מועדון פיאט ישראל  

חזור   מועדון פיאט ישראל > פורום טכני > פונטו - טכני
עקוב אחרינו ב-RSS

פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד.

גלריה
תמונות מהגלריה
לחץ על התמונה בשביל גרסא גדולה יותר

שם:  
צפיות: 
גודל:   

מאזדה 3 2006

שם:  
צפיות: 
גודל:   

הפונטו היפה שלי

שם:  
צפיות: 
גודל:   

תוצאה של 6.5 שעות של התברסות על הפונטו.

שם:  
צפיות: 
גודל:   

לפני שהגשם והאובך תוקפים

שם:  
צפיות: 
גודל:   

הפונטו

מודעות שרות
shimshon
ofer katzav ad

מועדון פיאט בפייסבוק

תגובה

כלי נושא הצג מצבים
ישן 25-06-11, 14:20   #1
plats
Member

הגלגלים שלי: פונטו ELX
פונטו ELX גיר רציף, האטה מוזרה בזמן עזיבת הגז

לבעלי פונטו ELX גיר רציף:
שמתי לב ב-40-50 קמ''ש מתי שאני עוזב את הגז, כעבור בערך 2 שניות, האוטו מאיט בצורה די חדה, כאילו זה בא מכיוון הגיר או משהו ( אין דפיקות, אבל יש הרגשה כאילו לוחצים רבע ברקס והרפידות ננעלות)
זה משהו נורמלי עם גיר רציף? הוא מזהה שעזבת את הגז במהירות די נמוכה, ומחליט לעבור לתזמון שונה בשביל לעזור לך בהאטה? זה מוזר..
האמת אפילו לפעמים זה יכול קרות ב100 קמ''ש, אבל פחות מורגש...

בטיפול האחרון הרכב נבדק ע"י מחשב במוסך מורשה ולא נמצאו שום תקלות.

עוד דבר: בגלל צריכת דלק של 1:10 בתוך העיר(בד''כ עם מזגן, בלי הרבה לחיצות), ההייתי מעוניין להשתמש בתוסףBGK 44 ולאמץ את המנוע ל5 K קבוע לנקות את כל הפיח שהצטבר(אוטו שנסע 10 שנים בעיר, בטיפול במוסך נעשה ניקוי מצערת, אינפוזיה ), ז''א על חצי מיכל דלק לשים את התוסף, לנסוע, ועד שיהיה פחות מרבע מיכל או שליש מיכל.

עכשיו לשאלה, רציתי לדעת אם אני "אתקע" את הגיר במצב טיפרוניק על הילוך 2 ואסע ככה על 5K סל"ד(בערך 60 קמ"ש) רצוף בלי הפסקה במשך חצי שעה + (או יותר, שהמיכל דלק יפול מחצי לרבע) לא יקרה נזק לגיר? הבנתי שהוא יכול להתחמם וזה עלול להיות מסוכן.
אני רוצה לעשות ניקוי ממש אגרסיבי, הציעו לי לעלות למשל את העליות של הקסטל על הילוך 2 ב60-70 קמ"ש.

נערך לאחרונה על ידי Caveman : 25-06-11 ב 17:46.
plats מנותק  
ישן 25-06-11, 16:14   #2
chenrp
Senior Member

הגלגלים שלי: פונטו ספייס
עשו אינפוזיה למנוע... למה לשים תוסף?

יש לי 2006 גיר רציף, לא עושה את הבעיות שאתה מתאר.
אתה בטוח שהרכב מאיץ? אולי אתה רגיל לעזוב את הגז ולצפות לבלימת מנוע אך בפועל אתה מקבל בלימת מנוע עד שהגיר מעלה הילוך.. ואז אין כמעט בלימה...?

1:10 זו צריכת דלק דיי גבוהה. אצלי 1:14 מקסימום בתוך העיר... מקסימום!

בעיקרון הגיר הרציף מתנהג ומרגיש כמו אוטומט, אך הוא יותר יעיל ועקב כך יותר חסכוני.
chenrp מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 25-06-11, 16:44   #3
plats
Member

עשו אינפוזיה דרך המצערת לפני חודש , זה לא עשה יותר מדי לדעתי(עובדה תסתכל על הצריכת דלק). אם כבר יש לי בבאגז' BGK 44, למה לא להשתמש בו ולעשות ניקוי אגרסיבי 1?

בכל אופן, תקרא שוב: הרכב לא מאיץ שעוזבים את הגז, הוא מאיט.

צטט:
שמתי לב ב-40-50 קמ''ש מתי שאני עוזב את הגז, כעבור בערך 2 שניות, האוטו מאיט בצורה די חדה, כאילו זה בא מכיוון הגיר או משהו ( אין דפיקות, אבל יש הרגשה כאילו לוחצים רבע ברקס והרפידות ננעלות)
אתה מצליח להוציא 1:14 בתוך העיר בלבד(פקקים)? איזה סל"ד אתה לא עובר? את ה3000 ? עם מזגן, בלי מזגן ?
תספר קצת על הנהיגה שלך, משתשמש במצב E או לא משתמש, וכו'
ציפיתי באמת לאוטו חסכוני כמו שרבים אחרים כתובים בפורום, אך עדיין לא הצלחתי לצריכה נורמלית בעיר לצערי. הכי טוב שהשגתי בנסיעה משולבת נסעתי 430 ק"מ, מתוכם להערכתי כ100 ק"מ בינעורי, והשאר עירוני. - לא מדוד מדויק אבל ז''א 330 בתוך העיר + 100 בינעירוני היה 1 ל10.75 ק"מ, כמעט קרוב 1 ל11. (אני יודע איך למדוד צריכת דלק ולא מסתמך על מחשב דרך)
plats מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 25-06-11, 19:13   #4
chenrp
Senior Member

צטט:
במקור פורסם על ידי plats צפה בהודעה
עשו אינפוזיה דרך המצערת לפני חודש , זה לא עשה יותר מדי לדעתי(עובדה תסתכל על הצריכת דלק). אם כבר יש לי בבאגז' BGK 44, למה לא להשתמש בו ולעשות ניקוי אגרסיבי 1?

בכל אופן, תקרא שוב: הרכב לא מאיץ שעוזבים את הגז, הוא מאיט.

אתה מצליח להוציא 1:14 בתוך העיר בלבד(פקקים)? איזה סל"ד אתה לא עובר? את ה3000 ? עם מזגן, בלי מזגן ?
תספר קצת על הנהיגה שלך, משתשמש במצב E או לא משתמש, וכו'
ציפיתי באמת לאוטו חסכוני כמו שרבים אחרים כתובים בפורום, אך עדיין לא הצלחתי לצריכה נורמלית בעיר לצערי. הכי טוב שהשגתי בנסיעה משולבת נסעתי 430 ק"מ, מתוכם להערכתי כ100 ק"מ בינעורי, והשאר עירוני. - לא מדוד מדויק אבל ז''א 330 בתוך העיר + 100 בינעירוני היה 1 ל10.75 ק"מ, כמעט קרוב 1 ל11. (אני יודע איך למדוד צריכת דלק ולא מסתמך על מחשב דרך)

קראתי שוב וראיתי שערכת את המודעה! בשעה 16:46 בעוד שאני עניתי לך בשעה 15:14!
בכל אופן,
עם מה עשו אינפוזיה? אני משער שעם חומר חזק.
אם אתה רוצה לעשות אינפוזיה עם K44 אתה מוזמן, אבל להוסיף אותו לתא הדלק זה לא יעזור (שוב, רק מכיוון שאתה טוען כי ביצעו אינפוזיה!).

אני לא משתמש בתוך העיר במצב E שכן ע"י מספר אנשים, הגיעו למסקנה כי מצב זה בתוך העיר לא יוצא יותר חסכוני אלא להיפך. רק מחוץ לעיר זה יכול להיות חסכוני בשיוט בלבד.

בנסיעה משולבת אני משיג כיום מעל 800 קילומטר. יש לי מיכל של 47 ליטר!

ובימים אלו אני מתחיל שימוש במתנול כך שהצריכה אמורה עוד לרדת.

לגבי המלצות נוספות שיש לי:
אתה יכול לנקות חיישן חמצן בתור התחלה.
ישן 26-06-11, 20:03   #5
plats
Member

אין צורך לצ'טט הודעה מעלייך.

לא אני ערכתי את ההודעה ב16:46 , אלה Caveman (בגלל שביקשתי מאחד מהמנהלים לשנות את הכותרת)
בכל אופן, הטקסט נשאר אותו טקסט, לא שינתי כלום בהודעה

אני לא יודע עם מה עשו אינפוזיה, אבל כן, סביר להניח שהיה חומר חזק, כי היה היה ריח מאוד חריף ומוזר

גם לי יש מיכל של 47 ליטר, זה עדיין לא אומר לי כלום. לא אמרת לי כמה אתה נוסע בבינעירוני, כמה אתה משתדל לא לעבור(110? 120?), איפה בטורים אתה שם את הגבול(2500-3000?), אתה נוסע עם מזגן/בלי מזגן? וכו'

יכול להיות שאתה גם מקבל צריכה כזאת כי גם המנוע שלך מחצית מהזמן שלי(בן 5), המנוע שלי בן 10, והוא קצת יותר "עייף"(למרות קילומטראז' נמוך)..

הבנתי שניקוי חיישן חמצן לא מומלץ כל עוד לא דולקת איזה נורה בלוח מחוונים, אחרי זה זה יכול לגרום לצרות.
מה לגבי פירוק מנוע צעדים וניקוי ייסודי?
פילטר אוויר נראה בסדר גמור והוחלף לפני שנה.

משתמש במתנול? אתה יכול קצת לפרט?
ישן 26-06-11, 21:52   #6
chenrp
Senior Member

פירוק בית מצערת עם מנוע צעדים זה רעיון טוב. (אצלי לא ניתן לעשות דבר למנוע צעדים כי יש לי דגם דינאמיק 2006).

לגבי חיישן MAP אני חושב שאין בעיה לפרקו, לנקותו ולהרכיבו בחזרה.
פילטר אוויר הוחלף לפני שנה והוא נקי? מוזר...

שימוש במתנול? עשה חיפוש כאן בפורום. דובר עליו רבות.

בהצלחה!
ישן 29-06-11, 14:13   #7
Guter
Senior Member

הגלגלים שלי: פיאט פונטו ספייס
צטט:
לבעלי פונטו ELX גיר רציף:
זה משהו נורמלי עם גיר רציף? הוא מזהה שעזבת את הגז במהירות די נמוכה, ומחליט לעבור לתזמון שונה בשביל לעזור לך בהאטה? זה מוזר..
האמת אפילו לפעמים זה יכול קרות ב100 קמ''ש, אבל פחות מורגש...

בטיפול האחרון הרכב נבדק ע"י מחשב במוסך מורשה ולא נמצאו שום תקלות.

עוד דבר: בגלל צריכת דלק של 1:10 בתוך העיר(בד''כ עם מזגן, בלי הרבה לחיצות), ההייתי מעוניין להשתמש בתוסףBGK 44 ולאמץ את המנוע ל5 K קבוע לנקות את כל הפיח שהצטבר(אוטו שנסע 10 שנים בעיר, בטיפול במוסך נעשה ניקוי מצערת, אינפוזיה ), ז''א על חצי מיכל דלק לשים את התוסף, לנסוע, ועד שיהיה פחות מרבע מיכל או שליש מיכל.

עכשיו לשאלה, רציתי לדעת אם אני "אתקע" את הגיר במצב טיפרוניק על הילוך 2 ואסע ככה על 5K סל"ד(בערך 60 קמ"ש) רצוף בלי הפסקה במשך חצי שעה + (או יותר, שהמיכל דלק יפול מחצי לרבע) לא יקרה נזק לגיר? הבנתי שהוא יכול להתחמם וזה עלול להיות מסוכן.
אני רוצה לעשות ניקוי ממש אגרסיבי, הציעו לי לעלות למשל את העליות של הקסטל על הילוך 2 ב60-70 קמ"ש.
זה קורה לי גם אבל בגיר רגיל (ידני). מה יכול להיות הגורם לכך?
Guter מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 01-07-11, 17:07   #8
plats
Member

chenrp,

כשאתה לרוב נוסע על 90 עם מזגן בבינעירוני עם עוד נוסע מקסימום?

זה דווקא יכול להיות בריא למנוע להגיע לסל"ד כזה גבוהה, אבל לפעמים בתדירות נמוכה ולא לאורך זמן

בכל אופן אני אשמח לשמוע עידכונים לגבי המתנול, קשה לי להאמין שזה ישפר בהרבה את הצריכה.

Guter,
אתה יכול גם יותר לספר? איך שמת לב לזה? באיזה מהירויות שמת לב שזה קורה לך?
ישן 01-07-11, 18:14   #9
chenrp
Senior Member

על מתנול הרחיבו מספיק כאן בפורום ואפילו בוצע ניסוי בטכניון על כך.

האם בדקת חיישן MAP?
ישן 08-07-11, 13:18   #10
Guter
Senior Member

הגלגלים שלי: פיאט פונטו ספייס
צטט:
chenrp,

כשאתה לרוב נוסע על 90 עם מזגן בבינעירוני עם עוד נוסע מקסימום?

זה דווקא יכול להיות בריא למנוע להגיע לסל"ד כזה גבוהה, אבל לפעמים בתדירות נמוכה ולא לאורך זמן

בכל אופן אני אשמח לשמוע עידכונים לגבי המתנול, קשה לי להאמין שזה ישפר בהרבה את הצריכה.

Guter,
אתה יכול גם יותר לספר? איך שמת לב לזה? באיזה מהירויות שמת לב שזה קורה לך?
לקח לי זמן לחזור לפורום.

האטה נראת לי מוזר מתי שזה לפעמיים קרה ולפעמיים לא באותם מצבים בדיוק.
למשל התחלת נסיע, (הילוך ראשון) התחלה רגוע ועוזב את הגז (כמו בפקק) וההרגשה של לחיצה על הבלמים, הרכב כאילו "קופץ".

זה ממש לא קורה רק בהילוך ראשון, לכן זה נראה לי מוזר, וניסתי ברכבים אחרים (חייב לציין חדשים יותר) ולא היה.

ההרגשה היא מתי שמשחררים את הרגל מהגז בהילוך (לא קורה בלי), כאילו ישנה כמו לחיצה על הבלמים לרגע ועוזב.
Guter מנותק   הגב עם ציטוט
תגובה

חוקי פרסום הודעות