![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
|
|
#1 | |
|
Junior Member
הגלגלים שלי: Punto spice+Grande, Bravo
|
רכב לא מתניע- רוצה לבדוק סטרטר/גלגל תנופה.
לילה טוב לכל יושבי הפורום
היום שיצאתי לרכב (ספייס שנת 2003 ידנית SX) וניסיתי להתניע, הרכב לא כ"כ שיתף איתי פעולה. יש רעש חשמלי כלשהו שאני מסובב את המפתח להתנעה, (חוץ ממשאבת הדלק) ככה שאני מניח שהסטרטר עוד חי פחות או יותר ומקבל זרם. אבל אין שום רעש אחר. אני לא שומע את הסטרטר מסובב את גלגל התנופה. עכשיו, לפני שאני גורר את הרכב למוסך וישחטו אותי במחיר על החלפת גלגל תנופה בלי צורך ממשי (וראיתי שעושים את זה המון, עם עלויות מפחידות של 1500+ שקלים למרות שגלגל תנופה זה בפועל חלק של 200~ שקל), יש דרך שבה אני יכול לבדוק את תקינות הסטרטר ומצב השיניים על גלגל התנופה לבד? ראיתי גם מקרים אחרים שכל מה שקרה זה שג'יפה הצטברה בסטרטר והוא פשוט לא הצליח להסתובב, ואחרי WD40+קצת נקיון של האיזור הסיפור נפתר. מישהו יכול להגיד לי איפה כל הסיפור הזה נמצא ואיך אני יכול לבדוק את העניין? תודה מראש. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
אם אתה רוצה תשובה מקצועית, הינך חייב לתאר בדיוק, איזה רעש אתה שומע בהנעה.
דוד.
|
|
|
|
#3 |
|
Junior Member
הגלגלים שלי: Punto spice+Grande, Bravo
|
זמזום קל, דומה לזה שמשמיעה משאבת הדלק שמעבירים את הסוויץ' ממצב כבוי לחלוטין למצב MAR.
שאני מעביר מ MAR להתנעה, אני שומע את הזמזום כל עוד אני מחזיק את המפתח במצב ההתנעה, ושומע בבירור שהוא בא מקדימה ולא מאותו איזור של משאבת הדלק. הרעש גם חלש יותר מזה של משאבת הדלק. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
נראה כאוטומט סטרטר.
אתה לא צריך גרר, הניע את הרכב בדחיפה וסע לחשמלאי. דוד.
|
|
|
|
#5 |
|
בעל מקצוע
מנהל
הגלגלים שלי: בראבו גיר רובוטי, פנדה גיר ידני
|
תקלת המתנע (סטרטר)
יש מקרים שבהם גריז עם אבק שנמצאים על ציר עוגן המתנע (סטרטר) מתקשים בקור ונהיים כעין עיסת דבק שמונעת משינן (בנדיקס) המתנע לזוז כלפי גלגל התנופה של המנוע ואז המתנע מחליק מבלי לסובב את מנוע הרכב.
כשמזג האויר חם אז העיסה הזאת קצת נמסה ופחות דבקית ואז, אולי ניתן יהיה להניע המנוע. כמובן שצריך לפרק את המתנע ולבדוק מה הבעייה בו, או רק מה שכתבתי או שהשינן עצמו פגום (יש בו החלקה פנימית) ואז צריך להחליפו. מידע על מתנע (סטרטר) הרכב כאן: www.musach.co.il/forum/showthread.php?t=592 בברכה - רפי לין
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| מחפש חרט מקצועי עם יכולת לאזן גלגל תנופה | Amit | פונטו - טכני | 2 | 04-03-10 18:52 |
| סטרטר לא תמיד מתניע פונטו דור 1 | Amit | פונטו - טכני | 1 | 12-02-10 18:09 |
| בעיה במשאבת דלק- לפעמים האוטו לא מתניע, מכה על המשאבה מסדרת את העניין | y_s | פונטו - טכני | 0 | 28-01-10 14:38 |
| האם ניתן לשפץ גלגל תנופה בדובלו JTD 2003 | amir | שאר הדגמים - טכני | 5 | 16-04-09 19:09 |
| רכשתי אונו קיבלתי אותה עכשיו,אני רוצה לבדוק מים שמן | פורום הגראז' | 4 | 30-06-06 15:42 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד