![]() |
פונטו XTZ 2000: כרית אויר נפתחה בלי סיבה
במהלך נהיגה שגרתית לחלוטין, כרית האויר נפתחה פתאום. למותר לציין שזה מסוכן ביותר, המזל שזה קרה בכביש צדדי במהירות נמוכה. למישהו זה קרה? מה יכולה להיות הסיבה? מה לעשות/איך לתקן?
|
כרית אויר
צריך כעת להחליף את כרית האויר ואת מחשב כרית האויר.
כמו כן חובה לבדוק את צמת החשמל של מע' כרית/יות האויר ולוודא שבטעות לא התחבר אליה מישהוא (כגון רדיו, דיבורית וכו') מה שגרם לפתיחה פתאומית של כרית האויר. צריך גם לשים לב שאין נזילת מיים/נוזל קרור מנוע מרדיאטור החימום שבתוך הרכב ונמצא מעל מחשב כרית האויר, כי נזילה כזאת עלולה לגרום לקצר הפעלה כזה. אני מציין, שתופעה כזאת של פתיחת כרית אויר הנה נדירה מאוד. בברכה - רפי לין |
רפי, תודה על תשובתך. לפני כמה חודשים הצופר הפסיק לפעול, ובעל המוסך אמר שלתקן את זה אומר להתעסק עם כריות האויר וזה לא כדאי. במקום זה הוא סידר לנו כפתור קטן שמשמש אותנו כצפצפה. אתה חושב שזה קשור?
בכל מקרה אני חושב שזה חמור מאוד שזה קרה, זה היה יכול להגמר ממש בכי רע אילולא הרכב באותה שעה היה בכביש שומם יחסית. הטיפול שאתה מציע נשמע יקר - נראה לי שזה הזמן להפרד מחברת פיאט שמבחינתי איבדה אצלי את האמון.. |
שלום רז,
הבעיה עם הרכב היא שקיבלת אותו יד שניה/שלישית, ואין לדעת מה עוללו לו הבעלים הקודמים. לכן זה לא נכון לומר "פיאט איבדה אצלך את האמון" כי אני גם נפלתי ברכב שעבר התעללות, אבל אני בטוח שאם הרכב היה אצלי/אצלך מיומו הראשון היינו נהפכים ל"חסידים" של פיאט. ויוכיחו זאת בעלים ראשונים של פיאט. |
קיבלתי את הרכב עם 10000 ק"מ, כשהיה בן שנה, ואני לא פיספסתי שום טיפול. בינתיים את החלונות החשמליים כבר תיקנתי 3 פעמים (בשתי הדלתות!), החימום לא עובד אלא עם ריח חריף מאוד ויחד עם זה הרכב מתחמם כל הזמן. בא נאמר שאת כל אלו אפשר איכשהו לספוג (אם כי, רכב בן 10 כבר מתפרק כל כך?), אבל תקלה מהסוג שתיארתי - שמסכן חיים - זה משהו שלדעתי הוא חמור מאוד. הרכב הבא יהיה ממקור יותר אמין.
|
רז, אני מצטער לשמוע שפיאט איבדה אצלך את האמון - אבל כדאי לציין שזה מאוד מאוד נדיר שכרית אוויר נפתחת סתם ככה.
למען האמת, המקרה הנוסף היחידי ששמעתי עליו היה בהאמר חדש. כמו שרפי ציין יכולים להיות הרבה גורמים לתקלה הנ"ל. |
צופר וכרית אויר
מתחת לגלגל ההגה, מתחבר אל מנגנון ידיות האתות/אורות/מגבים "סליל שעון" שהוא מעביר מגעי חשמל מסתובבים אל כרית האויר שבהגה ומלחצני הצופר בהגה אל מע' הצופר.
יתכן שמי שביצע מעקף עם לחצן בצד לצופר גרם בכך גם להפעלת כרית האויר. אילתורים אינם במקום ברכב מודרני שמשופע במע' ממוחשבות ואלקטרוניות. בברכה - רפי לין |
מי יודע, אולי יש צדק במה שאתה אומר, אם כי זה כבר ככה מספר חודשים. בכל מקרה אני זוכר אז שהחשמלאי אמר שלתקן את הצופר יעלה אלפי שקלים - לי זה נשמע אבסורד במקרה הטוב. להתקין כפתור שמתחבר ישירות לצופר (מנגנון הכי פשוט שקיים, עם הידע המינימלי שלי בחשמל) לא אמור לאחר תקופה כל כך ארוכה פתאום להפעיל את הכרית אויר. ככה או ככה לדעתי יש לפיאט אחריות במה שקרה, ולא משנה אם יש חיבור מאולתר לצופר או לא. אני מקווה שכאשר אגש למוסך המרכזי הם יקחו אחריות, ולפחות ידאגו להחזיר כרית אויר חדשה במקום הישנה (לא שזה ימנע ממני למכור את הרכב מייד). מספיק אנשים שדיברתי איתם זועמים על המקרה ומעודדים אותי לנקוט בצעדים יותר תקיפים, אבל זה ממש לא הסגנון שלי, אם כי אם בעוד חודש למישהו אחר שנוהג בפונטו מהשנתון שלי תתפוצץ כרית אויר באמצע נהיגה בכביש מהיר וחס ושלום יקרה משהו חמור, לא אוכל להמלט מהתחושה שלי יש אחריות שלא הפצתי את הסכנה בעצמי בעוד מועד.
|
*** תסתכל על הצד החיובי של העניין יש לך עילה לתביעה נאה. דבר שני לי בבראבו לא עבד הצופר פתחתי את ההגה וגיליתי שהחוט קפיץ המדובר קרוע באמת עניין של כמה מאות שקלים... לכן החלפתי הגה לאחד בלי כרית אוויר ועם מנגנון פשוט סתם מיותר ושובר את האף...
|
בוא נבחן את זה שוב:
קיבלת את הרכב לאחר שנה ו-10K ק"מ. מצויין. הרכב יחסית ותיק - וכן, פיאט עלולה לעשות צרות אחרי פרק זמן כזה, מה שלא יגידו כאן, זו לא מזדה. אבל בוא לא נפתח את זה. בכל מקרה, לעצם העניין, אתה אומר שהחימום עובד, אבל מוציא ריח רע, וגם הרכב מתחמם. אני מסיק מזה שרדיאטור החימום שלך כנראה נוזל - ולכן אתה מריח את נוזל הקירור (לא נעים, ובטח גם לא הכי בריא) ונוסע עם רכב מתחמם - שזו תקלה שדורשת תיקון מיידי. אם המצב הזה של הנזילה המשיך, כנראה שנזילת הקרר על פקוד כריות האויר גרם להפעלת הכרית - ואולי כפי שאומר רפי - זה בכלל התיקון ה"עוקף" - דבר שלא בריא אף פעם. מכאן זכותך לתקן או למכור, זה לא קשור לפיאט או לא, למרות שבלי ספק מדובר ברכב מעט פחות אמין מרכב יפני ממוצע. מצד שני, מדובר ברכב זול ואמין באופן יחסי - ואת השנים שבהם הרכב תפקד כמו שצריך, ובהשקעת קניה לא גדולה ביחס לדגמים אחרים - צריך לזקוף לחיוב. |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 01:31. |