![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| בראבה - טכני טכני - דגמי בראבה בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
|
|
#1 | |
|
Junior Member
הגלגלים שלי: בראבה 1.6
|
ציר דלת שבור
שלום,
הציר העליון של דלת הנוסע הקדמי נשבר וזה גורם לשקיעת הדלת בפתיחה ולסגירה לא אטומה. בעיה זו מגבירה מאוד את רעש הרוח, פוגעת ביכולת המיזוג ובאופן כללי מרגישה לא בטיחותית. אני רוצה מאוד לתקן את הבעיה אבל לא יודע איפה ניתן לקנות את הציר במחיר הוגן, או לפחות סביר. אשמח אם תוכלו להפנות אותי לחנות חלפים חדשים או משומשים באזור רחובות. בדקתי אצל שני פחחים ברחובות - שניהם הסכימו שמדובר בציר שבור, אחד רוצה 300 ש"ח על החלק לפני עבודה ומע"מ והשני טוען שיוכל לסדר לי "קומבינה". לגבי הציר, מדובר בחלק מתכתי וקטן ללא שום תחכום או מכניקה מורכבת ולכן לא שווה 300 ש"ח, וקומבינות בתשלום, הן לא ממש הסגנון שלי. חג שמח |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
מאחר ופחח אחד אמר לך שיעשה קומבינה, נראה לי שרק הפין ניגזר.
אם אכן כך, יש ברשותי פינים וגם צירים. קפוץ אלי ותקבל חינם וגם הדרכה כיצד לבצע. פתח את הדלת, צלם והעלה לפורום. ד"א איך נישבר הציר ?. דוד.
|
|
|
|
#3 |
|
Junior Member
|
תמונות של הציר
קצת קשה להבחין בבעיה לכן צרפתי שתי תמונות להשוואה:
בתמונה הראשונה (הימנית) אני תומך בדלת כך שהיא ניצבת באופן שהיה עם ציר תקין. בתמונה השנייה (השמאלית) אני לא תומך בדלת. ניתן לראות בתמונה השנייה ששני חלקי הציר, האחד מחובר למסגרת הדלת והשני לדלת, אינם מקבילים כיוון שהדלת קצת "נופלת". אני לא יודע איך נשבר הציר כיוון שקיבלתי את הרכב (מאימי) עם הבעיה, אבל אני מעריך שזה כשל התעייפות של החומר. דרך אגב, תוך כדי חיפוש באינטרנט הגעתי לפורום של בראבה ושם נכתב ששבירת צירי הדלתות הינה בעיה ידועה ברכב הזה. כיוון יש אצלי קצת חריקות גם בדלתות אחרות, אולי יש אמת בטענה... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Junior Member
|
דוד,
איך אני מגיע אליך? איפה אתה נמצא? אני אשמח מאוד לקבל את עזרתך. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט אונו,יונדאי אקסנט,מיצובישי מאגנום
|
כניראה שהציר ניגזר אצלך כתוצעה מהיתפסות עקב חלודה כפי שצינת הדלתות חורקות וזו תופעה ידוע ברכבים מסוג זה כפי שגיליתה אז בכדי למנוע מצב דומה בשאר הדלתות עליך לשמן מידי פעם את הצירים כדי שלא יתפסו מחלודה ולכלוך
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Junior Member
|
דרוש ציר דלת!
אני מוכן גם לשלם בתנאי שהמחיר סביר. פירקתי את הדלת וראיתי שאכן הציר העליון נגזר. הציר דומה בצורתו לפין של באולינג, רק הרבה יותר קטן. לא ניתן לראות התמונות, אך החלק העבה של הציר "יושב" בתוך "בית ציר" שמחובר בריתוך לדלת ואילו החלק הצר של הציר פונה כלפי מטה ונמצא בתוך החלק שמחובר לשילדת הרכב. אני עדין לא בטוח שאפשר להפריד בין "בית הציר" לציר, אבל להחליף את הבית ידרוש לחתוך אותו ולהלחים את החדש לדלת - סיפור מורכב מבחינתי. הסיבה שהדלת לא מתנתקת לגמרי ועדין נפתחת ורק עם שקיעה קטנה יחסית היא שהציר נגזר בתוך "בית הציר". אם היה נגזר באזור החשוף שבין "בית בציר" לחלק שמחובר לשלדה הדלת הייתה שוקעת יותר וגם הציר התחתון היה נשבר. אשמח מאוד לעזרה. תודה ושבוע טוב. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
כתבנו בצפון
הגלגלים שלי: :
|
היתה לי אותה הבעיה עם דלת קדמית (נהג) באונו. הפתרון היה לגשת לפחח (מוסך משפחתי במקרה שלי) שריתך את הציר המקורי חזרה חינם לחלוטין.
בזמנו היתה תקופה כשפתחתי את דלת הנהג היא שקעה קצת, ובשלב מסויים התנתקה לגמרי ונפלה. נכנסתי מדלת אחרת ונסעתי אליו כאמור. נסה לבדוק אצל פחחים אחרים. |
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| אוףףף!! חלון שבור בפונטו | Noa20 | בעלי מקצוע | 2 | 21-04-13 01:53 |
| מגן שמש שבור בפונטו ספייס | ffiiaatt | פונטו - טכני | 6 | 01-07-10 17:51 |