|
נוזל קירור- מה וכמה?
שבת שלום לכולם
מאז שקניתי את הפונטו שלי היו טיפה רעשים של בועות פה ושם, כל פעם ששאלתי מישהו אמרו לי "עזוב, זה שטויות". מכיוון שאח שלי בד"כ מעיף מבט על שמן/מים כי עושים את זה מרוכז לכל המכוניות בבית פעם בשבועיים שלושה, לא ידעתי איזה נוזל קירור יש לי ברדיאטור.
בהיותי הפדנט היקה שאני, החלטתי שגם את ה "שטויות" של רעשי הבועות פה ושם אני לא רוצה, פתחתי את מכסה המנוע, וגיליתי לחרדתי שאין נוזל קירור- אלא מים מזוקקים (וידאתי שמזוקקים ולא מי ברז, לפחות זה ) למרות שבטיפול האחרון בספר הטיפולים (ממוסך מורשה) רשום שמילאו נוזל קירור.
אני לא אכנס לשאלה אם המוסך שיקרו או לא, זה כרגע לא מעניין אותי.
מה שכן מעניין:
וידאתי שאין נזילות מהרדיאטור או מערכת הקירור בכלליות, ושלא בורחים מים למנוע, ככה שמהבחינה הזו הכל בסדר.
עכשיו, ידוע לי שרעשים של בועות יש מתי שאוויר כלוא במערכת הקירור, או מתי שחסר נוזל קירור.
אחרי החג אני מחליף מיד לפראפלו UP אדום כמומלץ, ולפני שאני הולך לקנות אני צריך לדעת, כמה בדיוק צריך? התקשרתי לאחד המוסכים המורשים, ואמרו לי שצריך 2 ליטר פראפלו ו 2 ליטר מים מזוקקים, כלומר שתכולת מערכת הקירור היא כ 4 ליטר, אבל ששאלתי במקום אחר אמרו לי שתכולת מערכת הקירור היא בערך 5.5
אז למישהו יש מושג אחת ולתמיד- כמה אני צריך למלא בשביל שלא יהיה חסר ואני לא אקבל שוב רעש של בועות?
תודה מראש לעונים.
|