![]() |
|
![]() |
פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
![]() |
#1 | |
Senior Member
הגלגלים שלי: Fiat Punto MK2 Young 2003
|
נתפס הבלם ( הברקס )
שלום חברה.
יש לי רעשים מוזרים מאחורה מכיוון של אחד הגלגלים זה נמשך שלוש שבועות, ולאחר שלוש שבועות נתקעתי בבעיה שכנראה הרעשים באים ממנה. נתפס לי הבלם מה זאת אומרת ( לא שאני מבין גדול בזה אני מתאר לעצמי שזאת הבעיה ), א' אני מרגיש שהאוטו כבד לי בתחילת נסיעה הוא נותן לי בום כזה בהתחלת נסיעה, ב' שאני עומד ברמזורים גם שהכביש לפעמים כלפי מטה או מעלה אני עוזב את הבלם והאוטו לא זז לי כאילו שאני לוחץ על הבלם וג' שאני נוסע לדוגמא במהירות של 80 או 60 קמ"ש ואני מתחיל להאט או עצירה מוחלטת האוטו מאט במהירות גבוהה מאוד כאילו שהאוטו התחיל לבלום לפני שאני התחלתי לבלום ואני פשוט המשכתי אותו וזה הורג אותי ואני כמעט בטוח שנתפס לי שמה משהו בבלם של . אני לא מאמין שזה הבלם יד כי זה לא יכול להיות הגיוני הייתי מרגיש את כול האוטו בכוח משיכה מטורף בזמן הנסיעה. חוץ מזה שמאז תחילת הבעיה אני מאבד הרבה דלק האוטו פתאום אוכל לי יותר דלק מהרגיל. אז אני ישמח אם תגידו לי מה אתם חושבים האם זה באמת הבלם ( הברקס ), או שזה יכול להיווצר ממשהו אחר.
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס ELX
|
כנראה נשברה גיזרת בלם (הרגולז' של הבלמים האחוריים). או שבאמת יש בעיה עם כיוון הבלמים או בלם היד.
כדאי להגיע בהקדם האפשרי למוסך כי מדובר בבעיה בטיחותית. לפי התיאור יתכן וגם תאלץ להחליף בלמים אחוריים או לחרוט תופים. בטח שעלתה צריכת הדלק כי אתה כאילו נוסע עם בלם יד מורם חלקית ולכן צריך יותר כוח כדי להזיז את האוטו. עם רעשים ובעיות חמורות בבלמים לא מומלץ, לא רצוי וזה לא בטיחותי לחכות שלושה שבועות. בדיקת בלמים במוסך עולה סך הכל סביבות ה- 100 ש"ח ולוקחת חצי שעה. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
מישהו מטפל בך?
הגלגלים שלי: פונטו 90 ELX קבריולט 1600
|
גש מיידי למוסך, הגלגל האחורי עלול להינעל לך במהלך סיבוב ואז התוצאה תהא לא יפה.
לא בטיחותי, גש מיידי למוסך מורשה. אתה רשאי לבצע בדיקה, לאחר נסיעה שים יד על הג'אנט של הגלגל ותראה אם הוא חם, אם האזור שם חם יותר מהצד הנגדי אז אכן רגולאז' ברקס נתפס. מיידית מוסך מורשה מיידית!! סכנת חיים.
![]() |
#4 |
Senior Member
|
אוקיי הבנתי אותכם מחר בשבע בבוקר אני בשער של המוסך בטור הראשון.
student תקשיב אני החלפתי בלמים בדיוק בינואר האם יתכן שהרכיבו לא נכון משהו שמה? כי ראיתי שרשמתה שאולי אני יצטרך להחליף בלמים.
![]() |
#5 |
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: APESS
|
אם הידקו את כבל בלם היד יתר על המידה, הרי שנסעת עם בלמים תפוסים מעט, מה שאומר שהיה בלאי גבוה מאוד לרפידות + דיסקים.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
מישהו מטפל בך?
|
הופה, הבאת בעצמך את התשובה, עשו לך בלמים לפני כמה חודשים, הבנתי.
קודם כל מי עשה זאת ? (מוסך רגיל או מורשה) אם רגיל, אז תסיק מסקנות לבד. אם מורשה, אז גש אליהם שיסדרו לך את על חשבון עבודה חוזרת, כי באחריותם לכוון לפני שמשחררים את הרכב. הבדיקה הטובה ביותר היא לאחר שהרכב על ליפט, בהילוך סרק ועם בלם יד מורד, לסובב את הגלגל ביד, אם הוא מסתובב באופן חופשי כמו שצריך, אז מצויין, אך אם הוא מראה התנגדות, צריך לכוון שוב. עד שיהיה חופשי.
![]() |
#7 |
Senior Member
|
דרך אגב חברה לכול מי שרוצה לדעת אתמול בלילה בסביבות 10 נתפסו לי הברקסים שבאתי לנסוע, ביאס אותי מאוד למה עכשיו זה בלאגן גרר וכול זה עד למוסך עד שהוא יבוא סבטוחה שלמה .
היום על הבוקר סידרתי את הבעיה במוסך, והבעיה הייתה רק בגלגל אחד אחורי ימני נתפס לי קליפס קטן שמותח את הברקס. אני לא יודע אייך קוראים לי בדיוק אבל אני יודע שהוא שדרכו משחררים ומחזקים את הברקס, הוא שיחרר לי אותו וזהוא למזלי יצאתי בזול הפעם פעם הבאה אני עף ישר למוסך אם קורה לי משהו כזה.
![]() |
#8 |
מישהו מטפל בך?
|
נשמח לדעת אם הבלמים הללו והעבודה שעשו בזה הרגע היו במוסך מורשה? או מוסך כללי?
התופעה הזו בדרך כלל מתרחשת שיש כבל בלם יד שאינו מקורי, ההבדל בין כבל בלם יד מקורי לחליפי הוא אחד, שהחליפי הוא בס"מ אחד קצר יותר, ואז מה שקורה זה שהכל נוסע בסדר, עד שעולים על פס האטה גבוה, ואז כתוצאה מכך נמתח הכבל בלם יד, היות ובנסיעה לא איטית מאוד על הפס האטה המרכב של הרכב מתרחק מהגלגל, ולכן הבלם יד נמתח מה שתוקע את הקליפס, היות והכל קורה שהגלגל במהלך סיבוב.
בתקווה שעזרתי, סער נערך לאחרונה על ידי saar : 28-04-09 ב 19:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
זה היה במוסך רגיל, זה מוסך מבחינתי אמין כי יש לי דוד שעובד במוסך והמנהל של המוסך מכיר את אבא שלי טוב שזה אומר שאני יודע שאני בידיים טובות ( מקווה מאוד שדוד שלי לא יעשה עליי קומבינות ).
למרות שהוא החזיר לי את הקליפס כמו שצריך אני הולך חודש הבא להחליף אותו שלא יקרה שוב. שאתה אומר כבל בלם יד הכוונה היא לאמברקס ?
![]() |
#10 |
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: APESS
|
אין מילה כזו "אמברקס". יש הנדברייק (Handbrake), או בעברית, בלם יד.
וכן, יש כבל שמחבר את הידית בתוך הרכב, לבלמים האחוריים. הוא זה שמפעיל אותם שאתה מושך את הידית. ניתן לגשת למנגנון הכיוון מתוך הרכב. יש מדריך בדביק של הדור שני. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
עובי מינימלי לצלחות הבלם קדמי ואחורי של hgt | yaniv hgt | פונטו - טכני | 0 | 26-02-09 18:04 |
נורת ברקס דולקת - (לא של הבלם יד) | תומר | טמפרה - טכני | 7 | 21-07-08 15:17 |
מצת סגריות לא נתפס- ספייס 03 | aflalo | פונטו - טכני | 5 | 20-07-08 23:02 |
בעיה טכנית - נתפס הגז(בעיקר בניוטרל) - HGT 01 | avigabso | פונטו - טכני | 5 | 07-06-08 11:02 |
רעידות בדוושת הבלם | פורום הגראז' | 1 | 24-11-06 17:13 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד