![]() |
|
![]() |
אונו - טכני טכני - דגמי אונו בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
![]() |
#1 | |
Member
הגלגלים שלי: minichamp, maisto, burago
|
בעיית איתותים לא פועלים (אונו 1.3 שנת 90)
שלום לכולם.
בזמן האחרון האיתותים (כולם) לא עובדים לסירוגין. ללא כל סיבה נראית לעין הם פעם עובדים ופעם לא עובדים. בד"כ משחק עם כפתור המצוקה עוזר והאיתותים חוזרים לפעול אולם לאחר מכן בצורה רנדומלית הם יכולים שוב פעם להפסיק לפעול או להמשיך ולפעול רגיל עד לפעם הבאה. כשאני אומר לא פועלים זה אומר שאין אפילו צליל של ממסר האיתות וכמובן שהאיתותים לא פועלים. לפני מספר ימים פירקתי את כפתור המצוקה (4 ווינקרים), ריססתי עליו ספריי מגעים ועל חיבורי החשמל שלו, הידקתי הכל וחיברתי בחזרה. לכאורה זה עזר, כי למשך יומיים שלושה הווינקרים פעלו בסדר, אולם אתמול הבעיה חזרה שוב פעם. פירקתי את חובק ההגה ושיחקתי עם הממסר איתות, אולם גם זה לא עוזר. הדבר היחידי שאיכשהו מחזיראת האיתותים זה משחק עם כפתור המצוקה, אולם לא תמיד גם זה עוזר ואני מוצא את עצמי לוחץ 20 פעם על כפתור המצוקה ושום דבר לא עוזר. התופעה הנ"ל יכולה לקרות כשאני מפעיל וינקר, הוא עובד, ואז לאחר שהידית אמורה לחזור למקומה, הווינקר פתאום מפסיק לפעול והידית חוזרת למקומה. זה יכול גם לקרות בקו ישר, שפתאום אין איתות. מה יכולה להיות הבעיה? העניין הוא שזה בא והולך ולכן לא ניתן להספיקו להגיע לחשמלאי, אני מהמר שמדובר בכפתור המצוקה או בחיבורים שמגיעים אליו, אולי מדובר בידית האיתות עצמה? כמה אמור לעלות כפתור מצוקה לבד? וכמה יעלה העניין אם אני אחליף את כל הפאנל של כפתור המצוקה, הפעלת האורות, ואורות הערפל, כלומר את כל הפאנל שמשמאל להגה? כמה אמור לעלות ממסר איתות? האם יש סיכוי למצוא את כל הנ"ל אצל סודאי או מ.י.ר? ומה סדר גודל המחירים? הרכב הוא אונו דור ראשון 1.3 שנת 90. תודה רבה לעונים. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
מנהלמנהל
הגלגלים שלי: אונו - פונטו - פנדה
|
אתה צודק, זה באמת נשמע כמו כפתור מצוקה שהולך לעולמו.
תרים טלפון לסודאי ומיר, אולי יש להם כאלה.
![]() |
#3 |
בעל מקצוע
מנהל
הגלגלים שלי: בראבו גיר רובוטי, פנדה גיר ידני
|
חנויות חלפי פיאט
והכוונה היא לחנויות חלפי פיאט:
1. "מ.י.ר חלפים" שברח' המסגר 70 ת"א, טל' 03-5620275. 2. "נחום סודאי" שברח' בן אביגדור 3 ת"א, טל' 03-5618052. בברכה - רפי לין ![]()
![]() |
#4 |
Member
|
קודם כל תודה על התשובות.
התקשרתי למיר ולסודאי ולשניהם אין כפתור 4 וינקרים. פירקתי את כפתור ה4 וינקרים, ניקיתי אותו בלחץ אוויר עם ספריי מגעים, גירזתי אותו בחזרה והרכבתי אותו. כמובן שהכל התחיל לעבוד. בדקתי את הריליי גם הוא עובד. לאחר כמה ימים שוב פעם אותה התופעה, שום דבר לא עובד. מה שמעניין זה שברגע שאני לוחץ על כפתור ה4 וינקרים בפעמים הראשונות זה עזר ואכן האיתות חזר למשך כמה שעות או ימים אפילו, אולם לאחר מכן אפילו משחק עם ה4 וינקרים לא עזר והאיתות פשוט מת. דבר נוסף הוא שברגע שאני לוחץ על 4 וינקרים אני שומע את הממסר עושה את הצליל שלו (עמין קליק רגיל), אבל אין שום איתות, אם אני לוחץ מהר על כפתור ה4 וינקרים כמה פעמים אני שומע את הממסר משמיע כמה קליקים, אולם עדיין אין איתות. פירקתי את הריליי המקורי, הביאו לי ריליי מפיג'ו 205 (הריליי משותף לעוד כמה מכוניות, שה205 היא אחת מביניהם), אמרתי ננסה לשים את המקורי ולראות אם זה עובד, והפלא הפלא פתאום האיתות עובד (מיותר לציין שגם עם הריליי החדש מפיג'ו 205 האיתות עובד). כרגע אני פשוט אובד עצות, האיתות חוזר והולך מעצמו, מבלי שאני עושה כלום בעצם. את הריליי המקורי פירקתי והמעגל החשמלי שלו נראה שלם ולא מפוחם. כפתור המצוקה גם כן פורק, נוקה וגורז. האם יכול להיות שהריליי פעם מתפקד ופעם לא מתפקד? או אולי זו פשוט בעיה של אספקת חשמל לכפתור ה4 וינקרים? או בעיית אספקת חשמל לריליי? תודה לעונים. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
בעל מקצוע
מנהל
הגלגלים שלי: בראבו גיר רובוטי, פנדה גיר ידני
|
אתותים
בצע מעקף של מתג אתות החרום ע"י ניתוק מחבר מתג אתותי החרום וגישור קבוע בין החוט תכלת/צהוב לבין החוט תכלת/סגול וכך אתה מספק זרם בהפעלת מתג הצתה לממסר האתותים ללא תווך המתג אתות חרום ואז אמורים לפעול האתותים הרגילים מהידית.
אם כעבור זמן תראה שהכל תקין אז מתג אתות החרום הוא מקור הבעייה ואם עדיין תופיע הבעייה אז או שהממסר פגום או ידית האתותים. סביר למדי שהתקלה הנה ממתג אתותי החרום. נא עדכן בתוצאות וממצאים. בברכה - רפי לין ![]()
![]() |
#6 |
Member
|
אז ככה: החשד שלי נפל על הממסר, ואכן נפלה הזדמנות והאיתות לא פעל, מיד החלפתי בממסר מפיג'ו 205 והכל התץחיל לעבוד, החלפתי עוד כמה פעמים ובדקתי אכן הממסר הלך. כרגע אני נוסע עם הממסר של ה205 והכל פועל כשורה טפו טפו טפו.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
איתותים ברכב לא תקינים.... | פורום הגראז' | 1 | 18-08-07 21:20 | |
אונו S-60 93 בעיית מים מהאגזוז | פורום הגראז' | 5 | 09-03-07 20:50 | |
בעיית חימום בפיאט אונו. | פורום הגראז' | 2 | 28-12-06 10:47 | |