![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| אונו - טכני טכני - דגמי אונו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
|
|
#1 | |
|
Member
הגלגלים שלי: אונו S70 הזרקה
|
פיאט אונו 95 1.4 הזרקה - פיצוצים מהבית מצערת
שלום לכולם ..
אשמח לקבל עזרה בדבר מאוד מוזר שקרה לי היום . אז ככה ברשותי פיאט אונו שנת 95 מנוע 1.4 הזרקה - כיום הרכב עובד כבר שנה וחצי והחלטתי להביא אותו למצב תצוגה ע"י שיפוץ כלל הרכב זה התחיל בהורדת הדשבורד ותיקון כל צמות החשמל של הרכב , השתלת מערכת ורמקולים ענקיים בדיפון דלתות ועוד המון דברים ... כחלק מהשיפוצים הורדתי קרטר שמן כדי לרוקן לחלוטים ( או כמה שאפשר ) את כל השמן הישן מהמנוע ולנקות את המערכת + טיפול מלא שכלל את כל הפילטרים האפשריים ( מקוריים בלבד ) החלפת מצבר ועוד המון דברים ... לאחר הטיפול האוטו נסע ממש מצויין ממש נהנתי ממנו כמו בימים הטובים .. רק דבר אחד הטריד אותי .. היה מין רעש חריקה מאזור הדיסטורבוטור .. ברוב חוכמתי פתחתי אותו והתחלתי לנקות אותו עם ספריי קרבורטורים וגירזתי את המוט המרכזי שלו .. לאחר הרכבה בחזרה ככל הנראה התבלבלתי בחוטים של הפלאגים וניסיתי להניע והתחילו כל מני רעשים ופיצוצים מאיזור בית המצערת .. בהתיעצות עם חבר הוסבר לי שכנראה הפלאגים מתו לגמרי לאחרי הבילבול ניקיתי וייבשתי את הדיסטורבוטור ואת כל הגריז שהיה ושוב קניתי סט פלאגים חדש הפעם חיברתי את החוטים כמו שהוסבר לי 1342 עם כיוון השעון .. אבל לצערי עדין התקלה קיימת .. הרכב מניע ולא נחנק בסרק .. הבעיה היא שאיך שנוגעים בדוושת הגז האוטו מייצר פיצוצים נוראיים מתוך בית המצערת .. ואבל רק בטורים הנמוכים כלומר כשעולים בטורים הכל נראה תקין לחלוטין .. רק בטורים נמוכים ובנגיעה בדוושת הגז .. מה עושים ?!?! מצטער על החפירה אבל צריך לדעת רקע לדעתי לפני שמבינים את הסיפור .. אשמח לעזרה חברים המצב אבוד ניסיתי כבר 3 סטים של פלאגים חדשים .. ועדיין לא יודע מה לעשות . תודה רבה לכל העוזרים .
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט אונו,יונדאי אקסנט,מיצובישי מאגנום
|
תבדוק תיזמון הצתה אולי הדיסטריביוטור זז מה מיקום שלו כשפירקתה את המכסה כי האומים שלו הישתחררו עם השנים אם אין לך אקדח תיזמון הצתה תכוון את המנוע לנקודה מתה עליונה (tdc) ותיראה שהזרוע מול המיקום הנכון
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Member
|
תודה על העזרה אבל אני חייב לציין דבר .. לא פירקתי את הדיסטורבוטור לגמרי .. פירקתי רק את המכסה פלסטיק הקטן שעליו מתחברים הכבלים של הפלאגים כלומר רק את המכסה הקטן עם ה4 חורים לכבלים .. לא פירקתי את הדיסטורבוטור מהצד שמחובר למנוע .. כן ווידאתי שהאומים סגורים ומחוזקים הם היו בסדר .. כך שאני לא שינתי את תיזמון ההצתה וזה מה שמביא אותי למצב שאני לא מבין מה קרה ..
בנוסף לכך יש לציין שאחרי כמה שניות של הנעה המנוע מתחיל לרעוד בצורה רצינית וממש כאילו להחינק וככה הוא ממשיך עד שהוא נכבה .. אשמך להמשך הצעות יעול .. תודה . |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
|
תיבדוק שלא קפצה שן בטימינג
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Member
|
איך יכולה לקפוץ שן בטיימינג ככה לבד ? זה אפשרי בכלל ??האוטו 5 דקות לפני זה נסע רגיל לחלוטין ...
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Senior Member
|
בכל מקרה תבדוק את מה שרשמתי לך לבדוק בתגובה הראשונה שלי
ובנוסף תיבדוק חופש בציר הדיסטריביוטור אולי אפילו הזרוע שלך לא יושבת טוב יש בתוך הציר שן שמיתלבשת על המוט מניע אותו ובנוסף תיבדוק אם יש סדק במיכסה הדיסטריביוטור |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Senior Member
|
תבדוק בכל אופן אם קפצה שן הכל יכול לקרות אולי הרצוע לא היתה מתוחה כמו שצריך וזה קפץ
|
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| ניקוי בית מצערת SX | gadi1234 | פונטו - טכני | 9 | 26-05-10 20:15 |
| מחפש|בית מצערת כולל חיישן וחיישן אוויר אונו 95 | uno1.4 | קניה | 0 | 14-01-10 01:33 |
| בית מצערת | sasha | פונטו - טכני | 8 | 01-07-08 00:39 |
| ניקוי בית מצערת | mgoldst | פונטו - טכני | 2 | 24-10-07 21:21 |
| האם מפתח של פיאט אונו שנת 92 יכול לפתוח כל פיאט אחרת ? | פורום הגראז' | 2 | 18-10-06 22:03 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד