![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
|
|
#1 | |
|
Junior Member
הגלגלים שלי: פונטו XTZ
|
פונטו XTZ 2000: כרית אויר נפתחה בלי סיבה
במהלך נהיגה שגרתית לחלוטין, כרית האויר נפתחה פתאום. למותר לציין שזה מסוכן ביותר, המזל שזה קרה בכביש צדדי במהירות נמוכה. למישהו זה קרה? מה יכולה להיות הסיבה? מה לעשות/איך לתקן?
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
בעל מקצוע
מנהל
הגלגלים שלי: בראבו גיר רובוטי, פנדה גיר ידני
|
כרית אויר
צריך כעת להחליף את כרית האויר ואת מחשב כרית האויר.
כמו כן חובה לבדוק את צמת החשמל של מע' כרית/יות האויר ולוודא שבטעות לא התחבר אליה מישהוא (כגון רדיו, דיבורית וכו') מה שגרם לפתיחה פתאומית של כרית האויר. צריך גם לשים לב שאין נזילת מיים/נוזל קרור מנוע מרדיאטור החימום שבתוך הרכב ונמצא מעל מחשב כרית האויר, כי נזילה כזאת עלולה לגרום לקצר הפעלה כזה. אני מציין, שתופעה כזאת של פתיחת כרית אויר הנה נדירה מאוד. בברכה - רפי לין
|
|
|
#3 |
|
Junior Member
|
רפי, תודה על תשובתך. לפני כמה חודשים הצופר הפסיק לפעול, ובעל המוסך אמר שלתקן את זה אומר להתעסק עם כריות האויר וזה לא כדאי. במקום זה הוא סידר לנו כפתור קטן שמשמש אותנו כצפצפה. אתה חושב שזה קשור?
בכל מקרה אני חושב שזה חמור מאוד שזה קרה, זה היה יכול להגמר ממש בכי רע אילולא הרכב באותה שעה היה בכביש שומם יחסית. הטיפול שאתה מציע נשמע יקר - נראה לי שזה הזמן להפרד מחברת פיאט שמבחינתי איבדה אצלי את האמון.. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: הונדה האצ'בק
|
שלום רז,
הבעיה עם הרכב היא שקיבלת אותו יד שניה/שלישית, ואין לדעת מה עוללו לו הבעלים הקודמים. לכן זה לא נכון לומר "פיאט איבדה אצלך את האמון" כי אני גם נפלתי ברכב שעבר התעללות, אבל אני בטוח שאם הרכב היה אצלי/אצלך מיומו הראשון היינו נהפכים ל"חסידים" של פיאט. ויוכיחו זאת בעלים ראשונים של פיאט. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Junior Member
|
קיבלתי את הרכב עם 10000 ק"מ, כשהיה בן שנה, ואני לא פיספסתי שום טיפול. בינתיים את החלונות החשמליים כבר תיקנתי 3 פעמים (בשתי הדלתות!), החימום לא עובד אלא עם ריח חריף מאוד ויחד עם זה הרכב מתחמם כל הזמן. בא נאמר שאת כל אלו אפשר איכשהו לספוג (אם כי, רכב בן 10 כבר מתפרק כל כך?), אבל תקלה מהסוג שתיארתי - שמסכן חיים - זה משהו שלדעתי הוא חמור מאוד. הרכב הבא יהיה ממקור יותר אמין.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Administrator
מנהלמנהל
הגלגלים שלי: אונו - פונטו - פנדה
|
זאת הסיבה למה אמרתי שהוא לא מתוחזק כמו שצריך. אני מסכים איתך שטויוטה שנת 98' כנראה תסבול מפחות תקלות.
|
|
|
#7 |
|
Administrator
מנהלמנהל
הגלגלים שלי: אונו - פונטו - פנדה
|
רז, אני מצטער לשמוע שפיאט איבדה אצלך את האמון - אבל כדאי לציין שזה מאוד מאוד נדיר שכרית אוויר נפתחת סתם ככה.
למען האמת, המקרה הנוסף היחידי ששמעתי עליו היה בהאמר חדש. כמו שרפי ציין יכולים להיות הרבה גורמים לתקלה הנ"ל.
|
|
|
#8 |
|
בעל מקצוע
מנהל
הגלגלים שלי: בראבו גיר רובוטי, פנדה גיר ידני
|
צופר וכרית אויר
מתחת לגלגל ההגה, מתחבר אל מנגנון ידיות האתות/אורות/מגבים "סליל שעון" שהוא מעביר מגעי חשמל מסתובבים אל כרית האויר שבהגה ומלחצני הצופר בהגה אל מע' הצופר.
יתכן שמי שביצע מעקף עם לחצן בצד לצופר גרם בכך גם להפעלת כרית האויר. אילתורים אינם במקום ברכב מודרני שמשופע במע' ממוחשבות ואלקטרוניות. בברכה - רפי לין
האתר לחיפוש מוסכים ושרותי רכב www.musach.co.il פורום טכני לרכב www.musach.co.il/forum פייסבוק http://www.facebook.com/profile.php?id=600554043 נערך לאחרונה על ידי רפי לין : 17-02-10 ב 09:24. |
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| נורת כרית אויר נדלקה ללא סיבה, ספייס SX 2002 | ronesbones | פונטו - טכני | 8 | 22-12-09 21:57 |
| מנורת כרית אויר. | YOSI-BR | פונטו - טכני | 15 | 19-04-09 00:23 |
| נורית כרית אויר | gimiuz | פונטו - טכני | 9 | 15-04-09 01:26 |
| נורת כרית אויר | Punto03 | פונטו - טכני | 1 | 01-04-08 19:21 |
| נורית כרית אויר נדלקה | אינטנסיב | בראבו - טכני | 7 | 28-02-08 18:20 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד