![]() |
|
![]() |
בראבו - טכני טכני - דגמי בראבו בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
![]() |
#1 | |
Junior Member
|
רעידות בזינוק בהילוך ראשון
יש לי פיאט בראבו שנת 1998 מנוע 1.4, לפני שבוע התחלתי להרגיש רעידות בזינוק אם זה בעליה או במישור, מקודם זה היה חלש מדי וקרה לי פעמיים במהלך אותו יום, היום אני מרגיש את זה בכל זינוק והרעידות הרבה יותר חזקות, לא יודע אם מדובר בקלאצ' כי האוטו סוחב רגיל ולא מחליק בשאר ההילוכים רק בהילוך ראשון ורוורס, אם מדובר בקלאץ', על איזה סוג אתם ממליצים וכמה זה יעלה ביחד עם התקנה ?
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
הגלגלים שלי: יונדאי אקסנט
|
על פניו נראה סימפטום אופייני של דיסקת לחץ (PRESHER) שהולכת לעולמה לאט לאט.
הרעידות מופיעות כאשר דיסקת הלחץ שנראית כמו שמש מלאה קרניים, מאבדת מכוחה בחלק מהקרניים ובעצם לוחצת באופן לא שווה על הדיסק. גם העזיבה אינה אחידה ובעקבות זאת מופיעה תופעה של תפיסה לא אחידה של המצמד - ורעידות. מצמדים מצויינים יש לחברת VALEO הצרפתית וגם לחברת LUK הגרמנית, למרות ששמעתי לא מעט על מצמדי LUK שהם קשים ללחיצה אפילו כשהם חדשים. לי תמיד היו מורכבים מצמדי VALEO ועליהם אני חותם בלי למצמץ - מצמד רך וקל כמו חמאה. אבל לפני ביצוע פעולה דרסטית הייתי מציע לך לבדוק תחילה (אף פעם לא מזיק לבדוק) גם תושבות מנוע וגיר למרות שתופעת רעידות אינה מאפיינת בד"כ תושבות קרועות. שאלה: האם הקלאץ' שלך קשה ו/או משמיע רעשי חריקות של קפיץ לא משומן בזמן לחיצה ועזיבה ?
דוד קלדרון - רע"ן חקירות | רשות האוכלוסין, ההגירה ומעברי הגבול | http://www.piba.gov.il פתרונות מחשוב ותכנות בסיסי נתונים לעסקים קטנים (VBA/ ACCESS) נערך לאחרונה על ידי davidka : 04-12-10 ב 18:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו
|
מצטרף לשירשור , גם לי בפיאט בתחילת נסיעה בעיקר שאני בפפק הרכב בנסיעה עם קלאץ רועד וזה נראה כיאלו זה מגיר , כמה זה מזיג ? והשאלה מה עלות של קלאץ
אצלי הקלאץ לא נראלי משהו בכלל יש ראש של מסיבי לחץ
![]() |
#4 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס
|
לי יש פונטו ספייס השבוע החלפתי קלץ' היה לי של וולאו עשה 75000 ק"מ
התקנתי קלץ' של MECRAM תוצרת איטליה אבל לא אהבתי כבר מק"מ ראשון הרגשתי שהוא חלש אז אמרתי אני מפרק שוב ומחליף כל עוד זה באחריות יום אחרי פרקתי קניתי מצמד של LUK האמת מרגישים את ההבדל העצום שקיים דוד אתה צודק בכל מילה לגבי הדוושה הלוק הדוושה יותר קשה גם שזה חדש והוולאו יותר רכה אני אישית מעדיף כמה שיותר קשה כלעוד שלא נתקעתי בפקק ח ח ח עלות הקלץ' 650 שקל הרכבה עצמית אני חושב שלוקחים היום משהו בסביבות 550 שקל הרכבה אני מדבר על מוסכים רגילים לא מוסכים מורשים של היבואן שאני חושב ששמה יגלוש המחיר בעוד איזה 300 שקל |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
ברא שתגור במרכז עדיף רק רך עם כל הפקקים אם הרכבה לא קשה במיוחד נשמע די סביר ,
השאלה כמה זמן עוד יחזיק לי הקלאץ , כי בנסיות קטנות הכל סבבה רק שאני בפקק והשימוש בקלאץ גובר אז הוא מתחיל לזיף , אם יקרה מצב שחס ושלום הוא יפסיק לגמרי לתפקד ? או שזה הורס משהו הרעידות ?
![]() |
#6 |
Senior Member
|
מה המצב חיים?
![]() קשה לצפות מה בדיוק יקרה ומתי. הקלאץ' יכול להחזיק עוד זמן רב, אך הרעידות יחריפו עם הזמן ואתה פשוט תדפוק תושבות מנוע וגיר, גומיות מייצב, תפוחים, ציריות ומה לא, הכל בגלל הרעידות ואני ממש לא מגזים. גם בסרט הזה הייתי.. רעידות הן דבר רע מאד בכל מכלול מכני. רעידות מפרקות מכלולים הרבה יותר גדולים ומסיביים מרכב ולכן כדאי להפסיק אותן כמה שיותר מהר לפני שקורה הנזק.
![]() |
#7 |
Senior Member
|
איתי מצוין ברוך ה' , איך איתך דוד ?
אני מאמין שהם יחריפו לא היה לי בררה מקווה שזה יחזיק עוד חודש חודשים שאני יתאושש מראש מנוע ומסרק הגה , וטסט , ומזה זה מסיבי לחץ ? סיפור של עוד כמה כסף ? או שזה בא עם הקלאץ
![]() |
#8 |
Senior Member
|
מקווה בשבילך שהאוטו ירחם עליך קצת ויתן לך להתאושש..
![]() מיסב לחץ בא במכלול המצמד (דיסקת לחץ, דיסקת חיכוך, מיסב לחץ) המיסב אגב הוא זה שבזמן לחיצה על הדוושה, לוחץ על שמש דיסקת הלחץ בחלק ההיקפי שלו ומופעל עליו לחץ גדול. לכן רצוי שלא להחזיק קלאץ' לחוץ שלא לצורך. זה מקצר את חיי המיסב.
![]() |
#9 |
Senior Member
|
וואי וואי אני יותר מדי לוחץ על הקלאץ סוג של הרגל , טוב שאתה מעדכן.
אבל לפחות התוצאה שווה בסוף ,
![]() |
#10 |
Senior Member
|
מקצר את חיי המיסב?
בשביל מה הוא בנוי המיסב הוא אחרון שיכול לההרס מקסימום ירעיש טיפה בסרק ויפסיק בלחיצה עליו מה שכן חריקות בהכנסת הילוך הורסות את פלטת הלחץ וקצת את המיסב. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
זה תקין שאני יכול להרים את כל הדוושות בהילוך ראשון והאוטו נוסע? | liorwohl | אוף טופיק | 6 | 24-10-10 21:27 |
מנורת סימן קריאה אדומה נדלקת בהילוך ראשון+שני. | yulian1986 | שאר הדגמים - טכני | 7 | 27-09-10 14:49 |
רעידות בהילוך ראשון | מישל431 | פונטו - טכני | 4 | 26-12-09 09:15 |
SX 01 רעידות בזמן בלימה, גם בהילוך וגם בניוטרל, הצילו! | shaharv | פונטו - טכני | 10 | 02-09-09 18:54 |
קירטוע בהילוך ראשון | קליין | פונטו - טכני | 8 | 13-08-08 09:32 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד