![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#31 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס ELX
|
צטט:
עדכון נוסף, ההגה המשיך לרעוד, והמנורה שוב נדלקה כל מספר דקות. הצלחתי לנסוע קצת יותר עם כפתור CITY דלוק - אך המנורה נדלקה שוב. פירקתי את הפלסטיק והמכסה המתכתי מתחת להגה, מספר שפריצים של "ספרי מגעים", והתוצאה הייתה מיידית - ההגה הפסיק לרעוד ונהייה יציב לחלוטין. בינתיים הכל בסדר גמור דוד שוב תודה |
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Senior Member
|
צריך להתחבר לאגזימר שהמנורה מופיעה
ולראות בדיוק מה התקלה.
בעקרון הגה רועד זה תסמין לחיישן מומנט לא תקין, שזה מה שהיה לי.
|
|
|
#33 |
|
Senior Member
|
forum770, תודה
האם אצלך ההגה הסתדר כשניקית מגעים (כפי שדוד הדריך) לפני הבעיה בחיישן מומנט ? |
|
|
|
|
|
#34 |
|
Senior Member
|
אצלי ניקוי המגעים לא עזר
כנראה החיישן הגיע לסוף חייו למרות להבנתי שתקלה בחיישן מומנט זה לא דבר נפוץ.
ההגה אצלי היה רועד כאשר הייתי מסובב שמאלה ומפסיק לעבוד \ נהיה קשה ומנורת הגה נדלקת. אחרי מלחמות עם האוטו ושיפצתי בעצמי את המנוע, וסיבוב מוסכים בצפון- התברר לי שאף מוסך בצפון לא יודע להתעסק עם מכלול הגה בפיאט הם רק יודעים להחליף מנוע מקסימום. הפתרון היחיד שהיה זה לנסוע למושב גנות לביקור אצל עופר קצב שפתר לי את הבעיה . גם הבנתי ממנו שהגה רועד זה תסמין לתקלה בחיישן מומנט. אגב אני מבין שאתה מירושלים אז קפיצה לגנות עניין של חצי שעה - יחסוך לך הרבה כאב ראש - רק אם אתה מחליט אז תתאם עם עופר הוא מפורסם בראש הדף - מאוד ממולץ! אני ממליץ לך כמו שכבר רשמתי שתחבר מחשב לאוטו ותראה מה התקלה, וכך תהיה חכם יותר. תחזור לעדכן ונוכל לייעץ לך הלאה. בהצלחה!
|
|
|
#35 |
|
Senior Member
|
תודה על התשובה המושקעת
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
Member
הגלגלים שלי: Punto Spice ELX
|
אהלן חבר'ה אז עבר הזמן אבל התופעה של האיטלקיה שלי חוזרת ונעלמת ואני כבר לא סומך על זה (מה גם שהמרוקאית צריכה לנהוג)
ראיתי הרבה באינטרנט שיש אנשים שמטפלים בבעיה בעזרת החלפה של הRELAYS במנוע החשמלי של ההגה הפעולה קלה יחסית אבל מורכבת כמו שראיתי ביוטיוב מה אתם אומרים .?? נראלי הגיוני יותר להשקיע 50 ש"ח בנסיון לפני שאני יוציא 1500 הרכבה של מנוע מפירוק |
|
|
|
|
|
#37 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
מהיכן לקחת את המחיר 1500 ש"ח ?.
במחיר הזה אפשר לקנות רכב שלם לחלקים. אני יכול לסדר לך מנוע תקין בשליש מחיר ממה שכתבת. דוד.
|
|
|
|
#38 |
|
Junior Member
הגלגלים שלי: אין
|
אם יש לך ניסיון בהלחמה ומלחם טוב, הפעולה דווקא די פשוטה.
שים לב שאם הפתרון לא עוזר, כנראה חיישן הטורק הוא הגורם לבעיה. התקלה יכולה לנבוע גם מתקלה באספקת חשמל(מצבר או אלטרנטור גמור), תבדוק גם את זה-עדיף בדיקה במוסך, אבל אם אין לך כוח גם בעזרת מולטימטר פשוט אפשר לעשות בדיקה. נערך לאחרונה על ידי tamos : 22-02-14 ב 13:16. |
|
|
|
|
|
#39 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: היה היתה ספייס ולא תהיה יותר
|
גם בלי ניסיון בהלחמה- מזמינים מאי ביי שני ממסרים בכמה עשרות שקלים,
מפרקים את המנוע מעבירים את המנוע עם הממסרים לכל טכנאי אלקטרוניקה שמלחים בעוד כמה עשרים שקלים. מחברים חזרה. ובערך ב100 שקל מסיימים עם מנוע שעובד לעוד כמה שנים טובות, כראה טוב ממה שיציעו לך בכל מקום אחר. (בו מחליפים לעיתים רק ממסר אחד אם בכלל כמו שקרה אצלי) אבל קודם כל כמובן לחבר ידאגנוסטיקה ולראות מה מפריע להגה - מנוע חשמלי, חיישן , מחשב הגה או לא נרשמה תקלה. חבל סתם לרוץ לעבוד על משהו שהוא לא הבעיה. |
|
|
|
|
|
#40 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
חברים !
כל העצות (של כולם) בשרשור יפות ונכונות. אבל יש לקחת דבר אחד בחשבון. לא לכול אחד יש זמן להעמיד את הרכב, ולחכות לחלק שיגיע בהזמנה. לא אחת נכתב בפורום (אולי לא באותו הנוסח) "הזמן שלי בעבודה יקר יותר, מעוד כמה שקלים שאשלם ואקבל את האוטו מהר". בכלל אני מציע לבעלי הספייס, להזמין את הממסרים, אפילו שההגה תקין עכשיו. ההוצאה ממש לא רצינית. יאיר, יש לי הפתעה עבורך, נחש איזה שני מכשירים, הזמנתי אתמול מאיביי ?. דוד.
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| ידית הילוכים לא חוזרת למרכז, פונטו HGT | Michael | פונטו - טכני | 6 | 05-11-09 23:12 |
| לכל חובבי הג'ימקאנות - ליגת MDC חוזרת לפעולה. | raanan_t | רכב כללי | 19 | 04-01-09 23:09 |
| תוסף דלק חוזרת | פורום הגראז' | 16 | 18-01-07 02:32 | |
| ידית המאותתים לא חוזרת. | פורום הגראז' | 1 | 13-10-06 16:45 | |
| פיאט 500 חוזרת עוד 500 יום. | פיאט אספנות | 2 | 05-05-06 14:44 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד