![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#1 | |
|
Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס דינאמיק
|
ערב טוב. האם יש לי בעיה בגיר הרציף?
יש לי בפונטו תופעה שמחמירה ואני חייב לנסות לאבחן אותה. מדובר בדינאמיק 2004 גיר רציף. מטופל בזמן. בעת עצירה ברמזור, הידית על D, מרגישים מדי פעם כאילו יש קפיצת טורים קטנה. כאשר מסתכלים על מחוג הסל"ד אין תזוזה. לאחרונה גם בזמן האצה, בעיקר בעליה, מורש מין גמגום קטן כזה. זה מרגיש כאילו משהו בתיבה הרציפה "מחליק", אני לא בטוח שאני יודע איך להסביר את זה. כשהבעיה רק החלה, לפני מספר חודשים קפצתי למוסך שמשון ביהוד וביקשתי שיעשו סיבוב, הבחור שנהג לא הרגיש שום דבר חריג ולא מצא כל בעיה. מה זה יכול להיות? האם יש סוג של קלאץ' שיכול להחליק? תודה מראש...אני מקווה שזה לא הולך לעלות לי בהחלפה של תיבה. שבת שלום.
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Member
|
שכחתי לציין מספק דברים :
הרכב עשה 145000 ק"מ, עבר טיפול מלא כשקניתי אותו - 135000 ק"מ. בטיפול עשו ניקוי בית מצערת. לאחרונה העברתי אותו טסט, ואני לא יודע אם יכול להיות לזה קשר לבעיה שתיארתי אבל פליטת הפד"ח הייתה גבוהה. ונתון נוסף- כאשר אני עומד עם הרכב ברמזור ומוציא את הידית למצב סרק, ה"קפיצה" שמורגשת בטורים/בתיבה נעלמת.
שבת שלום
נערך לאחרונה על ידי riluman : 23-03-12 ב 11:39. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
בעל מקצוע
מנהל
הגלגלים שלי: בראבו גיר רובוטי, פנדה גיר ידני
|
התקלה בפיאט פונטו "ספייס"
יתכן שרק יש "זיוף" קל במנוע ואתה טועה לחשוב שזה מתיבת ההילוכים.
הכי טוב להתחיל מבדיקת המצתים (פלאגים) שהם מתאימים במדויק למכונית (מקוריים) ושכוונם נכון. כמו כן לבדוק את חוטי ההצתה ולראות שאין מאחד מהם פריצת מתח רגעית. נא המשך לעדכן בממצאים ותוצאות, לכשיהיו. בברכה - רפי לין
|
|
|
#4 |
|
Member
|
תודה>
פלגים החלפתי במוסך מורשה בטיפול האחרון, אני מניח ומקווה ששמו לי מקוריים (על אף ששמו לי מים רגילים ברדיאטור ושמתי לב לזה, ואז רוקנו ושמו פראפלו), לגביי חוטי הצתה, אני אבדוק את זה בטיפול הקרוב. אבל יש לי שאלה, יכול להיות שחוטי הצתה שזולגים ישפיעו רק כשידית ההילוכים במצב D ולא ישפיעו כשהיא במצב סרק? הגמגום קורה גם כאשר מאיצים בעליה, ואילו בירידה זה לרוב לא קורה...אני לא יודע אם יש קשר, אז אני נותן את כל המידע שיש.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
בעל מקצוע
מנהל
הגלגלים שלי: בראבו גיר רובוטי, פנדה גיר ידני
|
"גמגום" מנוע מחוטי הצתה
זה יתכן יותר בזמן עומס על המנוע כעליה, מצב הילוך משולב (D) וכו'.
בברכה - רפי לין
|
|
|
#6 |
|
Member
|
שבת שלום
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו
|
נסה לנענע את המנוע כשמכובה ואם הוא זז בחופשיות אז תושבת גיר תחתונה או תושבת מנוע
הייתי מהמר על זה |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Member
|
ניסיתי עכשיו לנענע את המנוע>>
אין תזוזה מעבר לתזוזה בתוך התושבות, קשה לנענע אותו. בערב אני ינסה לראות אם יש זליגה מהחוטי הצתה. הבנתי שאפשר להתיז מעט מים משפריצר על החוטים כשהמנוע עובד, בחושך, ואפשר לראות ניצוץ לכיוון המנוע. אם יש ניצוץ, יש זליגה. זה מבחן שיעבוד בפונטו? אולי לא בריא להתיז מים על אזור חיבור החוטים לכוהיל? (התזה משפריצר כמו של תרסיס ניקוי לונות, לא צינור מים).
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
לא להתיז מים על החוטים כשהמנוע עובד ?.
דוד.
|
|
|
|
#10 |
|
Member
|
|
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| בעיה בגיר הרציף. | YAKOV | פונטו - טכני | 9 | 16-10-17 23:29 |
| בעיה בגיר אוף ? | eyaluriel | פונטו - טכני | 1 | 22-02-11 19:22 |
| בעיה בגיר? | sharonjust | פונטו - טכני | 5 | 18-10-09 00:10 |
| נורת תקלה בגיר הרציף כל לחיצה על הבלמים | YAKOV | פונטו - טכני | 7 | 19-03-09 20:07 |
| ספייס 2001 שעברה שיפוץ בגיר הרציף | Micronot | יעוץ ברכישת רכב | 2 | 04-06-08 23:45 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד