למנוע לחץ במערכת גז. ועכשיו אני יפתור לך את הבעיה ואני בטוח שזה כמו אצלי: בפונטו בשסתום ונטיל מחובר חלק חשמלי שבודק אם יש מספיק לחץ גז בשביל להפעיל את המזגן, כשמוציאים אותו הגז נשמר אבל המזגן לא יכנס לפעולה, וכששמים אותו אז החלק החשמלי דולף באיטיות (בגלל זה אתה לא מוצא את הדליפה כי אתה מוציא אותו בשביל לבדוק ואז השסתום תקין.) אם לא הבנת לאיזה חלק אני מתכוון אני מחר יצלם ויעלה. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס SX
|
אני מתעלק על השרשור במקום לפתוח אחד חדש..
כאשר קניתי את הרכב (פונטו 2001 SX) המכונאי מילא גז. לאחר שנה בקיץ, היה צריך למלא גז שוב פעם כי המזגן לא קירר. השנה הגיע הקיץ, והלכתי שוב למילוי גז בלבד במחשבה שהוא יחזיק כל הקיץ כרגיל. כבר באותו יום הרגשתי שהמזגן לא מקרר כמו בפעמים הקודמות שמילאתי, אבל חשבתי שזו רק הרגשה. כשבועיים אחרי מילוי הגז המזגן כבר אינו מקרר כלל. לא הסתדר לי שכל הגז הספיק לברוח בשבועיים כאשר בשנים קודמות הוא החזיק לפחות 4 חודשים, אז התחלתי לחפש אשמים אחרים. שמתי לב שמד הטמפ' מורה על טמפ' נמוכה לעיתים, לוקח לרכב המון זמן להתחמם, ואני בקושי שומע את המאוורר עובד לעומת פעם, וכל זה לאחר החלפת טרמוסטט לא מקורי לפני כשנה וחצי. הנחתי שהבעיה היא שהמאורר בקושי נכנס לפעולה משום שהרכב לא מתחמם מספיק כי הטרמוסטט נתקע במצב פתוח. החלפתי היום טרמוסטט (מקורי הפעם), ואכן הרכב מתחמם הרבה יותר מהר. כמו כן שטפתי (חיצונית) את מעבה המזגן, והחלפתי פילטר מזגן (למרות שלא אמור ליהיות קשור..אבל לא הוחלף כבר המון זמן). לצערי המזגן עדיין לא מקרר, אולי הורגש שיפור קטן, לא בטוח.. מה יכולה להיות הבעיה לדעתכם? האם סביר שהגז ברח תוך שבועיים בניגוד לשנים קודמות בהם הוא החזיק כל הקיץ? אין לי אפשרות להוציא עכשיו כמה אלפים אצל מוסך שלא בטוח שיעזור לי.. תודה! |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט אונו,יונדאי אקסנט,מיצובישי מאגנום
|
גז לא אמור לברוח תוך שבועיים יש לך בריחה מאוד רצינית במערכת צריך למלא גז עם חומר זרחני ולבדוק עם מנורת אולטרה או עם סקאנר יש הרבה שיטות לבדוק נזילות
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס SX
|
אני לא בטוח שהגז ברח..הוא לא ברח כ"כ מהר בעבר, לא נשמע לי סביר שבין שנה לשנה הדברים השתנו בצורה כזאת דראסטית.
האם יש סיבה לגז לברוח מהר ממקום שהיה בורח לאט קודם? קראתי דברים על זה שאם הקירור של המעבה לא מספיק טוב גז יכול לברוח עקב לחץ גז גבוהה מדיי, משהו כזה. יש משהו בזה? כי אני חושד שבאמת הייתה בעייה בפעולת המאוורר |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט אונו,יונדאי אקסנט,מיצובישי מאגנום
|
הגז יברח מהנקודה החלשה ביותר שיש אם יש בריחה מהירה מאוד אז הנזילה גדלה אם מדובר באטם או חור שהיתרחב או שיש בריחה מהמדחס עצמו
|
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| פונטו 60 SX מודל 2000 - מזגן | davidka | פונטו - טכני | 12 | 09-11-10 18:02 |
| בעיית טורים בזמן הנעת בוקר + הפעלת מזגן - פונטו דור 1 2000 | r.a20 | פונטו - טכני | 7 | 19-10-10 20:31 |
| מזגן פונטו 2000 | lavi201 | פונטו - טכני | 1 | 24-08-10 17:13 |
| בעיות מזגן רסקור | liorwohl | אונו - טכני | 4 | 20-08-09 16:47 |
| בעיות חשמל פונטו מודל 2000 | פורום הגראז' | 3 | 27-01-07 15:58 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד