![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#1 | |
|
Junior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
פונטו 2006 התייעצות בעיית סחיבה
חברים יקרים שלום !
ברשותי פונטו ספייס דור 2 2006 אקטואל הרכב נסע באזור 120K ק"מ התאוצה באוטו גם היא קצת חלשה בהילוכים קודמים אבל כשאני נוסע ברכב באזור המרכז (לא בעליות!) הרכב כשמגיע למהירות 85-90 קמ"ש אני מרגיש כאילו האוטו צועק לי "תעביר הילוך ל6 " , אין לי מד סל"ד אבל אני יכול להגיד שזה בדיוק אותו רעש שהמנוע רועש כשהוא רוצה שאעביר הילוך בהילוכים הקודמים. במוסכים שהייתי (כולל אחד מורשה שהומלץ בפורום) אמרו לי "זה אוטו עם מנוע קטן אל תצפה ממנו" מה דעתכם ? האם יש משהו לעשות בנידון ? אודה להתייחסותכם ! נ.ב -האוטו עבר טיפול פלגים\שמנים\מסננים לפני כחודשיים -אני לא מצפה שהאוטו יהיה לי הונדה טורבו, אבל במהירות של 85 קמ"ש כבר שהאוטו מתעייף מהר?? |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
|
לבדוק קלאצ'.
דוד.
|
|
|
|
#3 |
|
Junior Member
|
המשך לבעיית סחיבה
דוד, האבחנה שלך הייתה מדויקת, הקלאצ היה גמור!
כל הכבוד על האבחון גם מבלי לראות את האוטו ! חשוב לציין לטובת אנשים נוספים שלפני ההחלפה היה קשה ללחוץ על הקלאץ ועכשיו זה חלק. אבל... למרות שאני מרגיש שיש שיפור ויותר קל לאוטו לנסוע על 90-100 במישור הבעיה עדיין שאני מרגיש שאין לו הרבה כח בתחילת נסיעה או בעליה על שפת מדרכה נמוכה או בעליות לבית שמש אני מרגיש שעדיין חסר לו כח כשבאוטו רק 2 נוסעים! לא מזמן ניסיתי להוסיף תוסף דלק BG44 (שהומלץ בפורומים) וגם לא מרגיש כזה שיפור.. האם יש דברים נוספים שכדאי לבדוק \ לתקן ? אני מעוניין לעלות איתו לירושלים בקרוב.. וכרגע קצת מפחיד אותי לנסות.. אודה לעזרתכם ועצתכם ! (פרטי האוטו נרשמו בהודעה ה1) |
|
|
|
|
|
#4 |
|
מנהל
הגלגלים שלי: פונטו elx ידנית / מאזדה 6
|
אין לך מד סל"ד לכן = מנוע 8 שסתומים 60 כ"ס.
בעליות, וכן עם מזגן ונוסעים ברכב יש למשוך הילוכים בהתאם בשביל שהרכב יתקדם בקצב טוב, אי אפשר להחליף על 2500-2700 ושהרכב יסחוב, במקרה שהעברת מוקדם מידי תרגיש כזה דיליי (delay) של הרכב אחורה וקצב ההאצה יהיה נמוך ממקודם. בכל מקרה, בקשר לכוח, בפנדה יש את אותו המנוע כמו אצלך רק עם 70 כ"ס, אינני יודע איזה שינויים עבר המנוע, אבל הייתי ממליץ לנסות לברר, יכול להיות שזה התוספת שתעזור לך להינות יותר מהאוטו. כמו כן מומלץ בפורומים שימוש במהילה במתאנול במהילה עם דלק, עולה פחות מדלק, ומגדיל את האוקטן מגביר חיסכון בדלק, ומעלה הספק מנוע במעט, וגם מוריד מזהמים. יש בפורום בחור שנוסע בפיאט שלו עם הנ"ל ומרוצה מהשינוי. (אגב בוצע ניסוי בטכניון שמאושש טענות אלו, וגם כן כרגע תחנת דלק ten יחד עם דור כימיקלים עושים ניסוי של מכירת דלק מעורבב עם מתאנול בצפון בתחנת הדלק עצמה). כמו כן בנוסף על הכל, אם הינך מתכוון להשאיר את הרכב, הייתי בודק אופציה לרכישת לוח שעונים של דגם מפואר יותר (רק ידני!) מפירוק והחלפה ברכב. זה בשביל שיהיה לך שעון סל"ד והכי חשוב שעון חום. ממה שהבנתי החלפה לא רצינית ואין צורך בהתקנת חיישנים נוספים. (יש לוודא לא לקחת מילה שלי) שיהיה לך בהצלחה! ערן
|
|
|
#5 | |
|
Senior Member
|
צטט:
אמרו לי "זה אוטו עם מנוע קטן אל תצפה ממנו". אוי לאוזניים שכך שומעות. ![]() לא אתייחס למה שאמרו לך במוסך המורשה המומלץ. ברור שזה בולשיט.( אני לא יודע מי המוסך). מלבד הקלאץ, יש לך בעיה נוספת של חוסר סחיבה. אם אתה מתמצא ויש לך מעט כלים, אדריך אותך כיצד לפתור את הבעיה. דוד.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Junior Member
|
תגובה
דוד,
שלחתי לך הודעה בפרטי |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Junior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס רציף
|
כמו שאמרו במוסכים זה מנוע חלש.
כמו שאמרו במוסכים זה מנוע חלש , אצלי עוד יש את גרסאת ה-16 שסתומים 80 כ"ס , רכב מלא עם מטען 50KG ו-4 אנשים ניתן להבחין שבתאוצות ברמזורים אני יחסית מעקב את הנהגים אלא אם אני נותן קיק ל-4000 סל"ד.
רוב הרכבים (שזה בעצם Ford focus , mazda 3/323 ,civic) מצויידים במנועים חזקים יותר. אין לך פתרון אלא פשוט להסגל למנוע. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Junior Member
|
לא מסכים..
אני אוהב את הפונטו.. אל תשכנע אותי להחליפה =)
אני לא מסכים, אני לא מעמיס על האוטו כ"כ משקל וגם חבר טוב שלי שיש לו פונטו 2003, 8 שסתומים ואותו מנוע מהשכרה (כמעט קניתי ממנו רק רציתי יותר חדש וקילומטרז נמוך..) והפונטו שלו מאיצה בצורה מדהימה ועולה יפה לצפון ולירושלים! בנוסף, כיצד המכוניות החדשות (אלטו וכו') עם מנוע קטן ודי דומה מאיצות ורצות יפה? לכן אין סיבה שפונטו לא תרוץ ככה עם קצת טיפול והשקעה ! מקריאה בפורום דברים דומים, חשבתי על כיוון של ניקוי מצערת ו\או להחליף חוטי הצתה ? מה הכי יכול לשפר\להגדיל את הסחיבה ? אשמח לשמוע את דעתכם |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Senior Member
|
צטט:
ההשוואה ל- , mazda 3/323 ,civic, לא רלוונטית. במקרה יש ברשותי גם mazda 3 מודל 2008 וגם 323 מודל 2000. שלא לדבר על הקורקינט שעולה עליות ומדרכות בקלות . ![]() דוד.
|
|
|
|
|
#10 |
|
Junior Member
|
דוד וחברים
עשיתי קצת חיפוש בפורום ורציתי לשאול מה הקשר של סחיבה לבעית תדלוק רציף ומהיר כפי שדוד שאל(\התייחס) בלינק הבא בפורום ? http://www.fiatclub.co.il/forum/show...1%E4#post99968 יש לי גם את התופעה הזו אז אולי נוכל לאבחן לי יותר מדויק עכשיו.. נערך לאחרונה על ידי morifiat : 10-06-12 ב 20:06. |
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| התייעצות - האם הבולמים הגיעו לסוף דרכם? ספייס 2006 | retrohaifa | פונטו - טכני | 2 | 09-12-11 03:10 |
| בעיית סחיבה | rita | פונטו - טכני | 46 | 26-11-11 20:17 |
| בעיית סחיבה בפיאט דובלו | אורח | שאר הדגמים - טכני | 2 | 30-10-11 15:14 |
| בעיית סחיבה גימגום HGT 2002 | liormil | פונטו - טכני | 4 | 04-07-11 00:55 |
| בעית סחיבה פונטו 95 | רועי777 | פונטו - טכני | 16 | 07-12-09 19:52 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד