![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| אונו - טכני טכני - דגמי אונו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
|
|
#1 | |
|
Member
הגלגלים שלי: פיאט אונו s70
|
שאלות על אונו 1400
שלום לכולם,אתמול התחדשתי באונו לבנה יפהפיה ואני רוצה להתחיל בשיפוצים אבל חסר לי מידע אז ככה...כמה ליטר שמן מנוע נכנסים בה ואיזה סוג אתם ממליצים לי? כמה אנטי פריז וכמה מים לשים והאם ממלאים דרך מיכל עיבוי או דרך רדיאטור? האם יש סוגים לאנטי פריז כי כבר יש לי משו... 5 טיפות שמן בלילה זה רציני? האם יש אתר שאני יכול לראות את כל המידע הזה? תודה רבה מראש
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
כתבנו בצפון
הגלגלים שלי: :
|
אתה יכול לראות את המידע הזה בספר רכב- הנתונים מתוכו:
קיבולת שמן המנוע באונו 1372 סמ"ק: כולל מסנן: 4.05 ליטרים. כולל מסנן ומעברים: 4.40 ליטרים. יצרן פיאט ממליץ על שמן סמי סינטטי מסוג לניה או סופרלוב EX-2, להחלפה אחרי 15K או שנה- המוקדם מבניהם. קיימת גם אפשרות להשתמש בשמני מנוע מינרליים: שמנים סמי סינטטיים: ESSO סופרלוב EX-2 שמנים מינרליים: דלקול 20-50 SG בנוגע לנוזל הקירור יש למלא נוזל "פראפלו" או נוזל קירור איכותי כמו "פרסטון". אם יש לך נזילת שמן מתחת לרכב גש למוסך, שם ישטפו את גחון/ תא מנוע הרכב בקיטור ויראו מאיפה הנזילה, יכול להיות מאטם מכסה שסתומים שנוטה לנזול. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Member
|
עוד כמה שאלות
עזרת לי מאוד תודה, הייתי במוסך 3 פעמים בערך בחיים ואני לא מבין איך העניינים האלו עובדים, אז אני ניגש למוסך מבקש בדיקה כמו שהסברת,אני משלם עליה? אני חייב גם לטפל אצלם? ובנוגע לספר רכב,אין לי כזה ובגלל זה חשבתי שאפשר למצוא על גבי הרשת... יש לי עוד שאלות 1.ירידה קטנה ואז עליה בטורים על מה זה יכול להצביע? 2. אני מכונאי בצבא עם מעט נסיון, איזה טיפולים אני יכול לעשות בעצמי ובלי ליפט? 3. היכן אני יכול לקנות חלקים באיזור בית שמש רמלה? סליחה על החפירה אבל זה המקום היחיד שמכניס אותי לעניינים. תודה מראש
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
כתבנו בצפון
|
במידה ואתה מבקש בדיקה לאיתור דליפת שמן אז נהוג גם לתקן את התקלה במוסך. במידה ואתה לא מוכן לתקן את הרכב לאחר כשהתגלתה מקור הנזילה בעל המוסך יכול לחייב אותך בעלות שעת עבודה בד"כ.
שים לב שיש להביל בין הזעות שמן לנזילות של ממש. הזעות בד"כ לא מתקנים, גם אצלי יש הזעות קלות אך כשהיתה בעיה עם האטם מכסה שסתומים ניגשתי להחליף. לפי מיטב ידיעתי לא ניתן למצוא ספר רכב של האונו (בעיקר בעברית) ברשת. במידה ואתה מכונאי (אפילו עם ניסיון מועט) אני מאמין שאתה יודע פחות או יותר אילו טיפולים אתה יכול לעשות ללא ליפט. בעיקרון הייתי מתחיל בטיפול 10K, את עיניין החלפת שמן המנוע ומסנן השמן הייתי ניגש למישהו עם ליפט. לגבי עיניין הטורים ומציאת חלקים אינני יכול לעזור לך, במידה ויהיה מישהו שיודע אני מאמין שהוא יגיב. נערך לאחרונה על ידי stio : 19-05-08 ב 19:35. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Member
|
הבנתי
בצבא הזעה זו שלולית של 3 ס''מ אצלי יש 5 טיפות קטנות אחרי לילה שלם. נניח שזו הזעה לך תמצא עכשיו מוסך אצלנו שלא יחליט שאני צריך טיפול רציני. תודה על העזרה
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
כתבנו בצפון
|
כמה שמן אתה מוסיף בשבוע אחד וכמה ק"מ הרכב עובר בממוצע בשבוע זה?
כמו כן, כמה ק"מ המנוע עבר בסה"כ? |
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| ברשותי אונו 92 1400 מספר שאלות.. | uno kashi | אונו - טכני | 6 | 02-04-08 01:26 |
| אונו מתחממת (או שלא?)[אונו שנת 95 מנוע 1400] | eliran_a | אונו - טכני | 8 | 10-03-08 23:27 |
| אונו 96 1400 לפירוק | מכירה | 0 | 03-09-07 21:26 | |
| מזרק - פיאט אונו 1400 הזרקה | פורום הגראז' | 5 | 31-05-07 16:30 | |
| בבקשה ספר רכב לפיאט אונו 1400 IES 94 | פורום הגראז' | 2 | 27-12-06 19:26 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד