![]() |
|
![]() |
פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
![]() |
#1 | |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו SX75
|
מדחס בהתקנה מקומית - מדוע בעייתי?
ערב טוב.
הרכב פונטו SX75 שנת 95. הספקתי כבר לשמוע לא מעט פעמים שהמדחס שמותקן פה בארץ ולא מדחס מקורי יוצר לא מעט בעיות. הייתי מעוניין לשמוע קצת בעניין זה. אני שואל כי המדחס שלי הוא גם כן לא מקורי אלא הותקן בהתקנה מקומית פה והכל היה תקין עד לפני כמה שעות שלפתע הוא הפסיק לעבוד. הנעתי את הרכב, הדלקתי מזגן הכל היה טוב ויפה, כיביתי את המזגן לאחר 3 דקות עבודה שלו ואז שבאתי לשים שוב מזגן פשוט כלום, המדחס לא ניכנס כלל לפעולה. אשמח לעזרה וקצת אור על הנושא. תודה. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
מי אמר לך שמדחס לא מקורי יוצר לא מעט בעיות. ?.
אל תאמין לכל מה ששומעים. ![]() מדחס לא ניכנס כלל לפעולה, לא מהסיבה שאינו מקורי ישנם כמה סיבות לכך. דבר ראשון לבדוק לחץ גז. דוד.
![]() |
#3 |
בעל מקצוע
מנהל
הגלגלים שלי: בראבו גיר רובוטי, פנדה גיר ידני
|
מזגן ישראלי בפונטו דור 1
יתכן שתקלת המזגן במכוניתך אינה נובעת מהמדחס אלא מסיבה אחרת כנתיך (פיוז) שרוף, מגע חשמלי, חוסר גז רב במזגן ועוד.
בפיאט פונטו 1995 היו שתי שיטות להתקנת המדחס, האחת עם רצועה אחת ארוכה לאביזרים ולמדחס והשניה עם 2 חגורות כשאחת מהן רק להנעת המדחס. מזגן מקורי טוב יותר לעומת מזגן ישראלי, כי הוא מותאם לרכב לאחר בדיקות ותכנונים הנדסיים ולדוגמא כמה הבדלים עיקריים: במזגן מקורי המפוח (מאורר) הפנימי הנו עם 4 מהירויות פעולה (בישראלי רק עם 3) והוא גם קצת גדול יותר ועם תפוקת אויר גבוהה יותר. במזגן מקורי הפגוש (טמבון) הקדמי הנו עם פתחי אויר גדולים יותר ולכן קרור המזגן והמנוע טובים יותר. במזגן מקורי יש מאורר רדיאטור ומעבה מזגן גדול יותר ועם 2 מהירויות פעולה לעומת ישראלי שבו יש מאורר רדיאטור קטן ולכן הוסיפו למעבה מאורר קטן נוסף, כאן בישראל. בברכה - רפי לין
![]() |
#4 |
Senior Member
|
תודה על התגובות המהירות. מחר על הבוקר אני אבצע בדיקה של הגז עצמו אם קיים ולא דלף כי עד עכשיו המזגן עבד יפה מאוד. לגבי אולי פיוז שרוף אני אשמח לדעת היכן פיוז זה נימצא ופשוט אבדוק את זה עצמאית. לפני שאני ניגש למזגניסט אני מעדיף לבצע את כל הבדיקות האפשריות בעצמי כי באמת קשה לי שנוגעים לי ידיים אחרות ברכב ולכן אשמח להכוונות ראשוניות. תודה רבה על הכל חברים. אין ספק שהפיאט פונטו הוא אטרקציה למי שנהנה להיתעסק במכניקה של הרכב ועד כה אני מאוד מאוד נהנה...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
בעל מקצוע
מנהל
הגלגלים שלי: בראבו גיר רובוטי, פנדה גיר ידני
|
נתיך מזגן
למיטב זכרוני (לאחר 10 שנים) במזגני "רסקור", יש נתיך (פיוז) אחד לכל המערכת והוא נמצא עם ממסרי המע' ליד המצבר מתחת למכסה פלסטיק קטן.
הנתחך הוא של 30A. בברכה - רפי לין
![]() |
#6 |
Senior Member
|
תודה רפי, אבדוק על הבוקר והעדכן.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Senior Member
הגלגלים שלי: ניסאן קשקאי, סניק
|
צטט:
מדחסים בדרך כלל לא מסיימים כך לפתע את חייהם וסביר להניח שאין קרר במערכת או בעיה חשמלית. נערך לאחרונה על ידי GreaseDonkey : 20-08-12 ב 21:33. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
|
עידכון,
הפיוז של המזגן תקין לחלוטין. מה שכן בדקתי אם קיים גז במערכת ומתי שאני לוחץ על הניפל של צינור הקירור בתא המנוע הוא מוציא אויר דרכו ולא את הגז עצמו כך שניראה לי שמדובר בבעיית חוסר גז. האם הגיוני העניין? תודה. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
האם אפשר הסבר, כיצד מבדילים בין אוויר לגז ?.
כך לא בודקים אם הבעיה בחוסר גז. צריך לחבר שעונים. דוד.
![]() |
#10 |
Senior Member
|
ערב טוב דויד,
למעשה ברגע שקיים גז במערכת ואתה מוציא אותו דרך אותו ניפל הוא ממש יוצא נוזלי וירקרק. יצא לי פה ושם להוציא גז ברכבים למיניהם דרך הניפלים האלה וכולם פשוט יצאו בצורה שכזו. עכשיו מה שקורה בריכבי הוא שלא יוצא נוזל הגז אלא אויר נקי בלבד. בגלל זה ניראה לי דיי מוזר אבל השאלה אם זו אכן אינדיקצייה לכך שהגז דעך דלף לו? |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
כפתור AC במזגן דולק קבוע, זה בעייתי ? | elor | פונטו - טכני | 7 | 14-06-12 09:24 |
מידה ומישקל בג'נטים | UNO TURBO 92 | אונו - טכני | 1 | 04-08-11 23:27 |
מדחס מדחס מזגן לא ניכנס לעבודה | שלומי מ | פונטו - טכני | 3 | 30-01-11 19:48 |
תדלוק בעייתי | עידו אכדרי | פונטו - טכני | 10 | 07-09-08 22:52 |
התקנת סאנרוף מקומית (ערוך) | פורום הגראז' | 5 | 21-04-07 13:17 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד