![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
|
|
#1 | |
|
Junior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס
|
חיישן חמצן
לפני כמה ימים נדלקה אצלי ברכב מנורת ניהול המנוע.
המנורה דלקה לפני כחודש וחצי כאשר קניתי את הרכב. הוסכם עם הבעלים הקודמים שהוא יתקן את התקלה במוסך מורשה של פיאט ואכן הוא תיקן והמנורה כבתה. בקבלה מהמוסך כתוב שבוצעה בדיקת מחשב, כתוב על פירוק והרכבה של הקונקטורים למחשב + לחיישן חמצן וניקוי מגעים ואיפוס קודי תקלה. היום (אחרי חודש וחצי) לקחתי את הרכב למוסך מורשה של פיאט בירושלים (טורינו) על מנת לעשות בדיקה במחשב של פיאט ולברר מה התקלה. הם הודיעו לי שהחיישן חמצן תקול וש"כנראה" הוא הגורם לנורה הדולקת. החלפת החיישן תעלה 930 כולל ההתקנה. רציתי להתייעץ אתכם ו- א' לדעת בדיוק מה החשיבות של החיישן חמצן? אם הכרחי שהוא יהיה מקורי של פיאט? ב' אם לדעתכם זאת הבעיה שגורמת לנורת המנוע להדלק? כי לפי ההגיון אם החיישן חמצן תקול, הוא לא אמור לדווח למנוע על תקלה כי הוא בעצמו מקולקל. ככה שאם יש קורוזיה או זיהום אוויר, החלפת החיישן לא בוודאות הפתרון ג' 930 מחיר סביר? תודה רבה למי שיכול לעזור ולייעץ! רם |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו 96
|
קח בחשבון שחיישן של חברה איכותית NGK או Bosch עולה 300 שקל חדש.
לדעתי מוגזם ביותר לשלם 900 על אחד מקורי כזה לפונטו ספייס אם זאת אכן התקלה. כמובן שעדיף לעשות את זה במוסך אם אין לך את הידע כי גם צריך להתחבר למחשב כדי לאפס את התקלה במידה ונשארה אבל המחיר בהחלט מוגזם. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
|
שלום,
אני יכול לשתף אותך בסיפור שלי , עד לפני חודשיים הרגשתי צריכה אדירה אבל אדירה של דלק , ושום נורה לא דלקה בלוח שעונים , אחרי המון חיפוש ו"שאיבה" של ידע הבנתי שיכול ליהיות שני מצבים , **ממיר קטליטי **חיישן חמצן הלכתי למוסך לבדיקת מחשב והכן הופיע כי חיישן החמצן תקול (עדין היו אנשים שחשבו שהבעיה טמונה בממיר) ,אחרי חיפושים באינטרנט , מומלץ או על חיישן בוש או NTK (של NGK) ,שניהם עולים 300 שקל (תוכל להזמין מEBAY מקורי של בוש עם שילוח מהיר במחיר זהה) והחלפה ממש אבל ממש פשוטה (לקחו לי עלייה 200 שקל ,כי עדין רציתי שזה יבוצע במוסך והכי חשוב , חיבור שנית למחשב הרכב כדי לאפס את התקלה ) ואכן זה פתר את הבעייה , איך שהוצאנו את החיישן , הוא היה ניראה "רע" בלשון המעטה , הוא היה מקורי בן 10. הרכב חזר לעצמו , סחב וכמובן צריכת הדלק חזרה ליהיות מעולה ! מדובר על פונטו ספייס 2003 דגם SX |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Junior Member
|
אני עדיין אבל לא מבין איך החלפת חיישן משפרת את צריכת הדלק..מה בדיוק התפקיד של חיישן החמצן??
דרך אגב הצריכת דלק שלי לא רעה..1.15-16 ואני אעשה את זה במוסך..השאלה איזה...כנראה שלא במורשה של פיאט. השאלה היא אם כדאי להשקיע בחיישן הזה? כי אני יכול למצוא מקום שיתקינו לי אותו ב-400 שקל רק שהוא לא יהיה מקורי של פיאט נערך לאחרונה על ידי ram.bellassen : 09-10-13 ב 20:33. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Senior Member
|
חיישן חמצן , תקנו אותי אם אני טועה , יכול לגרום לך לסטייה של עד 40 אחוז מצריכת הדלק ,תפקידו של חיישן למדא לגלות את כמות החמצן במע' הפליטה, לתרגם אותו למתח למחשב האלקטרוני ברכב. המחשב יאמוד את המתח התקבל מחיישן למדא ויגדיל או יפחית את כמות הדלק המסופקת בכדי לתקן את היחס דלק/אויר או לשמור על למדא 1.0.
כמובן לא במוסך מורשה חבל חבל על הכסף ! ולא צריך מקורי , אומר שנית ,NTK או בוש , שניהם עושים את העבודה בצורה מצויינת ! |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Junior Member
|
אחלה,תודה רבה!
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Junior Member
הגלגלים שלי: שברולט
|
צטט:
תשובה "כנראה" היא לא תשובה מספקת עבורי, אם אתה רוצה לקבל תשובה מלאה עליך לגשת לאותו מוסך ולבקש ממנו שיתחבר למחשב סורק תקלות על מנת לאתר ולבדוק מה התקלה, ומה המספר קוד שלה. לפי זה יהיה לך יותר קל לדעת מהי התקלה ברכב. מחיר של חיישן מקורי עומד בסביבות המחיר שאמרו לך. המחירים של מקורי טיפה יקרים. יש לך שם שני חיישני חמצן, תשים לב שעליך להחליף את החיישן המתאים , שלא יהיה מצב שאתה מחליף ולא פותר תקלה. חיישן חמצן פגום עלול לפגוע להשפיע בתצרוכת הדלק, במידה והוא משפיע על התערובת של הדלק מבחינת זיהום האוויר- דרך בדיקת 4 גזים. יש היום חלופיים זולים יותר ממחיר המקורי שאתה יכול להתקין ברכב שלך. ממיר קטליטי, חיישן חמצן, חיישן למדה www.egzozim.co.il |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Junior Member
|
כשאני אומר "כנראה" אני מתכוון שזה מה שהם אמרו לי..ברור שיש לי העתק עם הבעיות בפירוט כולל מספר התקלה. אבל למרות זאת מנהל המוסך אמר שאי אפשר להתחייב ב100 אחוז שאכן החלפת החיישן חמצן תפתור את תקלת הנורה הדולקת..ז"א שיש סבירות שהיא נדלקת מבעיה אחרת.
![]() יש כאן 2 תקלות, מה בדיוק השנייה, אני לא הבנתי. ואיפה מצוין אם זה קדמי או אחורי?(החיישן חמצן התקול) |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Member
הגלגלים שלי: מאזדה 2\פיאט בראבו
|
צטט:
מדובר על הלמדה שמעל הממיר. ז"א הראשונה. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Junior Member
|
ז"א מקדימה?
ומה הבעיה השנייה שמצוינת? ולדעתך באמת יש מצב שהחוט יהיה מנותק והם יגידו לי להחליף חיישן??זה רשלני ביותר |
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| חיישן חמצן | קליין | פונטו - טכני | 0 | 13-08-11 15:54 |
| חיישן חמצן | קליין | פונטו - טכני | 4 | 06-08-11 22:29 |
| חיישן חמצן | שמואל33 | פונטו - טכני | 5 | 02-10-10 22:06 |
| פונטו 98 נכשלה בטסט על חיישן חמצן.מהיכן לקנות חיישן חמצן?[מקורי עולה 870-1000 ש"ח] | shay2828 | פונטו - טכני | 11 | 08-08-10 12:50 |
| חיישן חמצן | yair068 | פונטו - טכני | 1 | 01-08-10 10:35 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד