![]() |
|
![]() |
פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
![]() |
#1 | |
Junior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו SX
|
נורת הזרקת דלק+מד טמפרטורה מראה מקסימום
שלום לכולם,
לפני כמה חודשים ניתקלתי בבעיה של נורת הזרקת הדלק, היא התחילה לדלוק בלי שום סיבה וכך הייתה נעלמת מידי פעם, לאחר ששיחקתי את המגעים של חיישן הלמדה וסלילי ההצתה והוספתי תוסף דלק לניקוי, הביעה חלפה למשך כ 3 חודשים. לפני כשבוע הבעיה חזרה- נורת הזרת הדלק התחילה לדלוק שוב ולא ניכבת, לכן חשבתי שסלילי ההצתה נידפקו אז עשיתי בדיקה, ניתקתי על פים סליל הצתה ובדקתי איך הרכב מיתנהג, כאשר ניתקתי את 2 סלילי ההצתה מהצד הקידמי כלפי פנים- לא היה שום שינוי - הרכב גמגמם כמו שהיה לפני+נורת הזרקת דלק. וכשניתקתי את סליל ההצתה 3 ואז את 4 הרכב לא התניע. לאחר השלב הזה שמתי לב כי מד הטמפרטורה השתגע והתחילה לדלוק נורה אדומה כאשר החץ מראה 0.. כתוצאה מזה המאוורר עובד -->מנורה אדומה של מד הטמרפטורה--> החץ לא מגיב ומראה 0. האם ניתן להסיק כי סליל ההצתה 1 ו 2 דפוקים? האם מישהו ניתקל בבעיה כזאת ויודע מה יכולה להיות הסיבה..??? תודה. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו
|
אתה מערבב אתה כותב שניתקתה את 2 סלילי ההצתה וכנראה התכוונתה לסליל מס'2.
כעיקרון נסה להוציא אחד אחד והיכן שאין שינוי שם הבעייה |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
לא ניתן להסיק דבר מהבדיקה שעשית.
יאיר, הבחור היה במוסך ואמרו לו שהבעיה במחשב הרכב. אני לא בטוח שהבעיה במחשב. כבר שלושה חודשים ואין פתרון. לדעתי אין קשר לחיישן חמצן. אם הוא יכתוב פרטים מדוייקים, אפשר יהיה לעלות על התקלה. דוד.
שאלות בנושאים טכניים נא לפרסם בפורום. לכעוס ולהעלב הם, להעניש את עצמך על טעותם של אחרים. ![]() נערך לאחרונה על ידי davidmzr : 24-03-11 ב 15:01. סיבה: חושדים = חודשים |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
אוקיי, היום עשיתי איפוס למחשב של הרכב והתקלה של הטמפרטורה עברה, המאוויר הפסיק לעבוד כאילו על מצב חרום והמד התחיל לתפקד,
לעומת זאת התקלה של "הזרקת דלק " עדיין דולקת. אני אדייק בבדיקה שעשיתי, ניתקתי כל פעם חוט הצתה מסליל הצתה, אחד אחרי השני. כאשק ניתקתי את ההחוט הראשון- לא היה שינוי כאשר ניתקתי את החוט השני והחזרתי את הראשון- לא היה שינוי כאשר ניתקתי את השלישי- האוטו לא התניע, כאשר ניתקתי את הרביעי -- האוטו לא התניע. אני יכול להסיק שסליל הצתה 1 ו 2 לא עובדים. נסעתי היום לכמה מוסכים-- כל מוסך אמר לי משהו אחר עד שלבסוף נסעתי למוסך מורשה של פיאט שבו אני מטפל, והם ניסו לחבר את המחשב לאוטו-- אך הם טענו כי המחשב שלהם אינו מצליח להיתחבר למחשב של האוטו ולפי ההתנעה הסיקו שהמחשב של האוטו נידפק ((בזמן ההצתה ההאוטו רועד ואז חוזר למצב היציב) והציעו לי מחשב חדש ב 5600 שח. וטענו שלא ניתן לשים מחשב משומש כי אז צריך להחליף עוד חלקים באוטו. כי כל מחשב חדש ניצרב רק פעם אחד ברגע שמתניעים את האוטו) אחד המוסכים חיבר כוייל לבדוק אם זאת הבעיה וגם לא היה שינוי. נסעתי מבאר שבע לכיוון חדרה-- עד תל אביב הנורית דלקה ואז הנורית הפסיקה לדלוק והורגש משמעותית איך האוטו מתחיל להאיץ יותר בקלות ואז התקלה חזרה שוב. בנוסף בדיוק היום קיבלתי את ערכת החיבור והדיאגנוסטיקה ELM327 OBD2. ניסיתי להיתחבר איתו והצלחתי !!! באחד החלונות הוא מראה לי את הנורית שאחראית על התקלה ובנוסף מציג לי כמה תכונות שהוא בדק בקריאת החיישנים של האוטו.. והיתקבלו התוצאות הבאות: קטליטי : עבר את שלב ה - Supported אך לא עבר את שלב ה Completed חיישן אוויר: עבר את שלב ה - Supported אך לא עבר את שלב ה Completed. ושאר הפרמטרים עברו את שני שלבים. האם ניתן להסיק כי הבעיה בחיישן ???? תודה נערך לאחרונה על ידי isakovi : 24-03-11 ב 21:33. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
אם כמה מוסכים לא הצליחו לעלות על הבעיה, איך נצליח אנחנו ?.
![]() בשלב זה ניתן לכתוב כמה נקודות: א, המחשב של המוסך המרכזי לא תיקשר עם המחשב שלך. ב. ה- OBD שלך מתקשר חלקית. ג. הבעיה אינה מסלילי ההצתה. ד. לא ניתן לקבוע "לפי ההתנעה שהמחשב של האוטו נידפק". נתחיל לבדוק מדוע אין תיקשורת בין המחשבים.נעבור לבדיקת חיישן האוויר.נבדוק מצב מכני, את הממיר נשאיר לסוף. פרק את הפלסטיק מתחת להגה. חזק ונקה את הקונקטורים בצבע שחור וכחול (הדקים) ראה קישר מצורף. לאחר מכן חבר את ה-OBD2 שלך וראה אם הקריאה השתנתה, ועדכן. נ.ב. לאחר הטיפול בקונקטורים, תן למנוע לעבוד 10 דקות, ורק לאחר מכן חבר את ה- OBD. דוד.
שאלות בנושאים טכניים נא לפרסם בפורום. לכעוס ולהעלב הם, להעניש את עצמך על טעותם של אחרים. ![]() נערך לאחרונה על ידי davidmzr : 24-03-11 ב 23:29. סיבה: נ.ב. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
2 המוסכים הראשונים ניסו לטפל בבעיה בלי חיבור למחשב.
אם הבנתי נכון, המכסה מתחת להגה ולא הייתה הכוונה למכסה מתחת להגה מצד שמאל של הנהג. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
הבנת נכון.
דוד.
![]() |
#8 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו
|
לדעתי הייתי מתחיל עם ניקוי בית המצערת ומנוע צעדים יש פרויקט עשה חיפווש שלב ראשוון.
לגבי הכוילים הם עובדים בשיטה הקידמי לכיווון השמשה זה 1-4 וחיצומי 2-3, לא אמרתה איזה הזרקה או איזה פונטו 60 או 75 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Administrator
מנהלמנהל
הגלגלים שלי: אונו - פונטו - פנדה
|
באיזה פונטו מדובר?
![]() |
#10 |
Junior Member
|
פונטו 2001 ספייס SX.
נסעתי למוסך שוב, והם בדקו והגיעו גם למסקנה שהמחשב דפוק, לא מוצא מתח ל-2 אינג"קטורים. הציעו לי מחשב משופץ ב 1500 לא כולל מע"מ. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
מד דלק תקוע על מקסימום - ספייס 2002 | gibson9655 | פונטו - טכני | 2 | 06-03-11 23:12 |
מפלס מים מעל המקסימום - פונטו ספייס 01 | אברג'ל ד | פונטו - טכני | 24 | 12-04-10 22:00 |
מד חום מנוע עולה (כמעט למקסימום) ויורד | יאיר שחר | מריאה - טכני | 9 | 18-11-09 20:01 |
מד טמפרטורה | bugmenot | אונו - טכני | 1 | 19-08-09 23:34 |
כיצד יש לכוון את החריץ סימון בגלגל התנופה? | Amit-IL | פונטו - טכני | 8 | 30-04-09 02:20 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד