![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
|
|
#1 | |
|
Senior Member
|
בכמה ימים האחרונים זיהיתי שלולית קטנה של טפטופים מתחת לחלק הקידמי של הרכב
אם אני מתסכל בקו ישר כלומר מלמעלה למטה דרך מכסה המנוע,ניראה כאילו הנזילה מגיעה מהאיזור של היכן שממלאים שמן או מאיזה בקבוקון מתכת כחול הנמצא מתחת לאזור של השמן (אולי זה המסנן ??) הנוזל הוא שקוף עם מעט מרקם שמנוני אני מוכרח לציין שהנוזל אינו בצבע (החום בהיר) של השמן שנימצא במדיד השמן והוא גם אינו שמנוני כמוהו, הרבה פחות כמוכן הוא לא אדום כמו הצבע של הפארפלו שמן תיבת הילוכים ונוזל הבלמים נמצאים רחוק מדי מהאזור (לפחות פתח המילוי שלהם) אולי אני פרנואיד וזה סתם טל שהצטבר או קרה במהלך הלילה וירד וטיפטף דרך אותו איזור? או שאולי יש לכם רעיון אחר? אשמח לשמוע ולטפל כל עוד זה לא הופך להיות בעייה רצינית יותר.. תודה מראש שחר. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס ELX
|
כדאי בכל זאת לבדוק שזו לא משאבת מים שנוזלת (או צינור שמוביל מים לכיוון המנוע) - האם הרכב החל לאבד נוזל קירור בימים האחרונים ?
נערך לאחרונה על ידי student : 17-01-08 ב 08:03. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: Fiat Punto Spice ELX 16V
|
גם אני חשבתי על משאבת מים מכיוון שהיא נמצאת מצד שמאל של המנוע בדיוק איפה שהטיימינג ומשם לפי התיאור שלך באה הנזילה.
התופעה מופיעה בכל השעות לא משנה איפה אתה מחנה? או רק בבוקר למשל?
|
|
|
#4 | ||
|
Senior Member
|
צטט:
אני אעקוב לגבי נוזל הקירור.. צטט:
התופעה מופיע רק בבוקר כשאני מגיע לרכב בפעם הראשונה ביום ורק בחנייה ליד הבית. בערב כשאני חוזר אני יוצא כל כמה שעות לראות אם הנזילה חוזרת ואני לא רואה שום דבר. בבוקר כשאני קם יש שלולית קטנה מהאיזור הזה ( לא בכל בוקר..) נערך לאחרונה על ידי shachar : 17-01-08 ב 11:41. |
||
|
|
|
|
|
#5 |
|
כתבנו בצפון
הגלגלים שלי: :
|
ממש לא הגיוני שברכב חדש כמו שלך משאבת המים תנזל או משהו דומה. אצלי רכב בן 15, מ2001 הוא אצלי ולא החלפתי משאבת מים בכלל.
תמשיך לעקוב אחרי שמן/ מים כדי לראות מה מתרוקן. כמו כן בדוק את מפלס שמן הגה כוח, שמן גיר ונוזל בלמים. נ"ב המעקה שמופיע בקדמת הרכב שלך מוכר לי, יש סיכוי גבוה שאתה גר רחוב אחד מעליי. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס ELX
|
אני מציע בחום לשואל לבדוק בהקדם את מצב נוזל הקירור !
יכול להיות שיש נזילה ועל מנוע חם המים מתאדים ולכן לא רואים טפטוף אלא רק שמנוע קר. חפש באיזור פילטר השמן ("הבקבוקון הכחול"), החוטים שלידו, הצנרת שבסביבתו ומעליו סימנים של משקע לבן - זה נוזל קירור שהתייבש - אם יש אז קרוב לוודאי שיש נזילת נוזל קירור. והכי טוב והכי בטוח - להעלות את האוטו על ליפט במוסך. ול- STIO - נו באמת ?! נערך לאחרונה על ידי student : 18-01-08 ב 00:30. |
|
|
|
![]() |
| כלי נושא | |
| הצג מצבים | |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| מצבר בפונטו דיינמיק | shachar | פונטו - טכני | 14 | 12-11-07 23:43 |
| למכירה פיאט 127 בהזדמנות בלתי חוזרת | מכירה | 4 | 21-04-07 23:24 | |
| כמה שאלות לגבי נזילה במדחס בפיאט טמפרה ובעיית הנעה | פורום הגראז' | 4 | 28-03-07 19:34 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד